Dumitru Balica: ”Femeia este culoarea din viața bărbatului”

În spatele oricărui bărbat este o femeie. În spatele oricărui pictor este o muză. În spatele pictorului Dumitru Balica este femeiea-muză. Tristă sau veselă, tăcută sau plânsă, dar practic întotdeauna dezgolită frumos. Nu caută muza în femei, ci femeile trec ca o muză prin viața și talentul lui Dumitru Balica. Printre oameni și culori se simte cel mai bine, pentru că adâncimea sentimentelor le redă cel mai bine pe pânză. Printre acorduri de primăvară, am surprins o nouă expoziție în culori de flori și… mărturisiri despre femeia în culori ale pictorului Dumitru Balica.

separator
Dumitru Balica Femeia este culoarea din viața bărbatului

Cât timp îți ia să dai culoare unei femei pe pânză?

Nu știu dacă aș putea spune cu exactitate cât îmi ia să pictez un tablou. Nu am să greșesc dacă am să spun că o pictură poate fi creată între o zi și 16 ani. Eu pot să reușesc într-o zi, două sau o săptămână, să dau viață unui tablou, în dependență de inspirație. Totodată se poate spune că am lucrat la ea 16 ani, pentru că anume de atâta timp am avut nevoie să ajung să o pot picta. În acești ani am mirosit culorile, am studiat tehnicile și stilurile, deci am contribuit continuu ca lucrarea mea să poată reda o parte din interiorul meu.

3404_10200334260228878_726931674_n 12617_10200334263988972_1159979113_n 65113_10200334261068899_1400478387_n

Cum o pânză albă se transformă într-un omagiu adus femeii?

Când ceilalți văd în fața lor o pânză albă, eu văd deja tabloul, adică schița. Niciodata pânza din fața mea nu este curată. Când mă apropii de ea deja am în cap ceea ce trebuie să fie acolo, adică cam 60 la sută din tablou este practic finisat. Eu pot să mă uit la tablou și să numerotez ce și unde va fi și chiar să-i dau un titlu. Doar 10 la sută din toată lucrarea ține de partea tehnică, care contribuie la finalizarea ideii mele.

De unde culegi inspirația?

Fiecare găsește sursa de inspirație reeșind din principiile personale și tendințele tradiționale sau netradițiionale abordate. Eu am fost mereu atras de frumusețea și necunoscutul unei femei. Femeia este slăbiciunea și inspirația mea! O femeie care mă atrage, mă inspiră și vreau să redau cumva acel sentiment prin culori.  Da, nu sunt deosebit prin faptul că sunt inspirat de femeie, dar ceea ce mă deosebește de alți pictori este sentimentul care îl redau prin chipul femeiei.

154472_10200266993547253_424199899_n 199984_4717449543944_989808190_n 395488_3227378053088_69802384_n

Ce reprezintă femeia pentru pictorul Dumitru Balica?

Și pentru pictorul și pentru bărbatul Dumitru Balica, femeia este o sursă de inspirație, o stare sau o emoție. Femeia este un echilibru psihologic și fizic. Ea este viață și procreare. Femeia este culoarea din viața bărbatului!

Cum este femeia-model pentru tine?

Nu am un model! Modelul poate fi imaginar sau chipul unei persoane concrete. Eu expun sentimentul, trăirea sau emoția.

Ai o pictură dedicată logodnicii tale?

Da… i-am daruit un tablou de ziua mea. Prin el i-am redat sentimentele mele și trăirile din această perioada frumoasă a relației noastre.

407029_3403245049653_1697392741_n 481351_10200334264868994_2109861223_n 734963_10200266979746908_2038381665_n

Cum sunt primite de public picturile în nud?

Cineva vede într-o lucrare de a mea un nud vulgar, altcineva vede o pasiune, o atracție sau o stare. Totul depinde de perversitatea fiecăruia și modul de gândire. Majoritatea oamenilor au o viziune îngustă, o mentalitate conservată și nu pot accepta libertatea de exprimare mai îndrăzneață decât cea cu care  au fost obișnuiți până acum. Ok, eu nu fac doar nuduri sau tablouri cu tentă erotică, pentru că există rigori și în pictură.

Cererea de picturi în care apare femeia este mai mare la noi sau peste hotare?

Am rămas uimit, când o familie din Republica Moldova a venit la mine și a procurat mai multe lucrări, oferindu-mi un preț chiar mai mare decât îl stabilisem eu. Am vândut picturi în Italia, România, Turcia, America, Belgia, Spania, Germania. Nu e vorba de țară și nici de preț. Totul depinde de principiile de viață și dorințele oamenilor. Dacă cineva își dorește un tablou, va economisi în altă parte și-l va cumpăra. Dar dacă dorința lui este doar ”de formă”, atunci va găsi 1001 motive și justificări pentru a nu-l cumpăra. Când o femeie vrea un inel cu diamante sau o blană, ea face tot posibilul să își cumpere obiectul dorit, chiar cu riscul de a-și refuza alte lucruri. Așa și un om care apreciază arta! Dacă vrea un tablou, va face tot posibilul să îl aibă.

Picturile tale variază între 550 și 4500 de euro. Nu este cam scump pentru Republica Moldova?

Fiecare tablou este o parte din mine! Eu investesc în el timp, emoții și cea mai bună dispoziție. Prin fiecare pictură aduc celui care îl privește o provocare sentimentală. Și atunci prețul pe care îl pun este doar simbolic în raport cu ceea ce cheltui eu.

Fiecare pictură are o poveste sau povestea este redată prin tablou?

Categoric. Fiecare pictură are o poveste! Doar că cel care privește un tablou vede o poveste diferită de cea a pictorului. Un tablou fără o poveste nu are viață! Pictura este o legătură dintre vizual și poveste. Atât timp cât noi trăim, iubim, avem sentimente vor exista povești și respective vor fi redate prin culoare!

Natalia Bodiu

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com

Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info

Victoria Nevoie: „Femeia care are nevoie de victorie”
Articolul anterior
Și-au dezvăluit zonele intime din greşeală?!
Articolul următor