Ducu Bertzi- îndrăgostit numai de ea timp de 24 de ani…

La doar 14 ani şi-a înfiinţat propria trupă de rock, ca mai apoi să facă hituri din piesele uitate din folclorul maramureşan. Este vorba de cantautorul Ducu Bertzi, care în peste 30 de ani de activitate, a susţinut peste 4000 de spectacole și a scos trei albume, Dor de ducă, Sufletul meu și Best of Ducu Bertzi. De asemenea, a realizat mai multe emisiuni de muzică folk radiofonice în România. Are o familie frumoasă şi o istorie de iubire statornică de peste 20 de ani. Ducu Bertzi despre corzile chitarei sale, copilărie, căsnicie și copii…

separator

V-ați născut într-o familie de profesori. Cum s-a întâmplat că ați luat-o pe calea muzicii?

Mama mea cânta într-un cor al profesorilor și eu mergeam de mic la repetiții. Îi urmăream cum cântă și mă fascinau sonoritățile corale. Apoi am început vioara, la 6 ani… Plus că în zona Maramureșului toată lumea cântă de când se știe.

Ducu Bertzi Publicul din Chișinău te ia pe sus efectiv

Când v-ați îndrăgostit de “chitară”?

După 12 ani am început să învăț chitara, îmi doream să cânt într-o trupă și mi-am făcut una la 14 ani, se numea Expres 69.

Realizați și o emisiune radiofonică cu denumirea Omul cu chitara” de peste 16 ani. Doar oameni cu chitarele sunt invitații emisiunii?

M-am gândit că omul cu chitara e o stare de spirit; de la profesioniști la cei care umblă cu o chitară după ei la o petrecere sau la o întâlnire cu o fată, toți sunt de același neam, dar la nivel diferit. Lor le este dedicată această emisiune.

omul-cu-chitara-are-zece-ani-18325352

Fanele reacţionează surprinzător la întâlnirea cu idolii lor. Vă amintiţi vreo situaţie care v-a uimit în mod special?

Mai mult m-au impresionat bărbații care mi-au mărturisit că au revenit asupra unor greșeli făcute datorită cântecelor mele. Dar m-au impresionat și mamele care îmi arătau copiii și-mi spuneau că sunt făcuți din dragoste și datorită cântecelor mele. Ce bucurie mai mare îți trebuie?

artid_1271938936a

Până la 33 de ani ați fost un aventurier…  Cum ați cunoscut-o pe femeia care mai târziu a devenit soţia dvs.? A fost dragoste de la prima vedere?

ducu bertzi in tinereteNu pot spune că am fost aventurier, am avut o viață frumoasă, spectaculoasă… Pe Theodora am cunoscut-o la o coadă la benzină, era în fața mea și se chinuia cu ceva pe la mașină. Am vrut să o ajut, dar nu m-a lăsat. Apoi am intrat în vorbă, numele meu nu-i spunea nimic, nu știa cine sunt, iar la despărțire mi-a spus să n-o mai caut fiindcă are un copil, o fată. Am căutat-o.

Când aţi înţeles că veţi rămâne împreună? “V-aţi îndrăgostit numai de ea?”

Eu aveam o experiență de viață, nimic nu mă speria. Fata ei, Maura era foarte haioasă și încet m-am apropiat de sufletele lor. Apoi am aflat că vom mai avea un copil și asta m-a determinat să oficializăm relația. Eram deja de 3 ani împreună. Rareș este băiatul meu, dar pe amândoi i-am crescut în mod egal nepartinic și amândoi îmi spun tată. Maura mai face haz de mine și spune că „tata ne-a luat la ofertă, două deodată” cum e acum la magazin, iei două bucăți și plătești una și jumătate!

ducu bertzi2

Ce profesie şi-au ales copiii?

Rareș are 24 de ani și a terminat două facultăți, e specializat pe „Politici și securitate europeană” și „Relații și comunicare”. Maura a terminat „Relații și comunicare” și lucrează în centrala unui lanț de magazine de retail. Nu au treabă cu muzica…

images (1)Formaţi împreună un cuplu de 24 de ani. Care este reţeta menţinerii entuziasmului sentimental?

Nu știu dacă e o rețetă anume. Suntem doi oameni normali, cu preocupări diverse, trăim intens viața împreună, chiar dacă uneori suntem la distanță unul de celălalt.

images (2)Duceţi un mod de viaţă sănătos, cu sport şi alimentaţie corectă?

Nu, din păcate nu duc o viață sănătoasă. Nu fac sport, mă mișc puțin, nu țin regimuri alimentare și-mi place vodca bună.

imagesCe vă doriţi cel mai mult pentru următorii ani, pe plan profesional?

Să mai apuc să închei un album de autor, unul complet nou.

Când reveniţi la Chişinău? Cum vă pare publicul de la noi?

Sper să revin cât de repede posibil la Chișinău. Publicul este extraordinar, te poartă pe brațe, te ia pe sus efectiv, iar oamenii în general au fost foarte primitori cu mine. Am numai amintiri frumoase, încărcate de emoție și sper să repet asemenea momente. E un public de care te îndrăgostești la prima vedere.

http://www.youtube.com/watch?v=5t5qY_xqQaM

Victoria Sănduță

Detalii inedite de la nunta cântăreței Zara! Poze + Video
Articolul anterior
Laminarea părului și curățarea tenului în condiţii de casă!
Articolul următor
Alte articole interesante