Aliona Triboi: ”O mămică activă, naște mai repede”

Este o persoană activă și posesoarea unei nebunii artistice care o deosebește de ceilalți actori sau interpreți. Reușește multe, dar când o întrebi dacă ar vrea să mai fac ceva are sute de idei. Aceasta este Aliona Triboi, solista trupei ”Provincialii”, actrița teatrului ”Mihai Eminescu” și de aproape o săptămână – mămică. Am urmărit-o pe parcursul sarcinii și tot nu am reușit să înțelegem de unde are atâta putere și ambiție de a fi pe val indiferent de provocările vieții.

separator
7G9C6842

Cum este să fii o gravidă super activă, să ții ca pe ace soțul când urci în scenă în loc să te pregătești de maternitate, dar și care au fost emoții când și-a ținut în brațe pentru prima dată cea mai mare minune din viața ei, ne spune chiar Aliona Triboi în interviul de mai jos.

fara logo fara logo2

Cum a fost sarcina ta?

Am avut parte de o sarcină ușor de purtat, plină de senzații noi, dat fiind faptul că eram la prima experiență de genul ăsta. Chiar dacă citisem și auzisem multe despre prima perioadă a sarcinii, care îți poate aduce multe stări necunoscute, nu am avut timp să mă gândesc la ce se poate întâmpla, pur și simplu mă bucuram de orice zi și munceam. Nici un fel de toxicoză, primele luni au fost foarte active, cu montare la Teatru Național ”Mihai Eminescu” a spectacolului „12 scaune”- un spectacol cu multă mișcare și scene solicitante din punct de vedere fizic, multe deplasări în alte țări, zboruri în Irlanda, Italia, Germania, concerte și multe alte activități. Să dea Dumnezeu tuturor viitoarelor mămici să aibă parte de o sarcină ușoară precum a fost a mea.

Ce ți-a fost cel mai greu în aceste 9 luni?

Au fost grele primele 3 săptămâni în care am avut dureri de spate și ultima lună când te miști mai greu, ca o balenuță. Cu excepția acestor detalii a fost o perioadă plină de bucurii și senzații tari. Este o experiență unică și de neuitat, de care au parte doar femeile. Păcat că bărbații nu pot trăi această experiență.

Ai avut careva pofte legate de mâncare?

Soțul meu Ghenadie Gâlca, care a trăit și el foarte intens perioada sarcinii, mi-a declarat că e oarecum dezamăgit că nu a avut parte de momente în care să fie trezit la miezul nopții și să i se ceară ceva special de mâncare. Norocul nostru e că trăim timpuri în care există aproape totul în magazine și orice pofta este ușor realizabilă, așa că istoriile cu pofte nu au fost tocmai cazul meu.

7G9C4878

Ce nu ai reușit să faci în această perioadă, din ceea ce poate ai fi vrut?

Nu am reușit să ascult suficientă muzică clasică sau poate nu am reușit să citesc suficiente povești bebelușului, pentru că așa se zice că educația începe din primele zile în care copilul este în burtică. Dar cu siguranță vom recupera de acum înainte. Contez pe responsabilitatea noastră ca părinți și pe faptul că ne dorim să educăm oameni de calitate, cel puțin asta ne dorim.

Cum este să joci în scenă și să cânți prin cluburi, cu doar câteva zile înainte de a aduce pe lume copilașul?

Mi se pare un lucru absolut normal dat fiind faptul că e un domeniu creativ în care nu se trage la plug, ci se creează, presupunând implicare emoțională și dăruire de sine. Este o activitate care mie îmi place și mă ajuta să simt că viața mea are un rost. E un mare lucru să poți dărui ceva…cuiva, mai ales dacă e vorba de stări, emoții, sentimente! Toate astea, de fapt, ne schimbă existența pentru o scurtă perioadă de timp, modul în care gândim și existăm, simțim și ne regăsim în această lume. Nu am suportat niciodată să stau acasă mai mult de 2-3 zile. Nu că nu aș avea ce face, dar simt nevoia de schimbare a mediului în permanență. În plus, o viitoare mămică care stă acasă se își face mai multe griji despre momentul când va aduce pe lume copilașul și deseori grijile sunt nefondate. Or, cu cât mai puțin timp ai să te gândești la ce se poate întâmpla, cu atât mai repede se trece această perioadă și iată că realizezi că deja îți ții comoara în brațe.

