Amintiri din copilărie de Crăciun, cu Angela Chelaru

Crăciunul este perioada când copiii îi spun Moşului ce daruri așteaptă sub brad, iar adulţii își amintesc cu nostalgie despre timpurile când erau și ei mici. Totodată, este perioada în care aprindem focul ospitalităţii în casă şi cel al dragostei in inimi. Cu această ocazie deosebită, am provocat pe mai multe personalități notorii și vedete de la noi, să-și răscolească amintirile din copilărie legate de feeria sărbătorilor de iarnă! Prima care a acceptat este femeia de afaceri, Angela Chelaru pentru care această perioada din an, are miros de plăcințele de la bunica Vera și povești la gura sobei spuse de bunel.

separator
„Am cele mai frumoase amintiri despre sărbătorile din copilărie. Vin de la Nord din Brînzeni, Edineț – satul înconjurat de stânci si păduri. Bunelul Gheorghe ne meșterea săniuța, iar noi copiii, eu cu frații mei, Vitalie si Slavic, ne urcam în vârful stâncii și ne dădeam cu sania, până se întuneca afară. Acasă, ne aștepta bunica Vera cu cuptorul plin de plăcinte, iar bunelul cu povești pe care le ascultam până la miezul nopții. Cât mama gătea cele mai delicioase bucate și torturi, tata aducea bradul. Misiunea mea era să-l împodobesc cât mai frumos. Această tradiție am păstrat-o până azi. În fiecare an, împodobitul bradului e pasiunea mea, copiii mei acordându-mi toată încrederea. Îmi amintesc cum colegii mei de clasă veneau să ne ureze, deghizați în vestimentație de Călușari, Urs sau Capră. Eu mă ascundeam în casă și priveam acest spectacol de după perdea, căci mă sfiam, de eram invitată la dans. Frumoase și inocente amintiri, care mă fac să cred în minuni, iubire și Moș Crăciun.”

Echipa unica.md vă dorește sărbători fericite! Spiritul Crăciunului să vă aducă pace în suflet, iar emoţia Anului Nou dragoste și împlinire. La mulți ani!

Mesaje de Crăciun. Sărbători de iarnă fericite! Felicitări frumoase
Articolul anterior
USMF „Nicolae Testemițanu” a premiat cei mai buni studenți ai anului 2018! Iată cine sunt ei
Articolul următor
Alte articole interesante