Cristina Maxim: “Pentru a face pantofi ai nevoie mai mult decât de vocaţie.”

Cristina Maxim este o creatoare de pantofi din Republica Moldova, care se bucură de succes și în România. Pornind de la un vis, aceasta a reușit să-și deschidă un magazin și să facă fericite mii de femei din întreaga lume. Află cum e să ai o afacere peste Prut, cum au arătat primele ei creații și ce surprize le pregătește clientelor pentru sezonul toamnă – iarnă 2016-2017!

separator

 • unicamd unica.md Când ai descoperit că designul e vocația ta și că vrei să creezi anume încălțăminte?
 • Cristina

  Primii pantofi Cristina Maxim au apărut în 2013. Cred cu toată certitudinea că pentru a face pantofi ai nevoie mai mult decât de vocaţie. Ai nevoie în primul rând de multă perseverență, muncă, învățare. Şi toate acestea îţi aduc atât ţie, cât şi echipei cu care lucrezi rezultate frumoase şi vizibile.

  De la început am stabilit un set de valori pe care le promovez și împărtășesc. În primul rând, respectul pentru oameni și admirația pentru crearea pantofilor. Am ales să lucrez cu oameni care au pasiune pentru crearea încălțămintei, care știu să transforme inspirația, persuasiunea și dorința în produse de înaltă calitate.

  Echipa Cristina Maxim este formată deopotrivă de oameni cu experiență , dar și de tineri care abia au început a deprinde secretele artei de a crea încălțăminte. Noi, la Cristina Maxim credem că succesul unui brand este rezultatul muncii unei echipe unite, împletirea armonioasă a tradiției, experienței, creativității și inovației, dedicației și dorinței de a oferi încălțăminte comodă, elegantă și frumosă.

 • unicamd unica.md Cum au arătau primele tale creaţii?
 • Cristina Perfecţiunea vine în timp. Prima mea experiența a început cu crearea probelor şi prototipurilor. Aşa începe, în mod natural, viaţa oricărei perechi de pantofi. Lecţiile învăţate mai apoi s-au materializat în câteva modele unice de sandale de vara cu toc şi fără toc.

 • unicamd unica.md Câte colecții ai acum? Ce le pregătește femeilor în colecția de toamnă – iarnă 2016-2017?
 • Cristina

  Flexibilitatea şi diversitatea sunt două mari principii pe care le-am adoptat, de aceea nu m-am limitat niciodată la colecții cu număr fix de modele. În fiecare sezon, o dată la câteva săptămâni, lansăm modele noi.

  Momentan lucrăm la modele pentru sezonul toamnă-iarnă 2016-2017 şi putem spune, cu siguranţă, că vom crea atât modele clasice de botine, oxford, cizmuliţe, dar şi modele inedite într-o diversitate de culori care să pună în valoare personalitatea fiecărei cliente, dar în acelaşi timp să îi satisfacă nevoile de comfort, stil şi comoditate.

IMG_0176

 • unicamd unica.md Cărui tip de cliente te adresezi? Cum e femeia care alege pantofii Cristina Maxim?
 • Cristina Nu ştiu dacă pot creiona un portret generalist al femeilor care aleg pantofii noştri. Pot spune că o mare parte din clientele noastre sunt persoane active, care țin foarte mult la modul cum arată și cum se simt, care înțeleg avantajele unei ținute și încearcă să scoată în evidență eleganța și feminitatea.

 • unicamd unica.md Ții cont de tendințe atunci când faci o pereche nouă de încălțări?
 • Cristina Tendinţele în modă sunt niște repere generale. Fiecare designer hotărăște dacă vrea să le urmeze, să le reinventeze sau să le creeze pe ale sale proprii. Tendințele brandului Crstina Maxim sunt definite de solicitările, dorințele şi necesitățile clienților. Noi întotdeauna ținem să scoatem în evidență individualitatea şi unicitatea fiecărei persoanei şi aceasta pentru noi este mai curând o valoare şi parte a filosofiei brandului nostru.

IMG_4014

 • unicamd unica.md Pentru ce persoane publice de la noi și din România ai creat încălțăminte?

