Andrei Ciobanu, despre bestseller-ul “Suge-o, Ramona”:”A fost amuzant când bunicii mi-au cerut să le dau cartea s-o citească și ei”

Prima carte scrisă de el a devenit bestseller în România și cu toate că de mic se vedea policitian, a ales alt drum. Mai multe despre prezentatoarul Kiss FM și scriitorul cărții “Suge-o, Ramona”, Andrei Ciobanu,  află din interviul de mai jos.

separator

andrei-stand-up-comedy

 • unicamd unica.md Cine este Andrei Ciobanu?
 • Andrei Andrei Ciobanu este un tânăr (încă îmi place să cred că sunt tânăr chiar dacă fac 27 de ani în iulie) muncitor, ambițios și visător. 

 • unicamd unica.md Radio, scrii pe blog, scrii carte – cum găsești timp de odihnă și distracții?
 • Andrei Pe blog nu scriu fiindcă nu am blog. Cele care există pe net nu sunt ale mele. Singurul site pe care îl dețin e www.sugeoramona.ro. În rest, sunt făcute de oamenii care mă urmăresc. 

  În timpul săptămânii sunt la matinalul Kiss FM, iar în majoritatea weekendurilor am spectacole prin țară. Și pe lângă astea, mai scriu și la volumul 2. Însă vreau să fac lucrurile astea acum cât încă pot și mă țin forțele. Când am un pic de timp liber, îmi place să merg la sală, să mă joc pe X-box sau să merg la film

resize

 • unicamd unica.md Ai făcut facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene, trebuia să fii politician…. de ce ți-ai schimbat prioritățile?
 • Andrei Și la liceu am studiat același lucru și eram ferm convins că, după facultate, voi intra în politică. Dar apoi mi-am dat seama că eu nu pot să mint sau să spun lucruri în care nu cred, așa că m-am reorientat.
 • unicamd unica.md Presa te descrie ca fiind un om optimist…
 • Andrei Să știi că eu, ca om, nu sunt o fire optimistă. Nici cu această cartea nu mă gândeam că se va întâmpla să devină un fenomen, nici cu stand-up-ul nu credeam că voi ajunge să pot trăi din asta și, în general, pun răul în față. Încerc să nu-mi creez așteptări de la oameni sau de la situații căci prefer să fiu surprins plăcut, decât dezamăgit.

maxresdefault (2)

 • unicamd unica.md Cine sunt oamenii care te inspiră, te motivează?
 • Andrei Nu pot să spun că am un model în viață. Consider că fiecare trebuie să încerce să fie cea mai bună versiune a sa și să devină un idol pentru el însuși, un model demn de urmat.
 • unicamd unica.md Părinții tăi îți ascultă emisiunile sau te citesc?
 • Andrei Familia mea e în fiecare dimineață pe Kiss FM și mă ascultă. Au fost și la spectacole, e totul în regulă. Acum e mai ușor fiindcă înțeleg și ei mai bine ce fac eu, dar când am ales să merg pe drumul ăsta a fost mai difcil să le explic ce vreau eu să fac în viață, fiindcă nici eu nu știam foarte bine. Dar, mulțumim lui Dumnezeu că a ieșit așa cum trebuie. Să vezi ce amuzant a fost când au aflat bunicii mei că nepotul lor e bestseller în România și mi-au cerut să le dau cartea s-o citească și ei (râde). 

maxresdefault (1)

 • unicamd unica.md Cum te vedeai de mic? Ți s-au îndeplinit visele?
 • Andrei Când eram mic, îmi doream să devin fotbalist. Și am și jucat fotbal câțiva ani, până am plecat la facultate. Deci din punctul ăsta de vedere, nu mi s-a împlinit visul. Dar sunt fericit cu profesia mea și nu știu dacă aș schimba-o cu oricare alta.
 • unicamd unica.md Cum este să te plimbi pe stradă și să fii recunoscut de oameni?
 • Andrei Este foarte drăguț. Mă bucur de fiecare dată când vine cineva la mine și îmi spune că mi-a citit cartea sau că mă ascultă la radio și vrea să-mi strângă mâna. Până la urmă, dacă oamenilor le place ceea ce fac eu, înseamnă că mi-am făcut treaba și lucrul ăsta mă face mereu să zâmbesc.
 • unicamd unica.md Ești adeptul unui mod de viață sănătos?
 • Andrei Pot să spun că da. Mă îngrășasem destul de rău acum vreo 2 ani și am decis să schimb treaba asta. Acum am un stil de viață sănătos, mănânc ce trebuie atunci când trebuie, merg la sală de câteva ori pe săptămână și încerc să mă și odihnesc pe cât posibil.

