Ceea ce mă sperie este dispariția Bărbatului

“Masculinitate, feminitate. Pierdem sensuri, ne scapă esența. Rolurile se schimbă și vina e de ambele părți. Părerea mea de om onest care pune capul liniștit pe pernă, noaptea…”, scrie pe www.catchy.ro.

separator

“De ce spun asta? Dintr-un motiv foarte simplu. Femeile au ajuns să care saci cu glet, plase care cântăresc tone, de la aprozar, deschid singure borcane, vorba prietenei Mihaela Baran, chiar dacă bărbatul e dornic și plin de zel să dea o mână de ajutor. Și asta se întâmplă doar din dorința ei subconștientă de a-l castra emoțional. De a-i arăta cine-i șeful. Acest comportament frizează puțin patologicul, denotă o crasă lipsă de încredere în sine și o nevoie acută de control. M-am făcut înțeleasă? Cred că da. Detalii, în cărțile de psihologie.

Bărbații, pe de altă parte, se epilează, se uleiază și pensează, și își fac manichiura, întocmai ca niște cocote de doi bani care încearcă să agațe, pentru doi poli, un trecător anonim să aibă și ele de un păhărel și o pâine. Pentru că exact asta am simțit ieri, la ștrand, văzând toți acei eunuci etalându-și mușchii, tatuajele și chelia, toate acoperite de un strat gros de ulei: scârbă. Dragilor, nu vrem să vă lingem. Preferabil ar fi să nu vă vedem. Dar nu avem cum, pentru că și noi vrem să ne bucurăm de apă și soare. Bun, dar nu ăștia sunt adevărata problemă. Provoacă scârbă, da. Dar amestecată cu milă. Nu sunt sănătoși. Emoțional, zic. Detalii, tot în cărți.

Ceea ce mă sperie, însă, este dispariția Bărbatului. Ieri am trăit o experiență care m-a îndurerat, în ciuda eforturilor mele de a crede că Femeia și Bărbatul au o esență clară. Mă strofoc din ce în ce mai mult să cred asta. Eram la o terasă, cu limonada în față și relaxarea pe geană. Citeam liniștită, îmbrăcată absolut decent (asta ca să nu spuneți, cu toate că e o prostie, că eu aș fi fost factor instigator), când un bețivan se apropie de mine și mă abordează. Cunosc genul. Și eu sunt ca ei din când în când, doar că îmi văd de muzica mea. Așa că nu i-am răspuns, tocmai pentru că nu voiam să stârnesc un scandal. Am fost însă nevoită să o fac. Pentru că, intrigat de lipsa mea de atenție, m-a prins de braț. În acel moment am văzut roșu în fața ochilor, m-am ridicat și i-am spus deloc frumos să plece, pentru că altfel, va fi mai rău. L-am întărâtat. M-a strâns și mai tare. M-am transformat într-o leoaică, gata să îi sar la gât. I-am spus că e preferabil să plece în patru labe de acolo, decât în mașina poliției. Nu mi-a fost frică. Mi-au fost nervi. Mulți. Problema e alta. Terasa era ticsită de ceea ce, anatomic, se numesc bărbați. Domnilor, doamnelor, nici măcar unul nu s-a ridicat pentru a-mi lua apărarea. Am fost, încă o dată, în aceeași zi, scârbită.

Da, m-am descurcat singură, la fel cum mă descurc mereu. Nu pentru că aș vrea neapărat, ci pentru că e musai. Și, dacă-i musai, cu plăcere. Dar am văzut femei căzute, ajutate să se ridice tot de femei. Eunucii erau prea ocupați să își continue pasul triumfător, în căutarea unei prade facile prin jungla orașului, pe care să o învingă și să își dovedească, astfel, supremația. Am văzut femei agasate, în ajutorul cărora am sărit, pentru că bărbații se uitau ca la meci. Așa au învățat ei. Dacă e meci, de orice fel, ei stau în tribune, fluieră și o pun de un pariu. Ba chiar se prea poate să îl trimită pe ăla micu’ să cumpere niște semințe.

Pe de o parte, vina e a muierilor care au uitat că feminitatea nu poate fi cu adevărat completă decât în contopirea cu masculinitatea. Femeile s-au transformat în niște androgini care au uitat că pot fi amazoane, chiar dacă sunt blânde, gingașe și delicate, atunci când e cazul.

Bărbații, pe de altă parte, au uitat că femeia nu vrea să își ia greutatea de pe umeri și frunte și să le-o predea. Nici gând. A învățat de mult să se organizeze în așa fel încât să răzbească. Dar nu vă lăsați păcăliți de aparențe. Nu ar vrea să poată așa de mult. Ar vrea ca, măcar din când în când, să poată fi vulnerabilă și fragilă, în brațele bărbatului ei. Nu se va lamenta. Nici nu va jeli frenetic, spunându-ți cât de grea e viața ei. Va fi femeie. Se va ghemui la pieptul tău, poate va ofta odată, abia perceptibil, să dea răul afară, și apoi va închide ochii, liniștită și va adormi. Ca un copil căruia îi cânți cel mai frumos cântec de leagăn.

Doamnelor, domnilor, nu mai schimbați rolurile! Esența e clară. Nu ai cum să o denaturezi. Aceste tentative de a trece în cealaltă tabără, nu fac decât să ne transforme într-o societate lipsită de iubire. Când, de fapt, asta e tot ce ne dorim: să ne iubim.”

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com

Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info

Reguli vestimentare care pot fi încălcate!
Articolul anterior
Lasagna din mămăligă cu vinete şi sos de roşii
Articolul următor