Dana Rogoz: “ Diferenţa de 18 ani dintre noi a fost şi este un avantaj”

     

separator
Este sexy, stilată, înteligentă şi foarte cochetă. A cucerit o lume întreagă prin simplitatea, talentul şi perseverenţa cu care face fiecare lucru în parte. În această lună vorbim despre viaţa minunată şi unică pe care o duce carismatica actriţă şi moderatoare, Dana Rogoz. În exclusivitate pentru unica.md, aceasta ne vorbeşte cum s-a schimbat viaţa ei după căsătorie şi ce nu ar face niciodată pentru bani.

3 calităţi şi 3 defecte ale Danei Rogoz…

Defecte :

  1. vorbesc mult;
  2. mă lovesc tot timpul de obiecte din jurul meu;
  3. îmi place să am ultimul cuvânt.

Calităţi :

  1. am simţul umorului;
  2. sunt curioasă;
  3. sunt perseverentă.

Care este secretul frumuseţii tale, foloseşti careva trucuri- minune sau alimentaţia şi inovaţiile cosmetologice sunt cheia succesului?

Nici nu folosesc trucuri minunate, nici nu mă bazez pe inovaţiile cosmetologice. Şi nici nu reuşesc să am o alimentaţie sănătoasă, căci mănânc foarte des pe unde apuc. Folosesc creme de hidratare şi obişnuiesc să mă machiez cât mai natural în timpul liber, pentru a-mi proteja tenul. Pentru corp, aleg de cele mai multe ori uleiuri naturale, pe care mi le cumpăr din excursiile din timpul anului.

Eşti adepta frumuseții naturale sau accepţi şi retuşurile bisturiului?

Sper să nu mă schimb pe viitor din punctul acesta de vedere. Sunt actriţa şi ştiu că fiecare vârstă are rolul ei. Sper să fiu o bătrânică simpatică şi neoperată.

Ştim cu toţii că eşti o fashionistă înrăită, ai simţit vreodată nevoia să apelezi la sfaturile vreunui stilist?

Am întâlnit de-a lungul anilor mulţi stilişti, cu care am lucrat pentru shooting-uri sau pentru anumite roluri din seriale. De exemplu, chiar pentru emisiunea “De Suflet”, pe care o prezint la ProTv Internaţional am un stilist care decide ce urmează să port la fiecare ediţie. Dar în rest, îmi place să mă ocup singură de acest aspect. Sunt pasionată de fashion, îmi place să fiu informată şi îmi place să testez de fiecare dată ţinute şi combinaţii noi, atât pentru blogul meu, cât şi pentru evenimentele mondene la care sunt invitată, pentru care nu apelez niciodată la stilişti.

Cum e Dana Rogoz după căsătorie?

Eu zic că la fel. Alţii spun despre mine că „radiez”. Eu totuşi mă feresc să împart, să analizez, să judec lucrurile „înainte” şi „după” căsătorie. Pentru că un act nu poate schimba nimic în esenţă. Nouă ne era foarte bine înainte, ne este cel puţin la fel de bine şi acum.

Ce iubeşti cel mai mult la soţul tău?

E un om foarte bun. Este extrem de inteligent, are o imaginaţie fantastică, are simţul umorului, e sensibil, înţelept, foarte atent şi afectuos cu mine. Şi ne potrivim, ne plac aceleaşi lucruri: călătoriile, filmele, cititul, mersul cu bicicleta, pizza pufoasă.

Cine găteşte în familia voastră?

Eu! El mă ajută cu spălatul vaselor.

Ce vă place să faceţi în timpul liber?

Să plecăm cu rulota noastră într-o călătorie. El conduce, iar eu în dreapta citesc cărţi cu voce tare. Sau când e frig afară, să stăm în pat sub pilotă şi să ne uitam la filme. Sau să mergem la cinema şi să prindem locurile noastre preferate: pe mijlocul rândului, pe un rând puţin mai sus de mijlocul sălii.

Când vine barza şi pe la voi?

Acum că ne-am căsătorit toată lumea ne întreaba asta. O să vină sigur, nu ne-am hotărât încă exact când.

Diferenţa de vârstă dintre tine şi Radu influenţează într-un oarecare mod relaţia voastră?

