Video! Vezi topul celor mai îndrăgite filme de Crăciun

Sărbătorile de iarnă au farmecul lor, iar în compania unor actori precum Sarah Jessica Parker, Donna Reed, Diane Keaton, Hugh Grant, Colin Firth sau Grinch, atmosfera de Revelion este pur și simplu garantată. Mai jos ți-am pregătit o listă cu cele mai îndrăgite filme de Crăciun, din toate timpurile. Nominalizate la diverse concursuri, acestea, cu siguranță, îți vor face vacanța frumoasă, cu bună dispoziție și călătorie în lumea viselor și magiei de Revelion.

separator

1. O viață minunată, 1946, (It’s a Wonderful Life, Эта замечательная жизнь)

Filmul prezintă povestea lui George Bailey, interpretat de James Stewart, cel care este oprit din încercarea de a se sinucide de un înger, care îi aratã cum ar fi fost lumea dacã el nu ar fi existat niciodatã. Un film despre sacrificiu, prietenie, iubire pentru aproapele, recunoștință și răsplată. Un film care poate fi considerat de excepție.

https://youtu.be/upnZeHhDMZE

8 idei de cadouri pentru Revelion! Le găsești în Chișinău

2. Crăciun alb, 1954, (White Christmas, Светлое Рождество)

Un musical care prezintă cele mai bune tradiții ale cinematografiei americane clasice. Două nume de mare talent din lumea cântecului și dansului (Bing Crosby și Danny Kaye) își unesc eforturile după război, pentru a deveni una dintre cele mai căutate echipe din showbiz. Într-o iarnă, lor li se alătură două surori (Rosemary Clooney și Vera-Ellen), plecând spre Vermont ca să petreacă un Crăciun alb, plin de zăpadă. Adevărata aventură începe când persoanjele principale descoperă că hanul este condus chiar de fostul lor general din armată, care acum are probleme financiare. Iar, povestea care urmează este una de vis…

3. Scrooged, 1988, (Новая рождественская сказка)

Povestirile lui Charles Dickens sunt nemuritoare mulțumită ecranizărilor de excepție de la Hollywood. Filmul Scrooged cu Bill Murray e distractiv și creativ în acelasi timp.

Spectacolele la care-ți poți duce copiii în ajun de sărbători!

4. Singur acasă, 1990, (Home Alone, Один дома)

Copilăria este fascinantă, fără excepție, iar mulțumită băiețelului Kevin, aceasta te adulmecă într-o poveste uimitoare de Crăciun, cu umor, nostalgie, acțiune și miracole. Micuțul Kevin, rămas singur acasă de Revelion, nu se plictisește deloc, mai ales că doi hoți, Harry și Marvin, plănuiesc să-i jefuiască locuința, crezând-o nelocuită. Dacă nici spectatorii nu se plitisesc de experiența micului erou, distractivă și plină de suspans.

5. Nopți albe în Seattle,1993, (Sleepless in Seattle, Неспящие в Сиэтле)

Unul dintre filmele cele mai emoționante din această colecție, dar și cele mai îndrăgite. Să crezi în minuni este un miracol, mai ales atunci  când îl ai în preajmă pe Tom Hanks, eroul nostru care salvează o căsnicie eșuată. Meg Ryan, Crăciunul în New York, de la înălțimea Empire State Building le primești ca bonus, merită doar să vizionezi acest film.

6. Cum a furat Grinch Crăciunul, 2000, (How the Grinch Stole Christmas, Гринч – похититель Рождества)

Un alt subiect clasic despre furtul Crăciunului, dar cu o interpretare amuzantă și totul mulțumită lui Jim Carrey. Este important să nu-ți fie frică de Grinch și să nu fii supărat pe Crăciun. Altfel, va trebui să te muți pe un munte și să mergi cu o pungă de hârtie pe cap. În plus, ai toate șansele să înveți de la Grinch cum să fii mai tolerant și să iubești lumea. necondiționat!

7. Pur și simplu dragoste, 2003, (Love Actually, Реальная любовь)

Farmecul lui Hugh Grant pare o sursă inepuizabilă, iar dansul său este mereu amuzant și simpatic. Însă, nici Keira Knightley, cu naturalețea și simplitatea ei seducătoare nu este de trecut cu vederea. Și, cine nu ar dori să facă o baie în lac doar pentru a salva manuscrisul lui Colin Firth, ca mai apoi să se încălzească cu el sub covor! Iar piesa Feel It In My Fingers cu siguranță îți va deveni imnul zilei sau al vacanței!

8. Expresul polar, 2004, (The Polar Express, Полярный экспресс)

O ecranizare a lui Robert Zemeckis, producția a fost nominalizată de trei ori la Premiile Oscar și introdusă în Cartea Recordurilor pentru ideea inedită de prezentare a personajelor – un desen animat în care ai posibilitatea să îl recunoști pe actorul Tom Hanks. O poveste frumoasă, cu o porție mare de bunătate în ajun de Crăciun!

https://youtu.be/ex_S7iOdTGg

9. Familia Stone, 2005, (The Family Stone, Привет семье!)

Ne-am gândit că un film despre familia ideală este tocmai potrivit de vizionat în vacanța de Crăciun, alături de cei dragi. Cu atât mai mult cu cât Sarah Jessica Parker a obținut pentru rolul său o nominalizare la „Globul de Aur”. Nu o poți rata nici pe frumoasa Rachel McAdams sau încântătoarea Diane Keaton!

10. Vacanța, 2006, (The Holiday, Отпуск по обмену)

Scenarista și regizoarea Nancy Meyers ne impresionează de această dată cu o comedie romantică de excepție, în interpretarea fermecătorilor Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black. Viața a două femei plictisite de rutina zilnică devine foarte colorată atunci când acestea se întâlnesc pe internet și decid să facă schimb de case pentru Sărbători. Filmul este inspirat de începutul unei noi vieți, unui nou an, iar schimbările pozitive sunt tocmai potrivite în viața fiecăruia!

Codul bunelor maniere atunci când faci un cadou!
Articolul anterior
Un liceu din Cahul va avea planetariu!
Articolul următor
Alte articole interesante