 • Cristina

  Fiecare client sau clientă Cristina Maxim este apreciată, indiferente de statut, reședință sau preferințe. Ceea ce credem este că nu brandul definește omul, contează cum asortezi hainele, pantofii, accesoriile, ce atitudinea porți şi ce inspiri celor din jur.

  Noi ne mândrim cu fiecare clientă care ne-a ales şi păstrăm cu maximă discreție şi grijă alegerea fiecărei persoane în parte.

  Pentru că pantofii noștri au dansat împreună cu cele mai fericite mirese, balerinii noștri au făcut cele mai lungi și memorabile călătorii, sandalele noastre s-au bucurat de zilele fierbinți și atmosferă de la plajă, gențile noastre au dus cele mai importante acte, portofelele noastre au atras cele mai fascinante priviri, am decis să creăm clubul Happy CM Customer, prin care vrem să le mulţumim într-un mod aparte clientelor care au ales Cristina Maxim.

IMG_3524IMG_3641IMG_5876


IMG_0924
IMG_9697IMG_9721

 • unicamd unica.md Cât de accesibile sunt prețurile pentru o femeie obișnuită?
 • Cristina Accesibilitatea este un lucru relativ, ca şi gusturile sau preferinţele. Tindem să credem că ne poziţionăm pe un segment de piaţă în care oferim valoare pentru bani.

 • unicamd unica.md Cum e să menții o afacere pe piața din România?
 • Cristina Indiferent că începi o afacere în Romania, Moldova, SUA sau Algeria, îţi asumi anumite riscuri şi trebuie să fii pregătit să înfrunţi dificultăţi şi provocări. Succesul unei afaceri ţine în primul rând de multă muncă, dedicație şi perseverență. Iar dacă depui efort continuu şi consecvent, rezultatele nu vor aștepta să apară.

IMG_0227

 • unicamd unica.md Cum sunt clientele din România?
 • Cristina Femeile care aleg să poarte pantofii Cristina Maxim vin din diverse domenii, grupuri şi ţări. Doamne şi domnișoare din Franţa, Anglia, Italia, România, Republica Moldova poartă la serviciu, petreceri şi în călătorii pantofii noştri. Toate femeile iubesc pantofii la fel de mult, indiferent de naționalitate, statut sau vârstă. 

DSC_0631

 • unicamd unica.md Cum arată o zi din viața ta?

 • Cristina Ziua mea este oglinda planurilor şi aspiraţiilor mele. Activităţile mele zilnice oscilează între  atelier, magazin, depozite de materiale, studio foto, show-room-uri, birou, oameni interesanți și multe altele, nu neapărat în ordinea aceasta. La sfârşitul fiecărei zile, trag linia şi indiferent de rezultate, mă bucur pentru oportunitățile, provocările şi lecţiile învăţate.

IMG_0310

,,Nu mai există iubire în cuplu?”. Marina Cârnaț dezvăluie cum reînviază relația cu partenerul de viață

Se știe că orice relație de cuplu nu este numai unt și miere, iar o relație împlinită și fericită nu are o rețetă exactă. Există însă câteva lucruri pe care le poți face ca să îți îmbunătățești relația cu partenerul de viaţă. Ce este de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp? Vloggerița Marina Cârnaț, una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de la noi în mediul online, dezvăluie cum reaprinde flacăra iubirii în cuplu.

„CE SĂ FAC DACĂ NU MAI EXISTĂ IUBIRE?
Ce e de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp?
Fetelor, dragostea nu are termen de valabilitate, aceasta e nemuritoare, e necondiționată, e veșnică!

Consider că e foarte important să înțelegi ce înseamnă pentru tine, de fapt, a iubi. Personal, atunci când iubesc, o fac necondiționat, chiar dacă persoana greșește, dragostea mea este acolo și eu o demonstrez prin acțiunile mele. Cum îmi demonstrez dragostea? Corect, dăruind tot ce am mai de preț pentru persoana pe care o iubesc (părinți, soț, copii…).

