Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu faci sex

Sexul nu este doar un mod extrem de plăcut de a petrece timpul cu partenerul de viață..., dar are și numeroase beneficii asupra sănătății. Însă, ce se întâmplă în organism dacă nu faci sex o perioadă de timp?

separator

Oamenii de știință explică ce efecte are asupra organismului lipsa activităţii sexuale. Abstinența nu face chiar atât de rău pe cât se zvonește, ci doar te împiedică să ai parte de toate beneficiile sexului.

Libidoul scade
Cu cât faci mai mult sex, cu atât mai mult produci testosteron, unul dintre hormonii primari responsabili pentru dorinţa sexuală.

Nivelul de stres crește
Sexul eliberează stresul. În timpul sexului, corpul eliberează endorfina, o substanță care reduce nivelul de stres și care dă o stare de bine. Asta explică motivul pentru care suntem relaxați după.

Depresie
Sperma, antidepresiv. Lichidul seminal conţine: testosteron, estrogen, progesteron, prolactină, dar şi prostaglandine, hormoni care influențează starea de spirit. Hormonii sunt absorbiţi de pereţii vaginului, ajung în sânge la câteva ore după partida de sex şi oferă o stare bună de spirit.

Te ofilești mai repede
Acum nu o să mori mai repede, dar dacă ai o viață sexuală activă, ai șanse să trăiești mai mult.

Inteligența
Sexul joacă un rol important în dezvoltarea creierului. Oamenii de știință susțin că actul sexual stimulează dezvoltarea unor noi neuroni. Acum nu rupe patul, căci a fi mai deştept nu înseamnă doar câteva partide bune de sex.

Riști să te îmbolnăvești
Dr. Laura Berman: „Secretul meu pentru o viață mai lungă este să fac mai mult sex. E una dintre cele mai placute metode de a preveni bolile.” Sexul ajută la funcționarea corectă a sistemului imunitar. Când interiorul vaginului e stimulat, sistemul imunitar se activează și protejează întregul organism.

Sursa

Jurnalul Mădălinei Manole a fost scos la iveală după 26 de ani
Articolul anterior
Scene fierbinți! O moldoveancă joacă rolul principal în cel mai nou videoclip al lui Pepe
Articolul următor
Alte articole interesante