Scrisoare către toate fetele tinere și nu prea…

“Mereu ne dorim mai mult. Mereu suntem flămânzi după bogat, frumos, veşnic. 

separator
Suntem dependenţi de relaţii de succes, de oameni care şi-au întâlnit jumătatea sub mantia unei poveşti fericite, de istorii pe care le consumăm zi de zi, de femei ce ascund sub rimel povara unui mister, de lumi paralele…”, scrie bloggerul moldovean Vitali Cipileaga.

Femei şi relaţii. Nu e complicat şi nici dificil de înţeles. Se complică bărbaţii care vor femei de ocazie şi femeile, fete încă, care gândesc o relaţie în termeni scurţi şi cu scopuri bine prestabilite. Ne-am născut să iubim şi să împărţim pe jumătate cu cineva drag o viaţă de om. Perechile de pe la colţ de stradă ce se ţin cu poftă de mână, de le întrebi ce-i asta o relaţie, vor şti să îţi răspundă vag, sărutându-se cochet. Vor spune că trăiesc cu prezentul. Dar nu, o relaţie sănătoasă e altceva. Toate fetele ar trebui să ştie asta! Aşadar…

10716279_10204847343165563_450471350_n

O relaţie trebuie să fie simplă ca faţa unei monede. Nu contează dacă el este un geniu fizician sau un simplu frizer, ce educaţie are, cât de multe limbi vorbeşte, câte femei a avut bun şi cât de bine scrie poezii. Şi invers, nu contează dacă ea are acasă 200 de rochii sau doar câteva, vorbeşte cu accent franţuzesc sau într-o română curată. Ceea ce este important e cât de confortabil te simţi lângă omul dat. Dacă el te duce în depresie, dacă cu el nu e mai bine decât fără el, dacă nu îţi oferă satisfacţia fiecărei zile, inclusiv pe plan spiritual, moral şi fizic, pentru ce dracu mai eşti cu omul ăsta. Fie că ţi-a plăcut sau a fost doar un capriciu – vei înţelege mult mai târziu, aşa că nu ai nimic de pierdut. Bărbaţi în lumea asta sunt mulţi, femei şi mai multe.

Dragostea adevărată în genere nu pune condiţii şi nu poate fi definită. Prin dragoste deseori subânţelegem greşit respectul, deprinderea, gelozia, dorinţa de a te răzbuna. Dintr-o relaţie “complicată” nu câştigi nimic, doar o durere de cap. Din nou şi din nou: relaţia ar trebui să fie simplă. Pentru că cu acest om vei naşte copii, vei îngriji de casă, vei construi planuri, vei merge în ospeţie, vei comunica cu rudele şi, în general, vei trăi cel mai normal mod de viaţă. Şi dacă crezi că vei putea face toate astea gândind în termeni feminini vagi – este foaaaarte greşit.

De fapt, cum se întâmplă? La început voi, fetele, aveţi nevoie de un bărbat înalt, bine făcut, frumos, deştept, bogat, cu perspectivă, sexual, romantic. Şi doar mult mai târziu înţelegeţi, dar toate înţelegeţi, că aveţi nevoie de un om care poate fi de încredere, care este alături nu doar atunci când îi trece prin cap, dar mereu! Întotdeauna!

– Şi invers, dacă bărbaţii la început se bat după toate fustele, apoi până la urmă înţeleg că au nevoie de acel pui de om cu care să împartă totul şi căruia să îi ofere protecţia lor. Prin urmare, siguranţa este o calitate foarte importantă.

Recunoaşteţi, atunci când aveaţi vreo 20 de ani nu vă gândeaţi la toate astea, corect? Vroiaţi ca jumătatea voastră pur şi simplu să vă conducă cu o maşină de lux, să vă ofere mereu flori şi să vă sărute frumos, direct pe buze. Şi voi să vă minunaţi de ochii lui frumoși şi în genere să-l admiraţi exact ca pe modelele din imagini. În realitate de fapt, aceasta nu este nicicât de important. Treabă nu aveţi dacă este el frumos sau nu, înalt sau scund, slab sau mai gras, vorbeşte bine sau este un bâlbâit. Tot de ce ai nevoie de la el – este înţelegerea că cu acest om mergi şi în foc şi în apă şi oriunde şi că atunci când el este alături tu te simţi foarte bine. Şi că fără el îţi este cu muuuult mai rău decât cu el.

 

*Citește continuarea pe: http://cipileagavitali.wordpress.com/

Află ce spune aspectul unghiilor depre sănătatea ta
Articolul anterior
Verighetele din aur roz – o nouă tendință care face ravagii printre miri!
Articolul următor
Alte articole interesante