Am o sora și e ziua ei

 

Mulțumesc mamă, ție  tată

și insistenței bunicuței de altă dată,

pentru o  soră minunată

sa nu fiu singură vreodată…

Cum să încep? nu am nici cea mai vagă idee… cum ași putea povesti celor care ne cunosc despre noi. Ce e de spus?… că ochii tai albaștri și sinceri m-au făcut să te îndrăgesc de la prima noastră întâlnire – 01 septembrie 1978 și că această dragoste mi-a rămas în suflet până astăzi.

Faci parte din sufletul meu și ești bucuria inimii mele!

Nu există cuvinte care să exprime cu adevărat ce simt. Singurul lucru pe care pot să îl afirm cu certitudine :  sunt mândră şi onorată că tu ești sora mea !

Deși rămân surprinsă de faptul că tot timpul m-am comportat cu tine ca o mamă care dorea să-i ofere fiicii toată libertatea de  a alege, de a lua decizii, de a fi responsabilă pentru faptele sale… Probabil că mulţi dintre cei care vor citi acest text nu vor înţelege ce vreau să spun, dar sunt sigură că tu știi exact la ce mă refer. Profit de această ocazie publică şi mă rezum să spun: Mulţumesc! Te  iubesc mai mult decât viaţa mea, voi fi întotdeauna alaturi  de tine – Soarele, Luna, Steaua mea Polară!

Azi, pot spune că lumea îți stă la picioare, drumurile sunt asfaltate și  te cheamă la mari călătorii. Ai o familie frumoasă și ești înconjurată de mulți prieteni. Eu, însă, te văd tot ca acum mulți ani, când erai  mica, la vârsta de șase ani îmi păreai prea fragedă pentru ați asuma unele responsabilități. Deși toți te vedeau în clasa întâi. Și acum îmi pari aceiaşi fetiță pentru care am o teamă să nu i se întîmple ceva rău, deși ești deja adultă.

Nu am secrete de viață pe care să le dezvălui astăzi. Vreau doar să știi că îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că faci parte din viața mea. Noi toți, cei apropiați, avem emoții, dar în același timp și mare încredere în tot ceea ce faci și  împărtășim la nesfărşit succesul tău.

Ce mai pot să spun, special pentru tine… „Tu ești persoana căreia abia aștept să-i spun veștile bune, o gluma, o aventură, o întâmplare care m-a uimit. Numai atunci când te aud respirând, râzând – când ești veselă – atunci mă bucur cel mai tare, iar sufletul meu emană căldură, tone de căldură așa cum de-obicei spui tu.”

Ești o persoana deosebită.  Ești aici pe pământ pentru noi cei care te iubim. Și sunt convinsă că noi avem parte de aceeași dragoste necondiționată care vine din inima ta.

Probabil mulți ar spune că toate surorile sunt deosebite și nimic special nu văd în mărturisirea mea.

Dar poate că ceea ce voi scri în continuare te va face sa-ți pui întrebări, să le cauți răspunsurile…

Care este, deci, diferența dintre o soră și  sora mea? În primul rând, sora îți vrea binele oricum, fie că îl meriți, fie ca nu îl meriți, iar atunci când te vei afla la necaz, ea îți va spune: „ai răbdare, căci o să treacă.” Și se va așeza alături de tine așteptând trecerea momentelor grele. Relația dintre voi devine astfel complicată,  din cauza unui preaplin de bunătate. În schimb, sora mea, îți va spune să nu aștepți ca necazul să treacă, ci să-l treci tu, să-l iei de mână și să-l petreci până acolo, unde acesta se transformă în altceva, în bine. Ea îți va cere să-ți asumi necazul și să-l valorifici. Sora mea  știe, deci, că „tot raul e spre bine”, că răul asumat nu mai este rău, ci treapta de urcare spre ceva nou.

Apoi, o alta diferență dintre o sora și sora mea este aceea că sora nu se va putea niciodata despărți de tine fericită; ea va transforma despărțirea în ceva dureros și îți va spune, poate, să nu pleci nicăieri, ci să stai lângă ea, invocând motivele unei amintiri fericite trăite împreună.

Desigur în lume există și alte lucruri și locuri care trebuiesc văzute, în astfel de momente devii bulversată și nu știi ce să faci: să rămâi lângă ea sau să pleci mai departe, întrebându-te cum e mai bine. Sora mea, în schimb, îți spune:  „Dacă rămâi, e bine; dacă pleci, e iarași bine, vei avea parte de experiențe noi, vei învăța lucruri noi, astfel, te vei ridica spre înălțimi.” Inainte de a pleca, îi vei spune poate și tu: „Simt că te pot părăsi. Te iubesc atât de mult, încât s-a împlinit ceva în mine – acum te pot părăsi.” Astfel, vei fi aproape de ea chiar fiind departe, căci ai înțeles că pe cel drag nu trebuie să-l duci neaparat de mână, locul lui este în sufletul tău.  Si  atunci Cândva, te vei revedea cu drag.

Și acesta – TOTUL E BINE – spus la timpul lui de soră, pot să-l port mereu… în suflet, în gânduri, în vise. Așa vad eu relația noastră , draga mea soră.

Încă o dată MULTUMESC!

Multumesc că mă lași să fac parte din viața lui Dănuţ. Te iubesc! La multi ani!!!

Olga Manciu: “Sandu mi-a spus la ureche că mă iubeşte şi încă ceva…”
Articolul anterior
Promoția reducerilor maxime la shaping
Articolul următor