7G9C4871 7G9C4880

Nu îți era frică că puteai să naști în scenă?

Era o posibilitate! (zâmbește) Dar dacă se întâmplă, oricum ar fi fost un lucru simbolic.

Cu cât timp înainte ți-ai făcut bagajele pentru maternitate?

Nu cu mult, deși aveam totul procurat și pregătit. Am avut grijă să mă informez în cele mai mici detalii și ca o elevă cuminte le-am pregătit.

Cum ai ales clinica la care să naști și metoda prin care vei naște?

În primul rând am pornit de la medicul la care voi naște, o doamna extraordinară, tânară și plina de optimism, exact ceea ce ne trebuia nouă, asa că am decis să nasc la Maternitatea nr1 din Chișinău. Am improvizat după cum am reușit, pentru că Ruxanda a decis să facă cunoștință cu noi un picuț mai devreme.

Cum a fost procedura de alegere a numelui?

Asta e o tema asupra căreia s-au purtat lungi discuții, s-au dus tratative… dar cel mai mult am mizat pe primul contact. Așa și a fost! Prioritate am dat numelor românești care sună bine cu numele nostru de familie. Am avut în listă nume precum Gabriela, Nicoleta, Milena și Alexandra, cu toate derivatele de la acest nume. Până la urmă la Alexandra și am rămas doar că am vrut să fie mai finuț și am optat pentru Ruxanda.

Cum a decurs nașterea propriu zisă?

Repede și Slavă Domnului că totul a fost bine! La ora 11.30 eram la spital. Am făcut ecografia ca să ne asigurăm de poziția copilașului și să luam decizia dacă voi naște prin cezariană sau natural. În urma rezultatelor am decis să nasc prin cezariană. La ora 13.15 comoara mea a văzut lumina zilei și l-a îmbrățișat pe tata. Eu mi-am revenit după 2 ore.

Primul gând când ți-ai văzut comoara…

Aaaa… pentru că mi-am revenit mai greu după anestezie, înainte de a putea deschide ochii, prima întrebare pe care am adresat-o a fost dacă fetița mea este bine, dacă totul a decurs bine cât am fost inconștientă. Când am văzut-o am înțeles că totul e perfect și eram fericită!!!

Care a fost reacția tatălui?

O, da!!! Iată aici este mai mult de spus. Ghenadie a fost primul care a văzut-o. Nu a asistat la naștere, dar cum s-a născut, a fost înmânată tăticului s-o țină. Ruxanda a petrecut primele 2 ore sub privirea strălucitoare a soțului meu. Nu știa ce să zică sau să facă. O ținea în brațe cu frică și totodată cu o bucurie imensă care nu putea fi redată în cuvinte.

sotul Alionei Triboi

Cum ai decis să-ți alimentezi fetița?

Am să o alimentez natural, cu siguranță! Doar că acum îi dau și lăptic praf, pentru că s-a născut înainte de termen și trebuie să ia bine în greutate. Sper din suflet să o pot alăpta cât mai mult. Dar deja depinde și de ea. După mine, aș vrea să o alăptez nu mai puțin de un an.

Nebunia activă cu care ai trecut prin sarcina va continua și după?

Cu siguranță. E cert că tempoul în care vor evolua lucrurile este deja dictat și de orarul prințesei noastre și necesitățile ei vitale. Ea rămâne a fi prioritatea, dar ca orice copil de artiști, nu este exclus că va crește prin culise, fiind contaminat de mic de tot ce înseamnă artă, important e să fie una calitativă.

Când ai de gând să revii la concertele cu ”Provincialii”?

