Dana Rogoz: “ Diferenţa de 18 ani dintre noi a fost şi este un avantaj”

     

separator
Este sexy, stilată, înteligentă şi foarte cochetă. A cucerit o lume întreagă prin simplitatea, talentul şi perseverenţa cu care face fiecare lucru în parte. În această lună vorbim despre viaţa minunată şi unică pe care o duce carismatica actriţă şi moderatoare, Dana Rogoz. În exclusivitate pentru unica.md, aceasta ne vorbeşte cum s-a schimbat viaţa ei după căsătorie şi ce nu ar face niciodată pentru bani.

3 calităţi şi 3 defecte ale Danei Rogoz…

Defecte :

  1. vorbesc mult;
  2. mă lovesc tot timpul de obiecte din jurul meu;
  3. îmi place să am ultimul cuvânt.

Calităţi :

  1. am simţul umorului;
  2. sunt curioasă;
  3. sunt perseverentă.

Care este secretul frumuseţii tale, foloseşti careva trucuri- minune sau alimentaţia şi inovaţiile cosmetologice sunt cheia succesului?

Nici nu folosesc trucuri minunate, nici nu mă bazez pe inovaţiile cosmetologice. Şi nici nu reuşesc să am o alimentaţie sănătoasă, căci mănânc foarte des pe unde apuc. Folosesc creme de hidratare şi obişnuiesc să mă machiez cât mai natural în timpul liber, pentru a-mi proteja tenul. Pentru corp, aleg de cele mai multe ori uleiuri naturale, pe care mi le cumpăr din excursiile din timpul anului.

Eşti adepta frumuseții naturale sau accepţi şi retuşurile bisturiului?

Sper să nu mă schimb pe viitor din punctul acesta de vedere. Sunt actriţa şi ştiu că fiecare vârstă are rolul ei. Sper să fiu o bătrânică simpatică şi neoperată.

Ştim cu toţii că eşti o fashionistă înrăită, ai simţit vreodată nevoia să apelezi la sfaturile vreunui stilist?

Am întâlnit de-a lungul anilor mulţi stilişti, cu care am lucrat pentru shooting-uri sau pentru anumite roluri din seriale. De exemplu, chiar pentru emisiunea “De Suflet”, pe care o prezint la ProTv Internaţional am un stilist care decide ce urmează să port la fiecare ediţie. Dar în rest, îmi place să mă ocup singură de acest aspect. Sunt pasionată de fashion, îmi place să fiu informată şi îmi place să testez de fiecare dată ţinute şi combinaţii noi, atât pentru blogul meu, cât şi pentru evenimentele mondene la care sunt invitată, pentru care nu apelez niciodată la stilişti.

Cum e Dana Rogoz după căsătorie?

Eu zic că la fel. Alţii spun despre mine că „radiez”. Eu totuşi mă feresc să împart, să analizez, să judec lucrurile „înainte” şi „după” căsătorie. Pentru că un act nu poate schimba nimic în esenţă. Nouă ne era foarte bine înainte, ne este cel puţin la fel de bine şi acum.

Ce iubeşti cel mai mult la soţul tău?

E un om foarte bun. Este extrem de inteligent, are o imaginaţie fantastică, are simţul umorului, e sensibil, înţelept, foarte atent şi afectuos cu mine. Şi ne potrivim, ne plac aceleaşi lucruri: călătoriile, filmele, cititul, mersul cu bicicleta, pizza pufoasă.

Cine găteşte în familia voastră?

Eu! El mă ajută cu spălatul vaselor.

Ce vă place să faceţi în timpul liber?

Să plecăm cu rulota noastră într-o călătorie. El conduce, iar eu în dreapta citesc cărţi cu voce tare. Sau când e frig afară, să stăm în pat sub pilotă şi să ne uitam la filme. Sau să mergem la cinema şi să prindem locurile noastre preferate: pe mijlocul rândului, pe un rând puţin mai sus de mijlocul sălii.

Când vine barza şi pe la voi?

Acum că ne-am căsătorit toată lumea ne întreaba asta. O să vină sigur, nu ne-am hotărât încă exact când.

Diferenţa de vârstă dintre tine şi Radu influenţează într-un oarecare mod relaţia voastră?

