Spune dacă te recunoști în următoarea poveste

Te trezești dimineața din somn și întinzi mâna instinctiv spre telefonul de pe noptieră. Îl deschizi și apeși pe un buton albastru, cu un F pe el. Acum ești conectat. Apeși pe notificări, pentru că te fac să te simți important. Îți citești toate mesajele, pentru că ai impresia că ești o persoană influentă, care primește multe mesaje. Îți verifici cererile de prietenie, pentru că ai foarte mulți prieteni. Te îmbraci mai apoi în grabă și ajungi la cel mai apropiat mijloc de transport. De acolo începi din nou să butonezi mobilul, să citești diverse articole, să vorbești cu prietenii de pe Facebook și până să-ți dai seama, stația la care trebuie să cobori, deja se aude în difuzoarele din tavanul mijlocului de transport care te duce la muncă.

Urban Outfitters x Get Fresh by Devyn Galindo

Ajungi la muncă și ai de urmat un set de task-uri, pe care le efectuezi fără să te mai gândești la altceva. Din când în când mai vrei să vezi cine te-a mai contactat pe Facebook și verifici cu rigurozitate acest lucru. Oră de oră. Sperând ca ai primit un mesaj nou, un like, un share sau poate chiar un comentariu la postările pe care le-ai făcut acest weekend, când erai liber. Te întorci acasă, îți pui căștile în urechi și te lași distras de melodiile care curg prin tine și care te fac să uiți de treaba pe care ai avut-o la muncă.

Ajungi acasă și pornești televizorul, iar dacă nu ai unul, pornești computerul și îți verifici mailurile, te uiți la câteva video-uri amuzante și oboseala începe să te cuprindă. Te îndrepți spre pat, obosit, cu telefonul în mână, mai verifici ultimele notificări. Este abia luni seara, mai ai de îndurat încă 4 zile pentru a putea să te bucuri de 2 zile libere.

Escapism. Povestea de mai sus nu este o poveste unică, nu este o poveste extrasă dintr-un roman de ficțiune, este o poveste urbană, despre tristețea care ne cuprinde sufletele, le zdrobește și ne aruncă pe toți într-o zonă destul de joasă a existenței noastre. Povestea de mai sus este cel mai probabil povestea ta, povestea prietenilor tăi, povestea oamenilor care trec pe lângă tine pe stradă cu ochii ațintiți în ecranul luminos al telefonului mobil. Este povestea celor care vor să scape de această realitate. De ce ne construim o viață plină de lucruri care ne distrag? Răspunsul este unul foarte dur, direct și simplu: pentru că nu avem o viață ce merită trăită. Nu pentru că afară plouă, salariile la bugetari au fost tăiate sau pentru că tocul noilor pantofi s-a rupt. Ci pentru că de-a lungul vieții am luat foarte multe decizii care te-au adus în acest loc în care suntem acum. Un loc pierdut. Departe de frumusețea și fericirea care ne înconjoară. Închiși într-o cușcă uriașă, legați la mâini cu firele sub care ne țin lipiți de prizele din dormitor, legați la ochi de avalanșa de informații care ne inundă sinapsele, rămânând prizonieri ai propriilor alegeri. Adevărul este că dacă viața ta este plină de lucruri care te distrag cel mai probabil îți este frică să experimentezi viața așa cum este ea. Îți este frică să trăiești viața fără internet, fără facebook, fără telefon mobil, fără televizor, fără știri sau fără jocuri.

De unde provine tristețea urbană? Zic urbană pentru că suntem înconjurați de mai multe elemente ce ne distrag decât orice altă zonă. Tristețea urbană pleacă de la un singur lucru, pe care l-am observat și pe care vreau să-l împărtășesc cu tine. Tristețea pleacă de la refuzul de a accepta realitatea așa cum este. Pentru că realitatea este ceea ce se întâmplă, în timp ce tu îți faci alte planuri. Tristețea apare atunci când ne umplem viața de lucruri care ne distrag atenția de la momentul prezent, de la viață, de la singurul lucru pe care-l putem experimenta cu adevărat: acum.

Cum scăpăm de ea?

1. Ne deconectăm. Chiar dacă este dureros și în creierul nostru apar rănile, dorințele și stările în care nu consumăm informație sub formă de mesaje, notificări și like-uri, pe termen lung este alegerea cea mai corectă.

2. Nu renunța de tot, pentru că nu asta este calea. Tehnologia este benefică, este asemănătoare unui cuțit, care poate fi folosit să tai un fruct sau să iei o viață. Modul în care o folosești contează.

3. Ne bucurăm mai mult de viață. Realizăm cât de incredibil este faptul că suntem aici, acum, că putem respira, cânta, dansa, iubi și că suntem atât de fragili încât ne putem pierde viața într-o secundă, dar atât de inconștienți încât, de teamă să nu ne-o pierdem, stăm tot timpul între patru pereți, alături de singurul nostru prieten: computerul.

4. Detox pentru suflet și minte. Detox pentru viață. Detox pentru creier. Este dat de limitarea accesului la informația inutilă, de eliminarea știrilor care nu-ți aduc beneficii reale. Pentru că atenția ta este cea mai importantă resursă, ai grijă cui o dai, s-ar putea să ajungi într-un loc blestemat pentru că ți-ai oferit atenția în stânga și în drepta și niciodată nu în direcția inimii.

5. Nu mai amânăm iubirea și facem în acest moment ceea ce iubim, renunțând la ceea ce urâm să facem.

10441182_694870043894703_8278062620962340524_n

Citește tot articolul pe: crististefan.com

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.

separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com



Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.

separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info



Ai păr creţ, ondulat, mătăsos? Alege pieptenele potrivit
Articolul anterior
Fii mereu tânără!
Articolul următor