Nu intenționez să fac pauze mari, dar iarăși… depinde cum se va simți Ruxanda în următoarele săptămâni. Dar deja am planificat un concert cu ”Provincialii” pe 15 mai. Cel mai probabil că ea va merge cu noi în România. Mai este și bunica cu care ar putea rămâne pentru o zi-două. Cu siguranță că am să reduc din activități, sau cel puțin nu  o să-mi iau prea multe angajamente. Dacă timpul va arăta că va trebui să  stau mai mult cu fetița mea, colegii de la ”Provincialii” mă vor susține, pentru că sunt și ei părinți și știu prin ce schimbări trec. Eu vreau însă să cred că Ruxanda va fi sănătoasă și va fi mereu alături de noi, fie că mergem la un concert sau la  un spectacol!

http://www.youtube.com/watch?v=LzjI6fDrhf0

Natalia Bodiu

Ce le enervează cel mai mult pe femei în dormitor, în afară de sforăitul bărbaților

Un obicei din dormitor al bărbaților le enervează pe femei mai mult decât sforăitul acestora. Mai exact, femeile sunt deranjate de faptul că iubiții lor trag toată pătura sau tot cearșaful de pe ele atunci când dorm, evident.

Continuare Cordelia Profit înainte să mă duc să dorm somn Uneori uneori  cruce Pietriș

Un sondaj efectuat pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți, citat de zadovoljna.hr, a concluzionat că sforăitul este depășit de „furtul de pături”, potrivit alephnews.ro. Mai exact, femeile sunt deranjate de faptul că iubiții lor trag toată pătura sau tot cearșaful de pe ele atunci când dorm, evident. Așadar, acesta ar fi cel mai deranjant obicei inconștient în dormitor.

În același top, sforăitul se plasează pe locul al doilea, iar agitația constantă este pe locul al treilea.

Ce îi deranjează pe bărbați, în schimb, la partenerele lor? Potrivit studiului citat, ei au spus că se simt cel mai mult deranjați atunci când o femeie mănâncă în pat.

În același studiu, 17% dintre femeile căsătorite au declarat că nu au nimic împotrivă să doarmă ocazional separat de partenerul lor, deoarece se odihnesc mai bine, în timp ce doar 8% dintre bărbații căsătoriți sunt de aceeași părere.

Pentru unii, mișcarea intestinului se întâmplă ca un ceas. Dar alții care trăiesc cu sindromul intestinului iritabil, cu constipație , sindromul intestinului leneș , boala inflamatorie a intestinului sau alte afecțiuni gastro-intestinale lucrurile nu funcționează atât de ușor. Deci, de ce să nu lăsăm gravitația să-și facă treaba?

Medicii recomandă dormitul pe partea stângă noaptea pentru a preveni arsurile la stomac și pentru a permite gravitației să mute deșeurile prin colon. De asemenea este recomandată o pernă fermă între genunchi pe care să o îmbrățișați pentru a vă sprijini coloana vertebrală, potrivit healthline.com.

Un beneficiu important al dormitului pe partea stângă este sporirea sănătății creierului. În comparație cu somnul pe spate sau stomac, dormitul pe partea stângă vă ajută corpul să elimine ceea ce se numește deșeuri interstițiale din creier. Această curățare a creierului vă poate ajuta să reduceți riscul de a dezvolta Alzheimer, Parkinson și alte boli neurologice.

Greșelile care duc la rupturi sentimentale, în funcție de zodie. Cum își sabotează nativii șansa la iubire

Fiecare nativ al zodiacului are anumite defecte care stau în calea fericirii de cuplu. Trăsăturile bine cunoscute ale unor semne zodiacale, precum impulsivitatea Berbecului, neseriozitatea Gemenilor, orgoliul Leului sau răceala Capricornului, pot diminua posibilitățile romantice și pun bețe în roate relațiilor de iubire.

Horoscopul dragostei. Care este bărbatul vieții tale în funcție de zodie

Berbec

Pur și simplu te îndrăgostești de bărbații care se poartă rău cu tine. Ai auzit vreodată de relații toxice? De acest tip de legături te faci vinovată.  Continui să intri în relații toxice care sfârșesc prin a-ți rupe inima și a-ți distruge spiritul. Te simți tot mai afectată,  de fiecare dată când ieși dintr-o nouă relație otrăvitoare. Trebuie să începi să te îndrăgostești de bărbații care sunt potriviți pentru tine, care te iubesc cu adevărat și te protejează, ne sfătuiește divahair.ro.  

Taur

Pur și simplu, refuzi să ieși în afara zonei tale de confort. Ești încăpățânată, dominatoare și vrei să faci lucrurile doar în felul tău. Reticența ta de a-ți asuma riscuri și de a ieși  și de a depăși orizontul îngust, unde te simți în siguranță este motivul pentru care nu ai succes în dragoste. Trebuie să-ți dai drumul și să te arunci în vârtejul vieții, dacă vrei să găsești iubirea adevărată. Nu poți s-o descoperi dacă te izolezi în turnul tău de sticlă.

