Andreea Constantin: “Femeile din Moldova sunt stilate!”

Recent şi-a adus creaţiile de seară şi în Chişinău. Până acum le îmbrăca pe mondenele de peste Prut, dar acum a decis să-şi pună accentul şi pe ţinutele basarabencelor. Despre Andreea Constantin povestim în continuare, un designer modest, cu un potenţial de creativitate apreciat, mai nou, şi la Paris.

separator

Am prins-o în holul unui hotel de marcă, înainte de prezentarea oficială a colecţiei. Era prinsă în butonarea mesajelor la telefonul mobil,dar îşi făcea timp pentru fiecare femeie care îi zâmbea mulţumită, îmbrăcată fiind în rochia ce-i poartă semnătura.

Rochiile marcă ”Rhea Costa” sunt de la cele mai colorate, la uni, de la cele mai sofisticate, la cele cu linii sobre. Acestea s-au aranjat perfect pe ţinutele Adrianei Ochişanu, Karizmei, Aurei şi nu doar.

Dar ca să nu fiu acuzată că nu-mi iau ochii de la haine, am făcut uz de timp, ca să discutăm cu Andreea Constantin despre meseria ei, dar şi ca între noi, fetele. Cu atât mai mult că, suntem aproape de aceeaşi vârstă, deşi vedem diferit ceea ce ni se întâmplă, sau nu ni se întâmplă în viaţă:

Astăzi sunt la înălţime . Am urcat pe tocuri, pentru că îmi plac, deşi am 1m 80. Sunt îmbrăcată în „Rhea Costa”, nu am ales să fiu într-o ţinută de seară, cu toate că îmi plac rochiile, pe care le fac. Fiecare rochie este realizată cu gândul la femeile cu care colaborez. Pentru că suntem diferite, avem şi stiluri diferite.

– Cum suntem îmbrăcate noi, basarabencele? Ai reuşit să ne citeşti gusturile?

Pe net am văzut tendinţele modei din Chişinău. Din păcate, nu am reuşit să mă plimb, să interacţionez mai mult cu femeile din Moldova. Mi se par destul de stilate.

– E neapărat să porţi o haină de marcă, pentru a te simţi bine îmbrăcată?

Sunt adepta trendului forever, adică un lucru, pe care îl cumperi şi-l poţi purta şi peste zece ani. În fiecare sezon sunt atrasă de câte o piesă, la care să exclam: Wow!!! Şi investesc în ea.

– Cum ţi-ai făcut bilet de trecere printre mondenele din România?

Multe lume cunoscută mi-a trecut pragul. Cea care a spart piaţa, a fost Malvina, după care Iuliana Tudor, Andreea Bănică, Raluca Lăzăruş. Cu Malvina eram prietene, ne cunoşteam de pe când eram stilist la revista ”Viva”. Am făcut o şedinţă foto împreună şi am rămas prietene. Eram acasă şi mă jucam cu materialele, ajungând la o rochie. Ei i s-a părut foarte interesantă şi a cerut să o poarte. De atunci a pornit totul. Trebuie să crezi în ceea ce faci.

– Ce-i trebuie unui designer ca să intre spectaculos și-n afaceri?

Iniţial nici nu m-am gândit să fac din asta o afacere. Nici măcar nu eram tentată s-o fac. Mă distram şi cream. Nu am investit bani în acest business, decât într-o maşină de cusut.

În general, nu am aşteptări de la tot ce mi se întâmplă. Pe mine mă surprinde tot ce fac, pur şi simplu mă minunez când mi se întâmplă ceva frumos.

Inspiraţia nu vine când vrei tu, ci când vrea ea. De exemplu, anul ăsta trebuia să fac o colecţie de toamnă-iarnă. Echipa mă întreba când elaborăm conceptul? Şi mie nu-mi venea pur şi simplu nimic. Atunci mi-am zis: ”Daţi-mi pace o perioadă!”, şi într-o zi mi-a venit totul. Cu timpul am înţeles o groază de lucruri, de trucuri de marketing, pe care nu le cunoşteam. Cred că designerii trebuie să facă şi marketing în modă.

– Eşti pasionată de ceea ce faci, întâlnirile cu iubitul îşi găsesc loc în agenda ta?

Nu sunt căsătorită şi nu sunt adepta căsătoriilor, dar am un prieten de şapte ani. Dacă se va întâmpla acest lucru, nu va fi planificat. Prietenul meu este un tip normal, are şi el un business. Mă ajută şi pe mine în ceea ce fac. Eu ştiu să fac rochii, să îmbrac femei, dar nu mă pricep la afaceri.

– Ceea ce este o regulă pentru modelele tale, este regulă şi pentru tine? Cum te menţii în formă?

Sunt vegetariană de 7 ani. Nu mai mănânc carne, doar peşte, legume, tot ce ţine de mâncarea sănătoasă. Nu-mi place carnea. Această senzaţie nu am simţit-o peste zi. Era un timp, în care mă distram cu posturile. Atunci mi-am dat seama că, excluzând carnea din meniu, mă simt foarte bine. Tenul arată impecabil, nu răcesc. Am ţinut cure când eram model. De fapt, nu erau cure era un stil de viaţă. Punctam pe produse care îmi făceau bine şi nu îngrăşau. Dietele stricte, de regulă, te stresează. Trebuie să-ţi faci un stil de viaţă sănătos.

Text: Olga Chirica

Diete de vedete
Articolul anterior
Ionel Istrati descoperă ”Code Noir”!
Articolul următor
Alte articole interesante