De ce stau împreună oamenii în relații nefericite. Motivul neașteptat, divulgat de către cercetători

Se poate întâmpla deseori să auzi despre cineva că se complace într-o relație care nu-l mai mulțumește de multă vreme, însă, chiar și așa, nu schimbă situația, sau nu ia taurul de coarne, cum se mai spune. S-ar părea că lucrurile sunt simple, recurgi la un divorț și totul e terminat. Realitatea pare să fie însă cu totul alta, arată oamenii de știință.

separator
Nu e simplu să termini o relație care nu mai funcționează și, cu cât e mai rea, cu atât pare mai greu să ieși din ea. Cei mai mulți martori ai unor astfel de relații sunt convinși că lipsa de atitudine nu-i lasă pe cei în cauza să schimbe lucrurile.

Dornici să afle adevărul, oamenii de știință, trecuți și ei prin astfel de situații, au monitorizat circa 2.000 de cupluri, din care aproximativ 500 se gândeau la despărțire, și au ajuns la o concluzie neașteptată: de fapt, altruismul nu-i lasă să se despartă, arată ziare.com, care citează Science Alert.

În mod normal, ai gândi că cei care rămân în astfel de relații fac parte din două categorii: cei care consideră că au investit prea mult timp și sentimente că să renunțe și cei care cred că singuri le-ar fi și mai rău.

Cu uimire, cercetătorii de la Western University, din Ontario, Canada, au descoperit însă că nu interesul personal primează în astfel de situații. Cei care se află în așa relații se feresc să facă pasul în primul rând pentru că se gândesc la sentimentele partenerului. Mai ales atunci când consideră că el e foarte implicat în relație se feresc să aducă vorba de despărțire, a explicat autorul studiului, Samantha Joel.

Cu alte cuvinte, chiar și nefericiți, nu vrem să rânim partenerul și ne pasă de dorințele acestuia, mai spune cercetătorul. E primul studiu care pune lucrurile în această perspectivă, mai notează sursa.

Cercetătorii au descoperit că, cu cât mai dependent consideră cineva că e partenerul de cuplu, cu atât mai puțin probabil va iniția despărțirea, chiar dacă e nefericit în relație. Sunt mai puține sentimente egoiste la mijloc decât ar crede cei din jur, au descoperit oamenii de știință.

Un român din Italia a murit după ce și-a scos singur doi dinți
Articolul anterior
Filip Kirkorov și Olga Buzova ar putea reprezenta Rusia la concursul Eurovision
Articolul următor
Alte articole interesante