Ce se întâmplă de fapt în pat?

În acest articol, nu mă voi referi la ceea ce v-aţi gândit: nici la sex, nici la dragoste. Mă refer doar la dormit…

separator

De ce? Toate drumurile noastre încep din pat şi se reîntorc tot la el. Din cele 24 ore, 7-8 ore le dormim. Când începem viaţa de cuplu, o petrecem în doi şi iarăşi, o bună parte în pat.

Ludmila Goma,
Conferențiar universitar,
USMF “N.Testemițanu”

A dormi împreună cu persoana iubită zi de zi, în fiecare noapte, o viaţă întreagă…

Cum a fost când ai dormit prima dată alături de partener?

… Am adormit amândoi. Şi a fost plăcut să adorm langă el, să mă cuibăresc în braţele lui, să îl sărut şi să-i spun că îl iubesc, înainte de ai spune noapte bună… A fost plăcut să mă trezesc lânga el…

Într-adevăr m-am gândit și am aşteptat să vină momentul, când voi adormi şi mă voi trezi în braţele iubitului meu. În fiecare noapte şi dimineaţă…, să-i ofer momente de tandreţe şi pasiune. Şi acest lucru a format dorinţa de a dormi împreună.

Sigur, dormitul împreună este ceva romatic, frumos și intim…, atunci când încă nu te-ai mutat definitiv cu bărbatul iubit și când se întâmplă poate cel mult de doua ori pe săptamână!

Când am început viața în cuplu, dormitul împreună a ridicat anumite probleme și anume, obiceiurile nocturne, care au început să mă deranjeze.

A început o luptă, nu numai pentru teritoriu, dar și pentru plapumă.

Pentru mine adormitul nu este o problemă, chiar dacă e gălăgie, nu mă trezesc. Iubirea mea, însă, dacă s-a culcat, preferă să nu-l deranjeze nimeni. Eu pot dormi numai 4-6 ore și să mă simt bine toată ziua, pentru el și 10 ore este puțin. Există momente sau seri în care doresc să nu fiu deranjată de nimeni și atunci nu prea mă simt confortabil, dacă partenerul e lângă mine şi mă sâcâie cu întrebari.

Dacă zgomotele partenerului, spre exemplu, vorbitul în somn, nu mă deranjează, atunci modul de a dormi (poate să aibă obiceiul să doarmă pe diagonală sau să mă dezvelească) mă incomodează.

Nu demut am citit că ar fi bine ca cuplurile să cunoască felul sau pozițiile din timpul somnului, acestea spun multe despre raportul dintre cei doi.

Evident că poziția care sugerează ideea că ambii formează un cuplu foarte unit şi puternic este: “dormitul îmbrătișați faţă în faţă”. Ceea ce am citit m-a cam speriat, deoarece dormitul, la noi, are mai multe aranjamente.

La început putem să ne culcăm faţă în faţă şi să ne ţinem în braţe maxim 30 de secunde. Conform testului relația noastră este instabilă, dar eu nu pot dormi, când cineva (fie el și iubirea vieții mele) îmi respiră în faţă.

Apoi încerc să adorm cu capul pe umărul lui. Conform aceluiași test, suntem indivizi puternici şi ceea ce ne leagă, este prietenia. Însă nici această poziție nu durează mult (3 minute), deoarece îi amorțește mâna. Și sunt sigură că nici unui bărbat nu-i place să doarmă cu mâna amorţită sub capul femeii iubite. Astfel, iarăşi schimbăm poziţia. Mă întorc cu spatele la el și el mă ține tot în brate… maxim 3 minute. Nu pot să simt repirația lui în ceafa mea. Și nici el nu suportă părul meu, care îi cade mereu pe față!

În sfirşit pozitia finală (cea care ne face să adormim) ne întorcem unul cu spatele la celălalt. În ultimul timp eu încerc să dorm cu faţa spre tavan (pentru profilaxia ridurilor) și uite aşa amăgim soarta, avem posibilitatea să ne atingem și să ne ţinem de mână!!!

Da… aceasta este poziția în care dormim de ani de zile

Conform testului, acest aranjament indică faptul că asemenea cupluri au anumite probleme, adică nevoia de spaţiu, de comunicare. Dar eu știu una: am nevoie și de un somn odihnitor, atunci când mă culc pe la unu – două de noapte și mă trezesc la şase dimineaţa.

Deci, momentul frumos și intim pe care îl presupune dormitul împreună, la noi durează doar 5 minute și 30 de secunde!

Iar pe parcursul nopţii se întâmplă multe. Dacă, Slavă ție Doamne, nu sforăi, atunci am un scrâșnit din dinți, care mă trezește și pe mine. Poate eu am mare noroc, dar partenerul meu care muncește mult și are nevoie de un somn sănătos, nu prea cred.

Mi se întâmplă să mă trezesc des noaptea și pentru a-mi arăta afecțiunea față de iubirea mea, îl sărut. Într-o noapte m-am aplecat să-l pup chiar în momentul în care el, nu știu din ce cauză, s-a ridicat să vadă ce fac! Beneânțeles ne-am lovit nas în nas și am hotărât că a fost ultimul gest tandru făcut noaptea.

Un alt moment frumos al oricarui cuplu, este Trezitul de dimineață! Da, e frumos, dar teoretic!

În realitate, oricât de mult ne-ar plăcea să ne amăgim, dimineața respirația nu este una fresh! Şi nici noi nu facem excepție.

Dacă la început încercam să mascăm faptul că suntem conștineți de acest lucru, acum nici nu se pune problema să ne sărutăm de Bună dimineața pe buze.

Și asta în condițiile în care, Slava Domnului, nu suntem fumători!

Iar dacă se întâmplă să bem ceva seară sau să mâncăm usturoi, dimineaţa ai putea jura că am mâncat nişte mortăciuni!

Şi uite aşa, dintr-un moment ce s-a pretins a fi romatic, am ajuns să-l transformăm în ceva foarte amuzant.

Nu știu câți dintre noi se gândesc la aspectele mai puțin plăcute ale vieții de cuplu, dar uite că ele apar și sunt descrise în cărți, filme și reviste, care ne învață că viața în doi nu poate fi perfectă! Și, atunci noi, femeile romantice, rezolvând anumite teste psihologice ajungem la nişte concluzii tîmpite, considerând până la urmă, că„ ingredientul” secret al unei căsnicii lungi și fericite, este dormitul în camere separate.

Pentru mine patul este altarul unde se celebreaza dragostea; unde se păstrează mirosurile, unde se simte dorința, unde scânteiază plăcerile şi se aud cântece de bucurie a buzelor adormite.

… Aş vrea ca în fiecare dimineaţă să-mi regăsesc iubirea alături de mine și siguranța că tot aici ne vom întâlni înainte de somn.Viaţa continuă…

Tu ești pro sau contra dormitului împreună cu partenerul?

Tom Cruise renunță la sectă pentru a-și salva familia
Articolul anterior
VUNK și Antonia concurează pentru MTV Europa 2012
Articolul următor
Alte articole interesante