Iurie Gologan între femeia poezie și poezia femeie

Dacă nu s-ar fi născut artist, atunci nu s-ar fi născut…

separator
și basta! Nu își vede viața dincolo de artă și frumos. Iar toate formele în care se manifestă prin artă l-au ajutat să-și găsească sufletul pereche și să sădească tot ce are mai frumos într-un boț pe nume Milisa Alexandrina.

iura

Actorul Iurie Gologan, dincolo de scena teatrului și a undelor de eter, cucerește cu puterea cuvântului. Puțini sunt cei care știu că el poartă în suflet poezia încă de pe băncile liceului și este pe punctul de a edita primul său volum de versuri. Când vorbește despre dragoste se referă la femeie sau poezie, când descrie femeia o face cu ajutorul poeziei sau a sentimentelor, iar dacă îl întrebi despre poezie recunoaște că nu ar exista fără celelalte două mari pasiuni ale lui – dragostea și femeia. La o cafea și câteva emoții strecurate în priviri… Iurie Gologan a împărtășit câteva reflecții pentru unica.md despre femeia poezie, poezia femeie și ceea ce le unește, adică dragostea!

iuric3 iuric4

Dragostea…

Cel mai puternic sentiment – ,,Dragostea,, şi cea mai reuşită ,,creaţiune,, pentru un bărbat  – ,,Femeia,, – îşi regăsesc ecourile, din cele mai îndepărtate vremuri, în arta evocată de talentul omului, fie pictură, muzică, dans, teatru, poezie… etc… totodată, stăpânind o influenţă definitorie şi în viaţa de zi cu zi, ele rămân o dovadă a veşnicei frământări în lupta pentru fericire. Culmea e că, anume aici îşi regăseşte ,,hazardul,,  marele destin lumesc. Fiind un ,,tot,, şi un ,,întreg,, aceste două forţe nu acceptă  motivul ,,neperechei,, atunci când cineva îşi vede idealul iubirii, regăsit în persoana pe care şi-ar dori-o să-i fie ,,a doua jumătate,,. Deseori, găseşti femeia dar nu şi dragostea, alteori dragostea dar nu şi reflexia ei… femeia. Şi, doar uneori, le ,,prinzi,, pe ambele paradoxal – într-o fericire aproape imaginară, bazată pe o realitate concretă. Captiv, între aceste două mari încercări, rămân a fi-deocamdată…

ooo

Femeia…

gggCel mai puternic argument al condiţiei ,,de a fi,, – Femeia… o punte spre autocunoaştere şi realizare sau, deseori, spre rătăcire şi deziluzie.Unii o acceptă prin intermediul visărilor, alţii prin clipele realităţii, dar, până la urmă, toate aflându-şi tangenţele şi marile deosebiri, între ceea ce a zămislit natura şi ceea ce reprezinţi, de fapt. Fiind conştient de posibilităţile şi, în acelaşi timp limitele, de manifestare a talentului, personalităţii şi forţei de a obţine ceea ce-ți doreşti, consider că fericirea aparţine celor ce nu ,,servesc,, idei străine  şi nu ,,coboară,, mai jos de propria lor esenţă de om. Aici, cred, intervine momentul ,,adevărului,, – ceea ce nu putem ascunde, juca sau cu atât mai mult – stăpâni. Iar femeia este, până la urmă, un ,,adevăr,,. Dacă e lângă tine, înseamnă că nu ai nevoie de nicio teorie sau formulă pentru a-ţi trasa conturul vieţii – fii tu însuţi şi ai grijă să nu pierzi din armonie. Dacă nu-ţi este aproape cred că undeva, în lumea noastră interioară, e un loc unde nu ajung reverberaţiile unor dorinţe, gânduri, sau fapte. Am siguranţa deplină, că oricând poţi să te opreşti şi să lupţi pentru fiecare parte a fiinţei tale, ca atunci când timpul te va pune la încercare să nu fii trădat de propriul ,,eu,,.

iuric1 iuric2

iuric6Poezia…

Termenul care mă reprezintă şi prin intermediul căruia percep lumea din jur. Am încercat, de mai multe ori, să mă debarasez de ,,ea,, şi pe alocuri, foarte puţin, chiar mi-a şi reuşit… dar, de fiecare dată, trăiam senzaţia că m-am lăsat pe mine însumi undeva în mijlocul unui drum, iar o fărâmă din mine o apucase undeva aiurea, să depene mai departe zilele. Am cuprins în versuri femeia ca un motiv de inspiraţie uneori, dar şi ca unul de dragoste – adeseori. Spre marea mea fericire, descopeream că se completau una pe alta, devenind un tot întreg, aşa cum ar trebui să fie şi în viaţă. Adesea, posibilitatea de a vedea un pic altfel, lucrurile îmi deschide o înţelegere mai profundă a lor – alteori vin în detrimentul realităţii. Sper că într-o zi le voi deschide şi lumii, în speranţa că ,,cineva,, se va regăsi în ele.

iuric

Până atunci însă, rămân bărbatul pe care-l salvează de ,,marile căderi,, – Dragostea, Femeia, Poezia…

Text: Natalia Bodiu
Foto: arhiva personală

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com

Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info

La şcoală mergem cu Zorile!
Articolul anterior
Natan își face un clip filosofic. Vezi primele poze!
Articolul următor