Gemenii

Îți alegi mereu relațiile în funcție de ce crezi că așteaptă ceilalți de la tine. Niciodată nu-ți urmezi cu adevărat inima, de aceea sfârșești adesea într-o stare de nefericire.  Dragostea nu este o asigurare de viață, ci un sentiment tulburător și magic, căruia trebuie să i te abandonezi. Încearcă să înțelegi ce vrei tu de la viață, nu-i mai lăsa pe ceilalți să-ți traseze direcțiile în iubire.

Rac

Ai tendința să fii prea generoasă și să-i lași libertate totală partenerului. Acest lucru duce, până la urmă, la erodarea relației de dragoste. Trebuie să înveți să și ceri, nu doar să dăruiești. Amintește-ți că orice fel de dezechilibru într-o relație o poate arunca, la un moment dat, în aer.  Trebuie să înveți să ai tu grijă de tine și să-i ceri persoanei iubite să răspundă nevoilor tale.

Leu

Mândria este cel mai bun atu al tău, dar și cel mai rău obstacol în calea fericirii tale. Te ferești să-ți arăți emoțiile, ca nu cumva să pari slabă și vulnerabilă. Cu toate acestea, reticența ta de a te deschide către persoana iubită este și motivul pentru care nu reușești să-ți menții relațiile.

Fecioară

Este vremea să-ți reduci așteptările, dacă vrei o relație de dragoste durabilă. Ai tendința să fii captivată de fantezii romantice și povești  de dragoste hollywoodiene. Trebuie să-ți menții realismul, care te caracterizează în toate celelalte domenii ale vieții. Nu  te poți aștepta să ai o poveste de dragoste perfectă. Persoana pe care o iubești are micile ei defecte și imperfecțiuni ca orice altă ființă umană. Dar simțul tău critic exagerat și tendințele perfecționiste sunt cele care distrug relația.

Balanță

Este vremea să-ți temperezi optimismul și să accepți faptul că unii oameni chiar pot să-ți facă rău. Perspectiva ta asupra iubirii este mult prea tolerantă, ai senzația că persoana de care te îndrăgostești este, în mod necesar, extraordinară. Dar unii bărbați sunt adevărați ticăloși, nu comori ascunse, care așteaptă să fie descoperite. Dacă vei continua cu această viziune nerealistă, sigur vei continua să suferi în dragoste.

Scorpion

Lipsa ta de încredere în ceilalți te împiedică să păstrezi o relație stabilă. Te bazezi numai pe tine, iar un partener poate fi rănit de faptul că nu-i acorzi niciodată suficientă încredere. Trebuie să înțelegi că în dragoste nu mai trăiești pe cont propriu, ci ești într-o profundă comunicare cu persoana iubită. Altfel, este vorba doar de o relație trecătoare, după care îți va rămâne mereu un gust amar.

Săgetător

Problema ta este că faci totul singură, iar iubitul tău se va simți la un moment dat neglijat și dat la o parte. Ești o persoană puternică, independentă și autosuficientă. Totuși, nu uita că ești doar o ființă umană supusă greșelii și că ai nevoie de căldura cuiva pentru a fi cu adevărat fericită. Dacă vei adopta acest gen de gândire și vei învăța să colaborezi cu partenerul, îți vei putea menține relația de dragoste, care se destramă mult prea ușor din cauza autonomiei tale excesive.

Capricorn

Ești mult prea influențată de ceea ce spun ceilalți despre partenerul tău, pentru a mai avea timp să-l privești cu propriii ochi și să-i vezi calitățile. Te interesează ce cred cei din jur despre relația ta, însă astfel ajungi să te îndepărtezi treptat de persoana iubită. Trăiește în interiorul relației, nu doar ca un observator, în afara ei. Altfel, nu ai nicio șansă să-ți găsești marea iubire.

Vărsător

Există un loc gol în viața ta și crezi că o altă persoană te va ajuta să umpli acest vid. Ceva din tine te face să te simți incompletă și speri că o relație potrivită va remedia lucrurile. Acesta este motivul pentru care te simți neîmplinită în fiecare relație în care te afli. Singurul mod în care poți umple acest gol din viața ta este să înveți să te descoperi și să te iubești pe tine însăți. Abia atunci dragostea adevărată îți va ieși în cale și te vei putea bucura de o relație de durată.

