Corina Bîrcă, despre modă, blog și Paris Fashion Week

Corina Bîrcă este o tânără care, timp de câteva luni, a devenit mai cunoscută decât unele bloggerițe cu ani de experiență în spate. Secretul? Multă muncă, ambiție și vise! Tânăra își face studiile la București, organizează Fashion Week-ul de acolo, iar recent a fost prezentă la Paris Fashion Week și și-a făcut un blog de modă.

separator

image3 (1) (Copy)

 • unicamd unica.md Descrie-mi povestea ta în câteva fraze…
 • Corina

  Sunt din Chișinău, dar la vârsta de 16 ani am plecat singură la București, pentru că îmi doream să termin liceul peste hotarele țării. Deja de 3 ani sunt stabilită acolo și mă simt exact ca acasă. Vin destul de rar la Chișinău, de obicei doar de sărbători sau atunci când am proiecte importante.

  La liceu studiez filologie. Mă bazez pe limbi srăine și fac foarte multă română. Am și câteva materii ce țin de științele sociale, precum psihologie, sociologie, filosofie, care din păcate în școlile de la noi nu se predau. Învăț ceea ce-mi place și nu știu dacă aș fi putut face o alegere mai bună ce ține de studiile liceale. Îmi amintesc că unica variantă pe care o mai luam în considerație era colegiul de arhitectură.

  Părinții mei? Sunt persoanele care mă susțin necondiționat și mă motivează. Le sunt recunoscătoare că m-au lăsat să plec la București pentru a-mi realiza visele.

image2 (1) (Copy)

 • unicamd unica.md Când ai descoperit că ai o pasiune aparte pentru modă?
 • Corina Încă de când mergeam la grădiniță plângeam dacă nu îmi convenea o anumită piesă. Eram foarte capricioasă la combinații și mi se părea că nicio haină nu se combină bine cu cealaltă.
   • unicamd unica.md Am văzut că ești una dintre organizatoarele Bucharest Fashion Week. Ce faci, mai exact, acolo?
   • Corina La Bucharest Fashion Week sunt axată pe mai multe părți. Lucrez cu designeri, parteneri și invitați. Alături de echipa mea, încercăm să aducem pe podium cei mai buni designeri, pregătim un program de excepție, ținem legătura și colaborăm cu brandurile care ne susțin în calitate de parteneri și sponsori. În timpul festivalului, am grijă ca invitații să petreacă timpul perfect și să savureze din plin timpul petrecut alături de noi, iar în backstage trăiesc nebunia, încercând totodată să țin situația sub control.
   image2 (Copy)image3 (Copy)

   • unicamd unica.md Cum ai ajuns la Paris Fashion Week și ce te-a impresionat cel mai mult în această călătorie?
   • Corina La Paris am ajuns în calitate de fashion blogger din partea revistei de modă online la care activez. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că acolo pot fi eu însămi, pot purta absolut orice îmi trece prin cap și în același timp oamenii să vadă asta ca pe un lucru obișnuit. Parizienii văd altfel moda, lucru care chiar mă încântă acolo.


   • unicamd unica.md Recent, ai lansat și un blog de modă. De ce „On Champs-Élysées”?
   • Corina Decizia cu privire la lansarea blogului a fost luată la Paris, de aceea am vrut ca denumirea să reflecte oarecum începutul. În plus, mi se pare că sună foarte bine și se potrivește unui blog de modă. Te duce cu gândul la stil, rafinament și clasă.
   image4 (Copy)image7 (Copy)image12 (Copy)

   • unicamd unica.md Vei scrie doar în limba engleză pe blog?
   • Corina Da, mi-am propus să scriu doar în limba engleză, pentru că este mult mai practic și vizibil la nivel internațional. Cred că sunt foarte puțini oameni care nu cunosc limba engleză sau cel puțin asta sper. (zâmbește) Totuși, consider că este un avantaj, întrucât citind câte puțin într-o limbă străină începi să înveți noi cuvinte, expresii, deci – nu au nimic de pierdut!

   • unicamd unica.md Ce planifici să conțină blogul tău? Cum vei reuși să-i ții aproape pe cititori?
   • Corina Mă axez pe prezentarea unor ținute reprezentative stilului meu. Vreau să public cât mai multe poze cu diverse combinații și trucuri, care poate mulți dintre cititori ar vrea să le încerce. Vreau ca oamenii să fie mai creativi și sper că blogul meu va fi o sursă de inspirație . De asemenea, țin neapărat să scriu despre călătorii și experiențe. În curând vreau să pregătesc ceva din culisele unei prezentări de modă. Cred că oamenii ar vrea să vadă cum stau lucrurile și de cealaltă parte a scenei.
   image6 (Copy)image10 (Copy)

   • unicamd unica.md Ce surprize ne mai pregătești?
   • Corina Sunt o fire superstițioasă și nu vorbesc niciodată despre planurile de viitor. Încerc să mă axez cât mai mult pe activitățile mele, să continui să fac ceea ce îmi place și sunt sigură că surprizele nu vor înceta să apară.   Sursa foto: Ana Semionova

   Un model celebru, găsit mort într-un hotel!
   Articolul anterior
   O tânără actriţă creează tablori impresionante din haine reciclate. Vezi reproducţiile operele de artă ale marilor pictori
   Articolul următor
   Alte articole interesante