La 30 de ani nu expiri, ci abia atunci începe termenul de valabilitate!

10617640_874831905877896_1285510129_nAcum cativa ani, ma panicam teribil la gandul ca voi implini 30 de ani. Apnee, atac de panica, insomnie, tot tacamul. Parol! Eram sigura ca in ziua in care voi schimba prefixul, toate nenorocirile  urmau sa ma loveasca: gravitatia va creste considerabil, colagenul o va lua la sanatoasa, sutienele nu vor mai avea niciun strop de forta, iar Morodanette va deveni, intr-o clipita, Babette. Scary Movie, partea a 13-a!

separator

Beneficii dupa 30 de ani

Apoi, „out of nowhere” (la mine treaba asta cu inteligenta nu e constanta, am doar sclipiri) m-a lovit revelatia si am inteles ca:

1. La 30 de ani nu expiri, ci abia atunci incepe termenul de valabilitate

2. Poate pierzi unele atribute fizice, cum ar fi elasticitatea pielii – putin, doar putin, e ok, o sa respir, mai am 3 luni, I’ll be fine! – dar castigi ceva mult mai pretios: liniste! O liniste pe care n-o capatam decat in urma experientelor de viata, in urma micilor pilde de intelepciune pe care le traim pe propria piele si pe care le adunam „as we grow older”.

Asa ca astazi, schimb fara urma de tagada orice „shopping spree” cu o iesire la o plimbare, orice geanta cu descoperirea unui loc cu mult mai mult sarm, orice mall cu o seara cu cei dragi. Desigur, asta nu inseamna ca n-o sa ne mai intalnim prin magazine sau ca n-o sa mai imi cumpar nicio geanta noua! (Ei, as! Morodantette Shopette is still growing strong!)

Inseamna doar ca  incep sa invat incet, incet  ca diversitatea e buna, ca momentele de nepretuit sunt si cele care ne sunt atat de la indemana si inteleg sa complic mai putin lucrurile ca sa vad cat de simpla e, de fapt, fericirea.

Cliseu? So what? Iubesc cliseele.

Cu Ana Morodan va puteti intalni şi pe www.anamorodan.com!
Foto: arhiva personală

Cuplul steril şi şansele de a avea copii!
Articolul anterior
Lilu vă invită la cel de-al doilea seminar motivațional ” Curajul de a fi TU însuți”
Articolul următor
Alte articole interesante