Când mi-am dat seama că sunt îndrăgostită prima oară de Radu, habar nu aveam ce vârstă are. Lucrasem deja împreună de 2 ani, ne ştiam amândoi foarte bine. Eu nu prea cred în vârste, în diferenţe… sincer. Dacă e să te potriveşti cu omul respectiv, o simţi din prima, fără alte calcule. Dacă totuşi ar fi să analizez relaţia noastră de peste 8 ani de zile, pot spune că diferenţa de 18 ani dintre noi a fost şi este un avantaj. Sigur că eu la 18 ani eram mai matură decât multi alţi tineri de aceeaşi vârstă, pentru faptul că am avut un serviciu de mică, că am lucrat cu oameni mari toată copilăria, că am avut responsabilităţi mult mai mari mai devreme decât ceilalţi de vârsta mea. Toate acestea m-au maturizat prematur. Dar pe de alta parte, îmi dau seama că m-am schimbat foarte mult de atunci şi până acum.

Pe când Radu a fost cel înţelept, matur, echilibrat întotdeauna. A fost baza mea în o mulţime de situaţii dificile ale vieţii. Nu a fost niciodată gelos şi m-a înțeles întotdeauna perfect în orice situaţie de actorie/meserie. Tot de curând am realizat, prin comparaţie cu alte situaţii ale prietenelor mele, că în relaţia asta, noi nu a trebuit să ne explicăm acţiunile, să ne traducem gesturile. Niciodată nu a fost nevoie să ne ascundem unul de celălalt. Nu avem secrete.  Când o prietenă m-a întrebat acum vreo 2 ani, de cât timp suntem noi împreună şi eu i-am răspuns: „De 6 ani”, ea a continuat cu: „Şi de câte ori v-aţi despărţit? Sau de câte ori aţi făcut pauze? Plecat la mama…” Şi mi-am dat seama că la noi nu ar putea exista niciodată aşa ceva. Nu ne-am jucat niciodată de-a certatul şi împăcatul. Ne respectăm foarte mult unul pe celălalt. Şi cred că multe au evoluat natural într-un mod frumos şi curat şi datorită faptului că Radu a avut înţelepciunea şi experienţa necesară.

Cum îţi alegi invitaţii pentru emisiunea „De suflet”?

Împreună cu echipa emisiunii decidem care va fi tema unei ediţii şi implicit cei mai potriviţi invitaţi pentru subiectul respectiv. În fiecare sezon nou avem ambiţia să aducem în platou cei mai valoroşi români ai momentului, din toate domeniile. Nu ne interesează cancan-ul din viaţa nimănui. De aceea mulţi invitaţi aleg să vină doar la mine în emisiune, ştiind că în emisiunea mea cu siguranţă vor avea ocazia să vorbească despre lucrurile cu adevărat importante din vieţile lor. Ne gândim întotdeauna că românii de afară merită să vadă tot ce e mai bun şi mai frumos din România lor ”de acasă”.

Cum decurge o zi de distracţii cu prietenele tale (Adela Popescu, Laura Cosoi)?

Ne întâlnim să luăm prânzul şi plecăm, după ce plătim şi cina. Stăm la poveşti ore în şir… nici eu nu ştiu cum reuşim astfel de performanţe, mai ales că ne vedem aproape zilnic! Dacă nu, oricum vorbim la telefon…

Care a fost cel mai comic moment pe platourile de filmare?

La “De Suflet” clar cel mai comic moment a fost cel când împreună cu Horia Brenciu mimam că leşin şi el mă prindea. A funcţionat perfect schema de două ori, dar a treia oară nu m-a auzit când îi spuneam că leşin şi nu m-a mai prins! Am căzut lemn pe lângă el!

Ce nu ai face niciodată pentru bani?

Foarte multe, evident. Uite de exemplu, fusesem invitată în Mexic la “Dansez pentru tine” a doua oară, dar am refuzat categoric să merg, pentru că ar fi însemnat să lipsesc de la nunta fratelui meu. Chiar dacă aveam să câştig mult mai bine decât câştig eu într-un an, nicio secundă nu am stat pe gânduri. Familia e de nepreţuit pentru mine.

Ce ţi-a rămas să mai faci în viaţa pentru a fi cu adevărat împlinită?

Mai am multe de făcut în viaţa profesională, de care să fiu cu adevărat mândră. Şi fireşte, pe plan personal- un copil.

Un mesaj pentru femeile din Moldova:

Sunteţi foarte frumoase, ştiu eu! Ne vedem pe blog!

Text: Cristina Mihalachi

Nona Marian: investesc timp în educația fetițelor mele!
Articolul anterior
Colecţia “BIJOU” de la CHANEL
Articolul următor
Alte articole interesante