Dragostea nu poate exista fără respect. Când iubești, automat îți onorezi soțul. Lipsa de respect este împotriva dragostei! Sunt convinsă, cu cât mai mult respect arăt soțului, cu atât se aprinde mai mult flacăra iubirii. Așadar, cu timpul dragostea nu dispare sau nu se schimbă în alt sentiment, ci datorită acțiunilor mele specifice, aceasta este mereu încălzită și devine tot mai mare!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 306354225_393651269578047_999227850790030428_n.jpg

CÂTEVA IDEI PENTRU TINE care ne ajută să înțelegem cum să reaprindem flacăra iubirii:

Mulțumește-ți soțul nu doar pentru rezultatul final, ci pentru toate eforturile sale!
Admiră-l, nu tăcea, ci complimentează-l și observă doar ce e mai bun în el! Apreciază-l…Fă partea ta cea dreaptă și bună!
Povestiți-vă unul altuia despre dorințele voastre cele mai profunde și cele mai ciudate vise!
Pentru ca relația voastră intimă să nu se plictisească, adaugă puțină romantică și spontaneitate!
Aveți un restaurant preferat, unde v-ați cunoscut sau unde aveți amintiri plăcute? Nu căutați date speciale, mergeți acolo acum.
Începe să te uiți la virtuțile soțului tău și nu atrage atenția la defectele lui!
Sunați-vă unul pe celălalt pentru a afla cum decurge ziua și scrieți mesaje palpitante!
Înlocuiește monotonia cu ceva impulsiv: micul dejun într-o cafenea, weekend-uri în afara orașului împreună, copiii la bunici etc.
Ce faci azi pentru a trezi dragostea în căsnicia ta? Ieri a fost frumos, dar astăzi este o nouă zi!
 Întreabă-ți soțul tău cum înțelege el că îl respecți și îl iubești? „, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Și-a părăsit soția și copiii pentru amantă. După 8 ani a realizat un lucru devastator

Un bărbat a ales să își facă o nouă familie alături de amantă, părăsindu-și soția și cei doi copii. Cu timpul, bărbatul a realizat că a făcut o mare greșeală, dar după 8 ani a cunoscut ce înseamnă să fii părăsit de persoana iubită. Ce s-a întâmplat cu soția lui?

Cum se manifesta depresia la barbati diferit fata de femei?

În viață orice om greșește, dar câteodată greșelile pot aduce multe suferință, mai ales persoanelor din jur. Este povestea unui bărbat care și-a părăsit familia pentru a fi cu amanta, pe care susține că a iubit-o foarte mult. Cu două luni înainte de a împlini 10 ani de căsnicie, acesta și-a părăsit soția și cei doi copii. A cunoscut-o pe Eva pe Facebook, iar chimia dintre ei a fost extrem de puternică.

Lipsea tot mai des de acasă, iar momentele petrecute alături de Eva erau minunate. În tot acest timp, soția sa își petrecea timpul cu copiii, avea grijă de casă și se ocupa de tot ce ține de familia ei. După ce s-au despărțit, el s-a mutat împreună cu amanta în alt oraș, iar fosta soție a rămas cu custodia copiilor.

„Eram insurat, imi cunosteam soţia de 15 ani. Am parasit-o cu doua luni inainte de aniversarea a 10 ani de la nunta.
Eram parintii a doi copii minunati, care acum sunt adolescenti, atunci aveau 7 respectiv 9 ani.Calatoream cu serviciul, stateam la 3 hoteluri pe saptamana. Asa am ajuns sa o intalnesc pe Eva*.Credeam ca sotia nu ma mai iubeste. M-am convins singur de faptul ca nu ii pasa de mine sau de nevoile si dorintele mele, imi dorea doar salariul.De fiecare data cand vorbeam mi se parea ca ma cicaleste si ca se plange de ceva. Ea de fapt cauta atentia mea: un weekend doar noi doi, un film la cinema, o cina in oras – tot ceea ce faceam eu cu Eva* in timp ce imi abandonasem familia.” 

Ce a descoperit bărbatul după 8 ani

A trăit impreună cu Eva vreme de 6-7, dar la un moment dat relația lor se răcise, iar certurile devenise o obișnuință. Atunci, bărbatul și-a dat seama că îi este dor de fosta soție și de copii. În tot acest timp, mama copiilor lui devenise independentă, se ocupa singură de educația copiilor și petrecea timp nelimitat cu el. 8 ani de zile fosta soție a stat singură, fără să își refacă viața. Și-a dedicat toți anii aceștia copiilor.

