”A plecat englezeşte” sau de ce dispar bărbaţii?

Sunteţi împreună deja de mai mult timp, flori, cadouri, nopţi fierbinţi, cuvinte frumoase, prieteni comuni, totul pare a fi ideal şi iată vine ziua, când el nu răspunde la mesaje, la apelul tău, nu mai există în viaţa ta. El a dispărut. Fără explicaţii, fără a te preveni, iar ţie îţi apar cele mai nesăbuite gânduri şi întrebări.

separator

Din păcate, acest fenomen de ”a pleca englezeşte” este tot mai răspândit. Şi tot mai multe femei rămân doar cu întrebarea ”De ce?”.

Am adresat întrebarea pe un site de socializare, iar răspunsurile au venit atât din partea bărbaţilor, cât şi a femeilor. Printre multitudinea de răspunsuri am găsit unul mai aproape de subiect şi adecvat, postat de o domnişoară: ”Toţi suntem maturi şi o putem spune aşa cum este. Femeile de astăzi sunt altfel construite, iar minciuna este mai greu de a fi infiltrată în creierul nostru. Dacă totuşi s-a ajuns la o astfel de situaţie, că el a dispărut, înseamnă că femeia a avut aşteptări mai mari decât putea el să-i ofere. De aceea, vă îndemn fetelor, priviţi lumea cu ochii deschişi”. Să fie aşteptările de vină? Literatura de specialitate vine să ne înveţe pe noi, femeile, cum trebuie să evităm o astfel de situaţie şi anume:

  • Libertatea – este cuvântul şi starea preferată a bărbaţilor, aşadar, nu tu trebuie să fii cea, care vine cu iniţiativa de a locui împreună. Nu-ţi lăsa periuţa de dinţi sau papucii de cameră în apartamentul lui – doar vei înrăutăţi situaţia.
  • Dacă-ţi doreşti o relaţie serioasă, atunci nu-ţi irosi timpul cu un bărbat singuratic, în speranţa că el se va schimba şi va fi pe veci al tău.
  • Dacă ai ocazia să auzi cauzele fostelor despărţiri, atunci ascultă cu grijă, vei putea afla multe secrete despre motivele despărţirilor misterioase.

Un alt răspuns original a venit din partea unui bărbat, care a explicat dispariţiile astfel: ”De ce femeile ne judecă că noi dispărem, după ce am venit la ele.  Noi eram, de fapt, la ”vânătoare”. S-ar părea că vânătoarea ar fi potrivită doar pentru o noapte fierbinte. Totuşi veţi fi ”plăcut” surprinse că ”vânătoarea” poate dura mai mult de o noapte. Atâta timp cât tu manifeşti interes pentru el şi activităţile lui, vânătoarea continuă. Şi iată câteva sfaturi, pentru ca tu să fii în centrul atenţiei cât mai mult timp:

  • Cuvintele sunt importante nu doar pentru femei, dar şi pentru bărbaţi. Uneori ei au nevoie mai mare, decât femeile, să audă că sunt iubiţi şi apreciaţi.
  • Pentru ca interesul tău să fie de durată faţă de bărbatul de alături, alege-l pe cel, care are aceleaşi interese, pasiuni, hobby ca şi tine.
  • Schimbă priorităţile, dacă îţi doreşti să fii cuprinsă, atunci când dormi. În loc să priveşti încă un episod din telenovela ta preferată, mai bine întrebă-l cum i-a trecut ziua la birou.

Aici am expus doar 2 cauze, de ce un bărbat ar putea să dispară din viaţa ta. Dacă ai avut nefericita ocazie de a trece printr-o astfel de experienţă, cel mai potrivit ar fi să nu-ţi pui întrebări, dar să fii atentă, să-ţi înţelegi greşelile şi în următoarea relaţie să fii cu un pas înainte. Şi nu uita: ”Dacă nu poţi schimba situaţia, schimbă-ţi atitudinea faţă de ea”.

Text: Rada Baltag

 

Bucuria de a dărui
Articolul anterior
ion suruceanu
Articolul următor
Alte articole interesante