-mg-0029

 • unicamd unica.md Ești genul de bărbat care gătește, calcă, face curat?
 • Andrei Nuuu! Nici nu aș avea timp să fac toate lucrurile asta fiindcă nu prea sunt mai niciodată pe acasă. Dar nici dacă aș avea timp, nu cred că aș fi foarte entuziasmat de activitățile astea. Am încercat, dar nu sunt pentru mine. Mai ales gătitul.
 • unicamd unica.md Să trecem puțin la carte. Când ai început să scrii „Suge-o, Ramona!”, te gândeai că o să devină atât de populară?
 • Andrei Nici prin gând nu mi-a trecut. Nici nu credeam că va deveni o carte, cu atât mai puțin că va fi atât de cumpărată și atât de citită. Dar sunt sigur că dacă îmi propuneam să scriu o carte, nu mi-ar fi ieșit atât de bine. Fiindcă aș fi făcut-o din motive greșite. Dar așa, la mine a fost o întâmplare să scriu o postare pe facebook și uite-așa, încă una și încă una, până când a devenit ditamai povestea.
 • unicamd unica.md În cât timp ai scris-o?
 • Andrei În total, mi-a luat cam un an și jumătate. 

61405642

 • unicamd unica.md Citești? Ai un autor preferat?
 • Andrei Citesc, da. Am mai mulți autori preferați, dar în ultima vreme mi-a plăcut foarte mult să citesc ”A song of Ice and Fire” și ador felul de a scrie al lui George RR Martin. Să creezi o lume cu atât de multe personaje diferite și să faci întreaga planetă curioasă despre cum se va termina povestea ta mi se pare wow.
 • unicamd unica.md Cum răspunzi la critici? Te deranjează?
 • Andrei Nu prea răspund la critici și nici nu mă deranjează. Am însă o problemă cu cei care îmi critică povestea fără să o citească. Cred că am citit tot ce s-a scris despre ”Suge-o, Ramona” și accept părerea fiecăruia. E imposibil  să faci un lucru care să fie plăcut de toată lumea. Însă nu îmi plac cei care dau cu noroi fără să știe despre ce e vorba. Și am pățit de multe ori să-mi trimită oameni mesaje prin care își cereau scuze că au judecat cartea după titlu și îmi spuneau că au citit-o și că le-a plăcut foarte mult.
 • unicamd unica.md Nu ai devenit cumva un soi de Dr. Love acum, pe lângă jobul de la radio, stand-up…? Poate faci o afacere din asta?
 • Andrei Haha! Îmi mai trimit oamenii întrebări și mă roagă să le dau sfaturi. Dar nu cred că se poate ajunge până la a face o afacere din asta. Dacă pot ajuta pe cineva cu o vorbă, nu mă doare gura să o fac.

12963765_1161181957260566_758184391753859992_n

QUIZ

Cel mai mare defect al tău?

Impulsivitatea

Dacă ai fi un personaj din istorie…

Nu știu cine aș fi, dar mi-ar fi plăcut să fiu rege într-o monarhie.

Dacă ai fi un animal, ce ai fi?

Leu

Cea mai lunga perioadă în care ai stat fără să faci duș?

Cred că o săptămână când m-am mutat la București și nu avea unde să stau încă.

Sforăi?

Da, am deviație de sept

Nu reziști la…

…zâmbetul unei femei frumoase.

Ce te enervează cel mai mult?

Minciuna și ipocrizia.

Nu poți trăi fară…?

Internet.

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com

Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info

Banana îți ajută părul să crească mai repede și mai sănătos!
Articolul anterior
Număr record de intoxicații, în special, cu banane
Articolul următor