Când mi-am dat seama că sunt îndrăgostită prima oară de Radu, habar nu aveam ce vârstă are. Lucrasem deja împreună de 2 ani, ne ştiam amândoi foarte bine. Eu nu prea cred în vârste, în diferenţe… sincer. Dacă e să te potriveşti cu omul respectiv, o simţi din prima, fără alte calcule. Dacă totuşi ar fi să analizez relaţia noastră de peste 8 ani de zile, pot spune că diferenţa de 18 ani dintre noi a fost şi este un avantaj. Sigur că eu la 18 ani eram mai matură decât multi alţi tineri de aceeaşi vârstă, pentru faptul că am avut un serviciu de mică, că am lucrat cu oameni mari toată copilăria, că am avut responsabilităţi mult mai mari mai devreme decât ceilalţi de vârsta mea. Toate acestea m-au maturizat prematur. Dar pe de alta parte, îmi dau seama că m-am schimbat foarte mult de atunci şi până acum.

Pe când Radu a fost cel înţelept, matur, echilibrat întotdeauna. A fost baza mea în o mulţime de situaţii dificile ale vieţii. Nu a fost niciodată gelos şi m-a înțeles întotdeauna perfect în orice situaţie de actorie/meserie. Tot de curând am realizat, prin comparaţie cu alte situaţii ale prietenelor mele, că în relaţia asta, noi nu a trebuit să ne explicăm acţiunile, să ne traducem gesturile. Niciodată nu a fost nevoie să ne ascundem unul de celălalt. Nu avem secrete.  Când o prietenă m-a întrebat acum vreo 2 ani, de cât timp suntem noi împreună şi eu i-am răspuns: „De 6 ani”, ea a continuat cu: „Şi de câte ori v-aţi despărţit? Sau de câte ori aţi făcut pauze? Plecat la mama…” Şi mi-am dat seama că la noi nu ar putea exista niciodată aşa ceva. Nu ne-am jucat niciodată de-a certatul şi împăcatul. Ne respectăm foarte mult unul pe celălalt. Şi cred că multe au evoluat natural într-un mod frumos şi curat şi datorită faptului că Radu a avut înţelepciunea şi experienţa necesară.

Cum îţi alegi invitaţii pentru emisiunea „De suflet”?

Împreună cu echipa emisiunii decidem care va fi tema unei ediţii şi implicit cei mai potriviţi invitaţi pentru subiectul respectiv. În fiecare sezon nou avem ambiţia să aducem în platou cei mai valoroşi români ai momentului, din toate domeniile. Nu ne interesează cancan-ul din viaţa nimănui. De aceea mulţi invitaţi aleg să vină doar la mine în emisiune, ştiind că în emisiunea mea cu siguranţă vor avea ocazia să vorbească despre lucrurile cu adevărat importante din vieţile lor. Ne gândim întotdeauna că românii de afară merită să vadă tot ce e mai bun şi mai frumos din România lor ”de acasă”.

Cum decurge o zi de distracţii cu prietenele tale (Adela Popescu, Laura Cosoi)?

Ne întâlnim să luăm prânzul şi plecăm, după ce plătim şi cina. Stăm la poveşti ore în şir… nici eu nu ştiu cum reuşim astfel de performanţe, mai ales că ne vedem aproape zilnic! Dacă nu, oricum vorbim la telefon…

Care a fost cel mai comic moment pe platourile de filmare?

La “De Suflet” clar cel mai comic moment a fost cel când împreună cu Horia Brenciu mimam că leşin şi el mă prindea. A funcţionat perfect schema de două ori, dar a treia oară nu m-a auzit când îi spuneam că leşin şi nu m-a mai prins! Am căzut lemn pe lângă el!

Ce nu ai face niciodată pentru bani?

Foarte multe, evident. Uite de exemplu, fusesem invitată în Mexic la “Dansez pentru tine” a doua oară, dar am refuzat categoric să merg, pentru că ar fi însemnat să lipsesc de la nunta fratelui meu. Chiar dacă aveam să câştig mult mai bine decât câştig eu într-un an, nicio secundă nu am stat pe gânduri. Familia e de nepreţuit pentru mine.

Ce ţi-a rămas să mai faci în viaţa pentru a fi cu adevărat împlinită?

Mai am multe de făcut în viaţa profesională, de care să fiu cu adevărat mândră. Şi fireşte, pe plan personal- un copil.

Un mesaj pentru femeile din Moldova:

Sunteţi foarte frumoase, ştiu eu! Ne vedem pe blog!