Pești

La fel ca Berbecul, faci greșeala să te îndrăgostești de același fel de oameni de fiecare dată. Ai același tip de persoană care te atrage, de aceea pierzi șansa de a găsi dragostea adevărată. Partenerii te rănesc și te manipulează, te abuzează și îți produc adevărate traume emoționale.

Trei zodii care se căsătoresc târziu. Iubesc libertatea

Trei zodii care își găsesc iubirea și se căsătoresc târziu. Potrivit lui Emily Newman, astroloagă și clarvăzătoare din SUA, există trei zodii predispuse la a se căsători târziu în viață, peste 40 de ani.

Idei pentru nunta de iarnă – Ghidul tau de nunta by StudioBlitz

Ele sunt zodiile care vor amâna data nunții cât pot de mult. Nu simt să o facă, le e teamă să o facă, se gândesc că iubirea va pieri odată cu actul semnat, au o mulțime de gânduri contra mariajului. Într-o statistică făcută de această astroloagă americancă, podimul zodiei ezitanților este ocupat de:

Berbec

Acest semn de foc are tendința de a se îndrăgosti foarte repede și de a se lăsa purtat de val. Cumva, încă de la începutul relației trece rapid prin toate fazele, pasiune, lună de miere, vâltoare. Ai crede că sunt așa de îndrăgostiți, de ai putea să-i duci la altar. Emily Newman atenționează că nici vorbă de așa ceva!

”Berbecul adoră să-și ia singur deciziile, nimeni nu-i poate impune ceva. Nu se grăbește, vrea să găsească partenerul/partenera perfect(ă). Acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care se căsătorește târziu în viață. Atât așteaptă perfectul, încât riscă să nu mai găsească nimic. Sau poate renunța la cineva foarte compatibil, doar gândindu-se că ar putea exista cineva și mai bun pentru el. Simte adesea că partenerul său vrea să-i fure libertatea. De aceea, Berbecul se va distra mereu. Primul semn al zodiacului mai este văzut și ca un copilaș al zodiacului. Înainte de a se gândi la căsătorie, e nevoie să se maturizeze, să înceteze să se poarte ca un copil.”, spune astroloaga Newman.

Gemeni

Au reputația de crai. Cu toate acestea, se implică serios în relațiile lor. Dar până la un punct, să nu aduci vorba de căsătorie. Mariajul este pentru ei o închisoare. Gemenii sunt foarte sociabili și au nevoie de interacțiunea cu alții/altele ca de aer, elementul care îi și guvernează.

Sunt atâtea posibilități în Univers! 8 miliarde de oameni pe Pământ. Cum să se rezume ei doar la o persoană? Și dacă te-ai căsătorit deja cu un Geamăn, fii pregătit(ă) și așteaptă-te la infidelități, sunt celebri pentru asta. Și pentru duplicitatea lor. Te vor minți cu zâmbetul pe buze. Așa că dacă nu vrei să suferi, mai bine stai liniștit(ă) și nu îi zori cu căsătoria.

Vărsător

Este un spirit liber, care nu se încrede prea des în oameni. Adevărul e că suflă și în iaurt, după ce a cunoscut câțiva. Deși pare detașat, este un sensibil care nu mai vrea să sufere. Iar iubirea e suferință. Căsătoria, ce să mai zicem? Un adevărat supliciu.

Este semnul de aer cel mai predispus la a îmbătrâni singur. Fiindcă e artist, e visător, iar iubirea ideală e doar cea pe care o plăsmuiește mintea sa. Este o zodie inteligentă, intuitivă, empatică, dar distantă. Greu vei face un Vărsător să te iubească sincer, complet. Și pentru asta tu va trebui să faci efortul, să-i demonstrezi că ești vrednic de iubirea sa. De căsătorie, ce să mai zicem? Mai răruț, că-i mai drăguț.

sursa

Vezi cum își alintă Maria Iliuț nepoțica!
Articolul anterior
Mariana Platon: „Specialiştii din proiect sunt foarte exigenţi!”
Articolul următor