Mevv: ”Am încercat să-mi manifest dragostea şi dorul de ea prin cântecele scrise”!

Este cel care a adus un aer fresh pe scena muzicală. Simte orice piesă scrisă și cântată, iar mesajul este direcționat către o persoană anume. L-am prins printre concerte și înregistrări și cu greu a găsit timp pentru a ne spune câteva din secretele sale!

separator

 • unicamdunica.mdMuzica preferată? De ce?
 • MevvÎmi place muzica bună, muzica vie, plină de sentimente și emoții. De mic copil am avut norocul să-i ascult pe: Luciano Pavarotti, James Brown, Queen, Sting și multă altă muzică deosebită (clasică, jazz). Prefer ceva mai romantic, în deosebi balada, dar ascult tot, pentru că trebuie să fiu la curent cu ceea ce se întâmplă în lumea în care activez.

 • unicamdunica.mdCum te descoperi prin muzică?
 • MevvCu fiecare piesă și, cred că la fiecare repetiție, mă îndrăgostesc tot mai mult de ceea ce fac, de muzică. Ea îmi permite să experimentez, să caut ceva nou nu numai în lumea ei, ci și în lumea mea. Când îmi este trist – cânt, asta mă face să uit de tristețe, de fapt, indiferent de starea pe care o am, cânt. E ceva frumos în asta, când un sunet, un text care își are un mesaj la bază îți atinge coardele sufletului. Cânt, ca să pot povesti despre aceasta și e foarte plăcut atunci când există cineva care te înțelege.

meww

 • unicamd unica.mdCum te-a ajutat muzica în viață?
 • MevvAm făcut actorie și scena îmi este cunoscută, dar muzica e altfel. Mi-am dat seama că sunt două profesii total diferite. Dacă actoria, teatrul te duce departe, în lumea creată de dramaturg, regizor, atunci muzica este foarte deschisă.

 • unicamdunica.mdBunica… care sunt calitățile ce o făceau specială
 • MevvPe bunica am iubit-o foarte mult. La noi în familie i se spunea – mama. Este omul căruia îi dăruiesc o parte mare din inima mea. Am încercat să-mi manifest dragostea, dorul de ea și lipsa prin cântecele scrise și dedicate ei. Cred că la o simplă ascultare a melodiilor, spectatorul singur își va da seama ce simt pentru ea. Este o temă prea personală și intimă pentru mine, de aceea n-am să spun mai multe. Iubiți-i, stimați-i și iertați-i pe oamenii dragi și nu uitați să le vorbiți despre dragostea voastră, pentru că ei au nevoie de asta.

6a583f18-6e62-4c33-877a-0ccfbc1040ce

 • unicamd unica.mdCare au fost cele mai importante femei din viața ta și ce rol au jucat?
 • MevvCred că fiecare femeie și-a adus aportul său în creația mea, m-a ajutat să înțeleg multe lucruri, să fiu copil și în același timp matur, să fiu naiv și foarte ambițios, să cred în vise și să știu că visele ți le creezi numai tu. Aș vrea să le mulțumesc pentru aceasta. Femeia e ceva sfânt, unic și foarte misterios, nu degeaba toți poeții, încă din antichitate, scriau despre femeie.

 • unicamdunica.mdPrima alegere din viaţă pe care ai considerat-o matură şi pe care ţi-ai asumat-o singur?
 • MevvDe când mă țin minte am vrut să fac două lucruri: actorie și muzică. Sigur, ca orice copil, eram influențat de mediul înconjurător, de aceea, la fiecare etapă am încercat de toate: să joc fotbal, să fac box, să fotografiez, să filmez, să scriu poezii, dar de fiecare data mă întorceam la origini.

  Când am împlinit 17 ani și a sosit momentul să decid ce vreau să fac în viață, sigur, că am avut multe propuneri: “ Du-te și fă medicină”, sau “Dragul mamei, poate faci economie sau juridică?” Până la urmă am decis să fac actorie. Ai mei m-au întrebat: “Sigur vrei să faci asta? Știi că e foarte dificil și șansele ca să reușești sunt foarte mici, pe lângă toate asta nu se cam plătește (mă refer la noi în țară).” Am mers la facultate, m-am dedicat totalmente acestei profesii, mai târziu am descoperit în viața mea muzica, pe care o făceam de mic, dar nu o luam în serios. După facultate am decis că voi face ambele. De atunci jumătate din viață este muzică, iar cealaltă jumătate este actorie.

 • unicamd unica.mdLa început credeai că poți câștiga bani suficienți din pasiunea pe care o ai?
 • MevvAm știut întotdeauna că este foarte dificil să faci bani din artă și că mulți artiști s-au pierdut în sărăcie. Scopul meu nu a fost niciodată partea financiară, chiar dacă e foarte greu și practic imposibil de realizat ceva fără bani, așa e creat sistemul. Cred într-un lucru: dacă faci totul sincer și crezi în ceea ce faci, până la urmă vei dobândi totul.

f11fd929-d19d-44ac-a6e2-d19621e695e7

 • unicamd unica.mdCât de mult contează dragostea în creaţia ta?
 • MevvEste un lucru primordial. Cred că tot ce am făcut, toate piesele scrise, toate poeziile, toate rolurile jucate au fost făcute din dragoste. Este sentimentul fără de care cred că nu poate exista frumosul. Când ești îndrăgostit îți arde inima, ești cu capul în nori și asta e o platformă bună de inspirație. În piesele mele am abordat dragostea din diferite unghiuri de vedere și diferite situații, de exemplu: în piesa „Să Știi” am vrut să descriu o relație de plictiseală unde dragostea s-a transformat într-un element abstract; în piesa „Te iubesc” am descris dragostea curată, un sentiment de iubire platonică; în piesa „Iartă-mă” am vrut să povestesc despre greșelile pe care le fac îndrăgostiții și regretul lor pentru acest lucru.

IMG_5405 (2)_v2

 • unicamdunica.mdPrin ce a fost important anul 2015?
 • MevvAm lansat o nouă ramură (direcție) a proiectului Mevv împreună cu chitaristul jazz, Dan Brumă – Mevv Acoustic. Am lansat patru piese, trei videoclipuri, am colaborat cu foarte mulți oameni talentați și am căpătat experiență împreună cu ei. Cel mai important cred că este faptul că m-am reîntors în teatru, în experimente teatrale împreună cu colegii mei și chiar niște proiecte care sper să iasă curând la privirile spectatorilor.

Viaţa ta –film sau realitate… Vreau ambele

Iubirea e de culoare … Roșie

 Cea mai mare slăbiciune… Visele mele în care cred

Cea mai bună calitate… Visele mele în care cred :)

Film sau concert de operă … Nu pot decide.
 Ce te atrage la o femeie – sinceritatea sau misterul…Ar fi perfect să fie ambele, dar cred că misterul.

Asociezi femeia cu O lacrimă (pură, unică, plină de sentiment și amintire)

Femeile te cuceresc prin Curajul lor.

Cea mai sexy parte a corpului unei femei esteochii ei (Pentru că ochii sunt oglinda din sufletul unui om, dacă poți săi înțelegi privirea… o poți înțelege pe ea.)

Peste 10 ani… Sper să fie totul foarte bine.

Motto… Dacă îți dorești și crezi în ceva din tot sufletul, asta neapărat se va îndeplini.

text: Iulia Arnaut

Nu poți slăbi din cauza acestor 5 gânduri!
Articolul anterior
Mihaela Bilic: „Ce faci dacă nu reușești să slăbești cu nicio dietă?”
Articolul următor
Alte articole interesante