Text: Cristina Mihalachi

Viața de cuplu are 7 etape: „Dacă am fi știut cu toții de ele, divorțuri ar fi fost cu 80% mai puține”

Ne alegem singuri soțul sau soția. Însă pentru a avea parte de o adevărată dragoste, trebuie să ne cunoaștem reciproc, să ne împrietenim și abia după asta să ne iubim. Unii consideră că soții se iubesc doar la începutul relației. Ulterior ochelarii roz sunt dați jos și aceștia se confruntă cu primele provocări și probleme de familie. Și de foarte multe ori așa se întâmplă că anume atunci dragostea dispare, scrie pe www.fasingur.ro.

Fidelitatea și răbdarea sunt cele mai mari virtuți ale iubirii. Dacă considerați că iubirea voastră a luat sfârșit, atunci trebuie să știți că ea nici măcar nu a început.

1. Etapa buchetelor de flori și a bomboanelor de ciocolată

Această etapă durează în jur de 18 luni. Atunci când bărbații și femeile să îndrăgostesc, câțiva hormoni specifici se activează și îi fac pe parteneri să vadă lumea în culori aprinse. La această etapă partenerii sunt vrăjiți reciproc. Ei se află într-o stare asemănătoare cu a persoanelor care folosesc droguri. Nici într-un caz în această perioadă nu trebuie luate decizii importante, pentru că în scurt timp ”hormonul dragostei” nu va mai funcționa și lucrurile vor părea așa cum sunt ele în realitate.

2. Etapa de saturație

La această etapă începi să privești relația voastră cu capul lucid. Multe sentimente dispar, în schimb te deprinzi să fii alături de perechea ta. Drept urmare comportamentul tău se schimbă și te simți mult mai liber în apropierea ei/lui.

3. Etapa de respingere

Asta se întâmplă cu toți. Încep să apar certuri și se fac vizibile anumite trăsături negative de caracter. La această etapă crezi că cel mai simplu este să vă despărțiți sau divorțați. Însă după ce faci asta începi altă relație și iarăși intervin etapele 1 și 2 după care din nou 3 și acest cerc vicios poate continua până la nesfârșit.

4. Etapa răbdării

Dacă iubiții au trecut cu bine de etapa de respingere, ei au devenit automat mai înțelepți. Cercurile nu mai sunt la fel de dramatice și ambii înțeleg că deși certurile apar și dispar, relația trebuie să continue. Ambii știu că este nevoie pur și simplu de răbdare.

5. Etapa respectului

Este prima etapă a iubirii veritabile, pentru că până acum iubire ca atare nu a fost. Partenerii încep să-și conștientizeze obligațiile, gândindu-se nu la ceea ce vor pentru sine, ci la ceea ce pot face pentru persoana dragă.

6. Etapa prieteniei

Acum partenerii au devenit persoane foarte apropiate. Ei au încredere unul în altul sută la sută, asemenea unor prieteni. Iar prietenia deschide calea spre adevărata dragoste.

7. Etapa iubirii veritabile

Pentru a ajunge aici este nevoie de făcut o cale foarte grea, pline de dificultăți și provocări. Iubirea nu este ceva cade ca din cer cum cred unii. Iubirea apare doar atunci când omul devine matur în interior, încetează să mai fie egoist și respinge preconcepțiile.

Milioane de oameni fac o greșeală mare. Ce să nu faci niciodată imediat după sex

Ceea ce fac toți după o partidă de amor este la fel de important ca ceea ce se face înainte de ea sau în timpul ei. În general, este bine de luat în seamă lucrurile care îl deranjează sau îl face să sufere pe cel pe care nu am vrea decât să îl vedem fericit.

Aşadar, când vrei să te bucuri de tot ce implică sexul, NU te ridica imediat şi NU te îndrepta în goana luminii spre baie unde să îţi faci igiena imperios necesară.

Ai face bine dacă l-ai flata (ai flata-o) în continuare, i-ai atinge corpul, i-ai atinge părul în timp ce ai mai sta la poveşti cu el/ea sau dacă, pur şi simplu, i-ai respira în piept în timp ce vă ţineţi în braţe.

Dacă te-ai ridica imediat de lângă el, e acelaşi lucru cu a-i spune că vrei să scapi de orice urmă ți-a lăsat-o pe corp – o ofensă greu de descris.

Nu te lăsa pradă unei discuţii telefonice lungi (indiferent cine e sau ce importanţă are persoana care se află de partea cealaltă a firului) – deconectarea bruscă de partener şi atenţia îndreptată către altceva, care nu are nicio legătură cu el, trădează în primul rând superficialitatea sentimentelor sau chiar superficialitatea ta în general, ca om.

