Creatoarea de pălării Iuliana Chiroșca a prezentat noua sa colecție în cadrul ”Săptămânii Modei de la București”

Unica și irepetabila creatoare de pălării din țara noastră a fost anul acesta și unicul designer care a reprezentat Republica Moldova la ”Săptămâna Modei de la București”, eveniment social organizat de Romanian Fashion Philosophy. Iuliana Chiroșca a prezentat noua sa colecție ”JA Cometa”, la doar o lună după show-ul de excepție ”Fashion Days Moldova”. Realizate într-un timp record, fiecare pălărie este accesorizată cu mătase și velururi din puf de iepure în conținut.

separator

„Mi-ar fi părut prea lipsit de statut dacă aș fi lăsat lucrurile tot așa cum au fost în Moldova. Ar fi fost prea plictisitor și nu mi-ar fi servit doza necesară de adrenalină și satisfacție la seringă. Am dorit să văd ceva fresh într-o interpretare care să lase gura apă. Colecția AW-2018/2019 “JA Cometa” a fost una foarte armonioasă în care am ținut să păstrez un lanț evident pe tot parcursul acesteia, care să țină elementele din colecție unite în context. Este vorba de finisajele de mătase pe care le veți găsi la toate pălăriile. Astea fiind spuse, vreau să las aici remarca că școala din Moldova m-a învățat să construiesc o colecție și s-o las să iasă pe catwalk într-o lumină absolut profesionistă. De asemenea, veți găsi în aceasta colecție materiale prețioase precum este mătasea în finisaje și velururile din puf de iepure în conținutul pălăriilor. Sunt siluete a acoperămintelor de cap pe care nu le-am mai repetat până acum pentru că au fost produse pe mulaje absolut noi special importate din Marea Britanie pentru această prezentare.”

Întrebată de ce a mizat pe denumirea de ”Cometă”, Iuliana a răspuns sincer: acest titlu o reprezintă prin definiție, așa spunea odată cineva apropiat ei. Tot timpul este dinamică și inepuizabilă, cu idei geniale și un grad de perseverență echivalent durității oțelului. De asemenea, ne-a fost interesant cum le reușește pe toate?

„A devenit întrebarea de gardă pentru mine adresată de cei din preajma mea. Probabil se include uneori în mine acel regim de turboreacție de pot să le pun la punct pe toate. Deoarece multe se petrec cu o precizie maximă și o disciplină de soldat. Dacă referitor la prestația mea din luna septembrie de la ”Moldova Fashion Days” rămăsesem cu o doză de dezamăgire față de mine. De data aceasta sunt absolut mândră de prestația mea, una impecabilă consider, nu mai am motive de autocritică. Outfit “Formatul ținutelor a fost gândit în colaborare cu un stilist, de acord unul foarte îndrăzneț. Dar eu am avut nevoie de monocromie și de o idee care să lase gura apă așa cum am menționat mai sus. Am decis să includ ca accesoriu suplimentar mănuși de format “opera” de la marca Valenti, ca să punctez cu o notă în plus de extravaganță, acestea având o siluetă elegantă nu au făcut decit să inobileze colecția.”
Totodată, Iuliana spune că noua reușită este și un imbold de a crea în continuare pălării cu personalitate.

„Am decis să cuceresc Bucureștiul, aceasta fiind miza mea cea mai importanta de anul acesta. Am investit speranțe și am așteptări mari. E ca și cum aș fi sădit un copac și astept ca acesta sa dea roade. Mai am încă de punctat până la finele anului, sunt două lovituri în forță despre care veți afla pe parcurs. Mai mult, sunt un adevărat generator de idei, toate având menirea de a mă mișca cu viteza luminii mai sus. Am reușit, sa realizez multe pentru că am știut să le impun să-mi iasă așa cum le-am dictat eu, mă refer la partea materială. Cu oamenii am știut să fiu onestă și corectă, le-am putut explica situații și circumstanțe, am știut să-i fac să creadă în mine și să-mi ofere posibilități de a crește. Adresez, azi toată considerația pentru cei din Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) care m-au susținut și au crezut în mine.”

David Beckham a dezvăluit adevărul despre căsnicia cu Victoria Beckham
Articolul anterior
Video! Olia Tira a lansat videoclipul la piesa ,,Ultramarin”
Articolul următor
Alte articole interesante