Ala Melnic: ” Pentru mine un shooting cu cei mici este o adrenalină enormă”!

Știm cu toții că unele pasiuni se nasc întâmplător, pe parcursul vieții, iar altele sunt descoperite la o vârstă fragedă. Ultima situație îi este foarte cunoscută fotografei Ala Melnic, care nu doar e pasionată de tot ceea ce înseamnă fotografie, ci trăiește cu și din acest domeniu. Iar străduința și profesionalismul ei au fost apreciate la justa sa valoare, obținând anul acesta titlul de cel mai bun fotograf al anului la categoria FASHION.

separator

Ne-am propus să aflăm mai multe despre activitatea sa creativă.

5422d3f1be64f

 • unicamd unica.md Dacă ai fi rugată să îți faci un CV, care ar fi criteriile ce te-ar descrie cel mai bine?
 • Ala Punctuală, foarte responsabilă și o persoană căreia îi place să mănânce.

5422d3a9263ca

 • unicamd unica.md Au existat momente în care pur și simplu nu ai putut să faci poza?
 • Ala Hm. Complicată întrebare. Cred că așa situații pot apărea doar atunci când, din anumite motive tehnice, ți se uzează aparatul foto. Din fericire, mi s-a întâmplat o singură dată. În rest, nu am fost nevoită să amân ședința foto dintr-o cauză anume.  

15068955_10154779684427491_7950917782729701762_o

 • unicamd unica.md Ce anume dă valoare unui produs artistic?
 • Ala Interesant. Cred că inspirația, muza – ele sunt elementele cheie.

 • unicamd unica.md Cât de important este ca subiecții tăi să fie relaxați, să aibă încredere în tine atunci când îi fotografiezi?
 • Ala Foarte important. Și anume din acest motiv, înainte de un shooting discut cu persoana pe care urmează să o fotografiez. Bine, nu neapărat pe teme personale, însă, mă strădui să-mi relaxez personajele. Așa că discut cu ei despre modul în care abordez tema, ideile shootingului propriu zis, însă, foarte mult contează și abordarea și atârnarea față de lucrul care urmează să-l efectuați. Astfel se formează o legătură verbală și deschisă.

1452519_10152060952662491_1174980677_n

 • unicamd unica.md Ce anume te-a îndreptat spre fotografie și când ai descoperit pasiunea pentru acest domeniu?
 • Ala De mică știam că voi activa pe plan artistic. Făceam  desenul și pictura. Am terminat școala de arte, am făcut academia de design/ visaje/ textil, iar pe baza acestor studii mi s-a creat o viziune clară cu ce vreau să mă ocup în viitor, nu doar ca hobby, dar ca o adevărată meserie în care am investit anii de studii. Pasiunea pentru fotografie, mai clar am descoperit-o în anii studenției, dar am început a activa mai serios după ce am terminat studiile.

 • unicamd unica.md Care sunt lucrurile pe care le surprinde fotografia, dar nu și ochiul liber?
 • Family N. Dacă ar fi să vorbim despre fotografia fashion, acolo este vorba de o poveste înscenată, se organizează din timp ideile, locația,vestimentația, machiajul și coafura.  Un fotograf bun trebuie să aibă deja în minte imaginea creată, să știe ce își dorește să obțină. Până la urmă, ideile spontane, venite pe parcursul unui shooting, sunt cele mai bune, deoarece anume ele sunt încărcate cu o inspirație dublă.

ala-melnic

 • unicamd unica.md Care sunt criteriile după care alegi o fotografie reușită?
 • Ala Ochiul antrenat, informarea și monitorizarea fotografilor europeni, deoarece nu e o noutate că Europa este mult mai dezvoltată în acest domeniu. De asemenea, mă inspir de la oamenii de succes, care au reușit să facă ceva ‘wow’ la viața lor. De la ei te inspiri perfect, pentru că până la urmă o fotografie ‘wow’ e cea care are viață, la care te uiți și o vezi că trăiește, că are emoție, stare, atitudine.
15250810_10154828222992491_5963366081952597204_o15541176_10154901687577491_3851081086371129891_n

 • unicamd unica.md Care a fost cel mai îndrăzneț proiect?
 • Ala Pentru mine, cele mai îndrăznețe shootinguri sunt cele în care sunt implicați copii.  Totuși, eu nu fac fotografie landscape și pentru mine un shooting cu cei mici de la 4 până la 6,7,8 ani este o adrenalină enormă.

 • unicamd unica.md Este o meserie profitabilă? Făcând balanța între ceea ce investești și ceea ce obții, consideri că merită toată munca?
 • Ala Regula de aur este să-ți faci meseria cu plăcere, să știi să apreciezi la meritul cuvenit lucrarea. Și să știi să faci față la cerințele dictate de mișcarea timpului. Doar așa lucrul devine profitabil, iar dacă acesta mai este și apreciat la justa sa valoare, acest lucru mă stimulează să merg înainte și să obțin rezultate frumoase.  

vogue

 • unicamd unica.md Ce sfat le-ai oferi celor care participă la o ședință foto?
 • Ala Să fie punctuali și să dea dovadă de responsabilitate.

Quizz

M-am născut… de două ori.

Mama… de neînlocuit.

Îmi place… primăvara.

Urăsc… monotonia.

Țara care m-a cucerit… Narnia.

Femeia mă atrage prin… carismă

Nu aș renunța la… lucrurile care mă motivează

Prietenii se cunosc… în timp

Visul meu este să ajung… delfin

Ask a MOM a adunat sute de părinți și copii la o petrecere de poveste
Articolul anterior
Stela Popa a lansat cartea-poveste “Sofia-Păpădia”
Articolul următor
Alte articole interesante