Ducu Bertzi- îndrăgostit numai de ea timp de 24 de ani…

La doar 14 ani şi-a înfiinţat propria trupă de rock, ca mai apoi să facă hituri din piesele uitate din folclorul maramureşan. Este vorba de cantautorul Ducu Bertzi, care în peste 30 de ani de activitate, a susţinut peste 4000 de spectacole și a scos trei albume, Dor de ducă, Sufletul meu și Best of Ducu Bertzi. De asemenea, a realizat mai multe emisiuni de muzică folk radiofonice în România. Are o familie frumoasă şi o istorie de iubire statornică de peste 20 de ani. Ducu Bertzi despre corzile chitarei sale, copilărie, căsnicie și copii…

separator

V-ați născut într-o familie de profesori. Cum s-a întâmplat că ați luat-o pe calea muzicii?

Mama mea cânta într-un cor al profesorilor și eu mergeam de mic la repetiții. Îi urmăream cum cântă și mă fascinau sonoritățile corale. Apoi am început vioara, la 6 ani… Plus că în zona Maramureșului toată lumea cântă de când se știe.

Ducu Bertzi Publicul din Chișinău te ia pe sus efectiv

Când v-ați îndrăgostit de “chitară”?

După 12 ani am început să învăț chitara, îmi doream să cânt într-o trupă și mi-am făcut una la 14 ani, se numea Expres 69.

Realizați și o emisiune radiofonică cu denumirea Omul cu chitara” de peste 16 ani. Doar oameni cu chitarele sunt invitații emisiunii?

M-am gândit că omul cu chitara e o stare de spirit; de la profesioniști la cei care umblă cu o chitară după ei la o petrecere sau la o întâlnire cu o fată, toți sunt de același neam, dar la nivel diferit. Lor le este dedicată această emisiune.

omul-cu-chitara-are-zece-ani-18325352

Fanele reacţionează surprinzător la întâlnirea cu idolii lor. Vă amintiţi vreo situaţie care v-a uimit în mod special?

Mai mult m-au impresionat bărbații care mi-au mărturisit că au revenit asupra unor greșeli făcute datorită cântecelor mele. Dar m-au impresionat și mamele care îmi arătau copiii și-mi spuneau că sunt făcuți din dragoste și datorită cântecelor mele. Ce bucurie mai mare îți trebuie?

artid_1271938936a

Până la 33 de ani ați fost un aventurier…  Cum ați cunoscut-o pe femeia care mai târziu a devenit soţia dvs.? A fost dragoste de la prima vedere?

ducu bertzi in tinereteNu pot spune că am fost aventurier, am avut o viață frumoasă, spectaculoasă… Pe Theodora am cunoscut-o la o coadă la benzină, era în fața mea și se chinuia cu ceva pe la mașină. Am vrut să o ajut, dar nu m-a lăsat. Apoi am intrat în vorbă, numele meu nu-i spunea nimic, nu știa cine sunt, iar la despărțire mi-a spus să n-o mai caut fiindcă are un copil, o fată. Am căutat-o.

Când aţi înţeles că veţi rămâne împreună? “V-aţi îndrăgostit numai de ea?”

Eu aveam o experiență de viață, nimic nu mă speria. Fata ei, Maura era foarte haioasă și încet m-am apropiat de sufletele lor. Apoi am aflat că vom mai avea un copil și asta m-a determinat să oficializăm relația. Eram deja de 3 ani împreună. Rareș este băiatul meu, dar pe amândoi i-am crescut în mod egal nepartinic și amândoi îmi spun tată. Maura mai face haz de mine și spune că „tata ne-a luat la ofertă, două deodată” cum e acum la magazin, iei două bucăți și plătești una și jumătate!

ducu bertzi2

Ce profesie şi-au ales copiii?

Rareș are 24 de ani și a terminat două facultăți, e specializat pe „Politici și securitate europeană” și „Relații și comunicare”. Maura a terminat „Relații și comunicare” și lucrează în centrala unui lanț de magazine de retail. Nu au treabă cu muzica…

images (1)Formaţi împreună un cuplu de 24 de ani. Care este reţeta menţinerii entuziasmului sentimental?

Nu știu dacă e o rețetă anume. Suntem doi oameni normali, cu preocupări diverse, trăim intens viața împreună, chiar dacă uneori suntem la distanță unul de celălalt.

images (2)Duceţi un mod de viaţă sănătos, cu sport şi alimentaţie corectă?

Nu, din păcate nu duc o viață sănătoasă. Nu fac sport, mă mișc puțin, nu țin regimuri alimentare și-mi place vodca bună.

imagesCe vă doriţi cel mai mult pentru următorii ani, pe plan profesional?

Să mai apuc să închei un album de autor, unul complet nou.

Când reveniţi la Chişinău? Cum vă pare publicul de la noi?

Sper să revin cât de repede posibil la Chișinău. Publicul este extraordinar, te poartă pe brațe, te ia pe sus efectiv, iar oamenii în general au fost foarte primitori cu mine. Am numai amintiri frumoase, încărcate de emoție și sper să repet asemenea momente. E un public de care te îndrăgostești la prima vedere.

http://www.youtube.com/watch?v=5t5qY_xqQaM

Victoria Sănduță

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com

Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info

Detalii inedite de la nunta cântăreței Zara! Poze + Video
Articolul anterior
Laminarea părului și curățarea tenului în condiţii de casă!
Articolul următor