Deşi este foarte indicat să discutaţi după terminarea partidei de sex, e bine să îţi cerni cu atenţie subiectele alese – cele mai constructive sunt cele care vă ajută să vă descoperiţi unul în faţa celuilalt şi cele care vă ajută să vă apreciaţi unul pe celălalt şi mai mult.

E frumos şi sănătos să precizaţi, mai în glumă sau mai în serios, ce v-a plăcut, ce v-a făcut să vă depăşiţi limitele, ce v-a intimidat în sens pozitiv.

În acelaşi timp, nu e bine nici să cazi într-o euforie copilărească ca şi cum ai fi câştigat o mare victorie.

Nu vă certaţi, chiar dacă se ivesc motive faceţi orice ca să schimbaţi subiectul sau să îl amânaţi pentru mai târziu pentru că o ceartă în astfel de situaţii va face să dispară tot farmecul partidei de sex şi, în contextul dezamăgirii resimţită multiplicat, a deznădejdii că nimic din ce e frumos nu rezistă, veţi duce relaţia pe un teren extrem de alunecos şi, implicit, primejdios.

sursa: www.realitatea.net

Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie

În a doua căsătorie poți fi fericit, însă trebuie să iei în considerare mai multe lucruri, după cum arată psihologii. Care sunt acele provocări, dar și cum pot fi ele depășite.

Prima căsătorie nu rezistă mereu pentru totdeauna, însă, conform studiilor, a doua căsătorie are o rată de succes mai mare decât prima.

Al doilea mariaj se bucură de beneficiile experienţei. Persoanele aflate la a doua căsătorie cunosc deja mare parte din responsabilităţile unei căsnicii.

A doua căsătorie culege recompensele primei căsătorii. E vorba de reflecţie şi evoluţie personală. Oamenii au învăţat să nu mai repete greşelile din trecut, iar asta îi conduce către un al doilea mariaj mai fericit.

Partenerii la o a doua căsătorie sunt toţi marcaţi de ideea de a face lucrurile să funcţioneze de această dată. Asta nu înseamnă că prima căsătorie e lipsită de această dorinţă, dar oamenii recăsătoriţi privesc această uniune la un alt nivel.

Printre obstacolele cu care se poate confrunta a doua căsătorie se numără:

– resentimente care persistă față de fostul partener

– sentimente de atașament față de fostul partener

-un simț al independenței crescut

– obligații financiare comune cu fostul partener

– copil din relația anterioară

Pentru ca a doua căsătorie să funcționeze bine, partenerii nu trebuie să presupună că lucrurile se vor așeza de la sine. Din contră, ei trebuie să analizeze ce nu a mers bine în prima căsnicie, mărturisește Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, pentru Libertatea.

Deși multe persoane au tendința de a da vina pe fostul partener pentru ce nu a mers bine în relație, este bine să analizeze și propriul rol în situație.

Eșecul unei prime căsătorii îi poate face pe oameni să simtă anxietate cu privire la viitoarele relații. Ei pot aduce cu ei un bagaj de furie, resentimente și sentimente de trădare, pe care îl „varsă” în noua relație, îngreunând conexiunea cu noul partener.

Cum poate să funcționeze mai bine a doua căsătorie?

Pentru ca a doua căsătorie să prospere, psihologul are mai multe sfaturi:

-fă din mariaj o prioritate

-eliberează-te de resentimentele și furia fostei relații

– păstrează comunicarea onestă cu jumătatea ta

– vorbește despre probleme înainte să se transforme în resentimente

– construiește relații pozitive cu copiii vitregi

Un lucru important când te recăsătorești este disponibilitatea de a fi adaptabil. O a doua căsătorie vine cu schimbări majore de viață, cu schimbări pe plan financiar, dar și pe planul relațiilor cu familia și prietenii.

Cum îți dai seama că nu ești gata pentru a doua căsătorie?

Există câteva semnale care pot sugera că nu ești gata de o a doua căsătorie, potrivit expertului, iar acestea sunt:

– visele de a te împăca cu fostul partener

-stările de supărare create de divorț

-senzația că nu poți fi sincer cu noul partener

-incompatibilitatea de valori sau obiective cu noul partener

Însă nu trebuie să renunți automat la ideea de a te căsători din nou, dacă simți că ceva nu merge bine. Un terapeut sau un consilier de relații te poate ajuta să îți pui prioritățile în ordine și să te împaci cu trecutul.

Nona Marian: investesc timp în educația fetițelor mele!
Articolul anterior
Colecţia “BIJOU” de la CHANEL
Articolul următor