Ce se întâmplă în cuplurile în care femeile câştigă mai mult decât bărbaţii

Potrivit unui studiu recent, atunci când într-un cuplu femeia câștigă mai mult decât partenerul ei de sex masculin, soț sau iubit, crește riscul de violență domestică cu 35%. Studiul sugerează că bărbații nu sunt împăcați cu locul 2 și luptă să conducă într-un fel sau altul.

Pe baza sondajelor efectuate de Biroul australian de statistică în mai mult de un deceniu, s-a stabilit că odată ce femeile ajung în poziția să câștige mai mult decât partenerul de cuplu, se confruntă cu mai multe riscuri de a suferi abuzuri fizice și emoționale, potrivit The Sydney Morning Herald.

Studiul australian, datorită numărului imens de date adunate în peste 10 ani, a reușit să analizeze situații înregistrate în anumite perioade de timp, în aceleași familii, fiind considerat mult mai relevant decât studiile similare făcute în alte țări.

Cercetătorii Robert Breunig, directorul Institutului de politici fiscale de la Universitatea Națională Australiană și colegul său, Yinjunjie Zhang, au stabilit că în funcție de vârstă, venit sau țară de origine, ori de câte ori femeile începeau să câștige mai mult decât partenerii lor de sex masculin, exista o creștere substanțială a violenței domestice.

În Australia, femeile ajung în multe cazuri la venituri mai mari decât partenerii lor și, care urmare, autoritățile încep să se confrunte cu situații noi și caută soluții.

Recent, premierul Scott Morrison a anunțat schimbări majore în conducerea federală, creând noi funcții, inclusiv cea de ministru pentru siguranța femeilor și un ministru pentru securitatea economică a femeilor.

sursa: www.digi24.ro

O tânără a născut sub o identitate falsă pentru a oferi copilul unei alte femei
Articolul anterior
Cenobîl: Băutură alcoolică fabricată din mere crescute lângă fosta centrală nucleară, confiscată de autorități
Articolul următor
Alte articole interesante