Balerina din viaţa lui Marcel Pavel!

Marcel Pavel – interpretul care a frânt multe inimi cu piesa “Frumoasa mea”, dar care revine la aceleaşi cuvinte “Te vreau lângă mine” adresate soţiei sale Violeta Smâşleaeva, fostă balerină la teatrul “Balişoi” din Moscova, cu care are doi copii Saşa şi Richard.

separator

Cum v- aţi cunoscut cu balerina visurilor dvs.?

S-a întâmplat în anul 1992, ea venind într-un turneu cu o trupă de balet din Moscova, pentru a susţine o serie de spectacole în România şi ,,Unde se pot întâlni doi artişti, decât pe scenă!?…” Ne urmăream reciproc evoluţia artistică în timpul spectacolelor pe care le susţineam, admirându-ne tacit, pe ascuns… Până la un moment dat, când a trebuit să-i spun că doresc să devenim prieteni iar mai târziu soţi!

Ce v-a fermecat la ea?

Felul ei de a fi, inteligenţa, tactul, tipul de comportament (diferit de al celorlalte femei pe care le întâlnisem eu până în acel moment), talentul artistic deosebit şi, nu în ultimul rând, aspectul fizic! De fapt,  între noi doi a fost, este şi va fi o chimie.

Care ar fi diferenţele dintre o rusoiaca şi o romancă?

Nu aşi putea face o comparaţie, fiecare popor în parte se diferenţiază prin propia cultură. Să fac o comparaţie ar însemna să avantajez sau să dezavantajez pe una dintre părţi şi, chiar nu se cade, nu ar fi elegant…

Aţi învăţat limba rusă?

Foarte puţin, doar cât să pot interpreta şi înţelege ceea ce spune cântecul.

Bănuiesc că aţi fost în Rusia, cum vedeţi această ţară?

Da, am fost, am vizitat oraşul Moscova, oraşul unde s-a nascut soţia mea. Rusia o privesc ca pe un mare leagan al culturii universale, al artei, al cântecului, al baletului clasic şi nu în ultimul rând ca pe o mare putere militară (suntem obligaţi, din pacate să recunoaştem acest lucru). 

Copii cunosc limba rusă?

Nu, nu o cunosc, dar sper că vor reuşi să înveţe aceasta limbă.

Spuneţi-mi o calitate care face parte din femeia ideală a lui Marcel Pavel?

Moralitatea.

Cum este să cânţi în limba rusă?

Limba rusa  are o anumită muzicalitate, într-adevăr, nu este simplu pentru mine să cânt în această limbă, dar ma străduiesc.

Vă place bucataria rusească (bănuiesc că soția gătește mâncare specifică rusească)?

Îmi plac anumite feluri de mâncare  pe care le prepară soţia mea: salată de sfeclă roşie cu usturoi şi maioneză, salată de ton cu orez, pelmeni şi multe alte bucate specific ruseşti.

Vi s-a întâmplat să aveţi neânţelegeri cu soţia pentru că aţi crescut în lumi diferite?

În cadrul unei familii mai apar şi neânţelegeri, indiferent de locul unde te-ai născut, unde ai crescut sau indiferent  de ce naţionalitate ai. Contează faptul că NE IUBIM şi reuşim să petrecem majoritatea timpului în armonie, bună înţelegere, iar micile conflicte nu ne afectează relaţia.

Ce piesă i-aţi dedicat soţiei?

Sunt două piese pe care i le dedic soţiei mele: ”TE VREAU LANGĂ MINE “  (compoziţie proprie ) şi ”Я ЛЮБЛЮ ТЕБЯ ДО СЛЕЗ”.

Ce aveţi nou pentru fani?

În momentul de faţă lucrez la un proiect foarte amplu şi, anume la realizarea unui album de arii din operă, canțonete, evergreen-uri, asupra căruia muncesc 140 de instrumentişti. Un proiect destul de dificil de realizat în acest moment, ţinând cont de faptul că nu prea mai sunt persoane care să sprijine astfel de acte artistice (cu câteva excepţii şi, aici doresc sa le multumesc în mod expres prietenilor mei dragi: Larisa, Anatol şi Gabriel Stati! Deasemenea aş dori să mulţumesc pentru sprijin familiei Chirică. Aş dori să mai adaug faptul că îmi este foarte dor de publicul din Moldova (de oraşul Chişinău)!

P.S. Doresc să transmit cititorilor revistei “UNICA”, iubitorilor de muzică din Moldova, tot ceea ce este mai bun şi mai frumos, toate gândurile bune şi, tot ceea ce v-aţi propus să se împlinească! NU UITAŢI DE EXISTENŢA MEA ARTISTICĂ! CU DRAG ŞI PREŢUIRE!

Marcel Pavel

Îl mai iubesc sau nu?
Articolul anterior
Balerina din viaţa lui Marcel Pavel!
Articolul următor
Alte articole interesante