„Dar am gresit. Mi-am dat seama ca am lipsit de la anii cei mai frumosi din viata copiilor mei. Imi lipsea faptul ca sunt stalpul familiei si imi lipsea timpul petrecut cu ei. Am abandonat lupta si am lasat-o pe sotie sa se ocupe singura de cresterea lor. Desigur, plateam pensie alimentara, dar lipseam la momentele importante din viata lor. Sotia se descurca greu, singura cu cheltuielile casei. Eu luam masa la restaurante selecte, in timp ce sotia mea se chinuia sa le ofere copiilor siguranta de a doua zi.Fosta sotie a stat singura timp de 8 ani. Avea intalniri, dar nu mergea mai departe. Faptul ca a fost singura atata timp, m-a facut sa cred ca nimeni nu o dorea si ca ii lipsesc anumite calitati, pe care niciun alt barbat nu le-a gasit la ea. De fapt, ea a stat singura pentru a se concentra pe copii.”

Un alt bărbat și-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de fosta lui familie

Ulterior a venit ziua în care merita și ea să fie fericită. Fosta soție și-a refăcut viața alături de un alt bărbat, în timp ce fostul soț, care o părăsise pentru amanta, era umbrit de gelozie. DIn păcate, bărbatul a privit cum un alt bărbat și-a luat asupra lui responsabilitatea de a proteja familia lui, familie pe care el o părăsise în urmă cu ani de zile. Cu toate astea, și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și le-a oferit un sfat celor care vor trece prin același lucru:

„„Astazi locuiesc singur si imi vad copii ocazional. Au crescut mari si ma judeca pentru ca i-am parasit. Cine ii poate invinui? Din toate calitatile Evei, una ii lipsea: ea nu era niciodata mama copiilor mei – dragostea mea adevarata.
Impartasiti povestea mea, de dragul familiei, iubiti si apreciati femeia de langa voi!”

sursa

Cuplurile în care soția este mai slabă decât soțul sunt cele mai fericite, potrivit unui nou studiu

Chiar dacă la prima vedere, afirmația oamenilor de știință ar semăna mai mult cu un stereotip, argumentele lor sunt cât se poate de convingătoare. Așadar, dimensiunea corpului poate juca un rol în relația de cuplu. 

Tinerii căsătoriți au completat întrebări de satisfacție o dată la patru ani, iar studiul a arătat, în medie, că în căsătoriile în care soția era mai slabă decât soțul, aceștia erau mai fericiți. Aceasta s-a bazat pe IMC-ul cuplului (indicele de masă corporală), care poate fi calculat folosind greutatea și înălțimea. Acest lucru nu înseamnă că este nevoie ca femeile să urmeze o dietă și exerciții fizice extreme, ci mai degrabă se referă doar la IMC în raport cu soții lor.

Percepția atractivității femeilor diferă de cea a bărbaților

Într-un alt studiu, bărbaților și femeilor li s-au oferit 100 de fotografii și li s-a cerut să evalueze cât de atrăgătoare au găsit persoana din imagine. Bărbații tindeau să fie de acord cu femeile pe care le considerau atractive, în timp ce femeile aveau rezultate mai variate.

Calitățile pe care bărbații le-au preferat și s-au dovedit a fi mai atrăgătoare au fost silueta subțire și seducția, în timp ce femeile au preferat bărbații subțiri și musculoși.

Femeile tind să prefere bărbații mai robuști datorită evoluției și tendințelor primare

Obiceiurile vechi mor greu. Datând din instinctele noastre de peșteră, femeile văd bărbații bine făcuți ca pe niște vânători puternici care le pot proteja și le pot oferi hrană. Acesta poate fi motivul pentru care, instinctiv și subconștient, femeile tind să fie mai atrase de bărbații mai înalți și mai bine făcuți.

Există întotdeauna excepții

În timp ce studiul a arătat că majoritatea cuplurilor au avut rezultate similare, au existat excepții, deoarece mulți alți factori joacă un rol masiv în ceea ce privește fericirea în căsnicie, cum ar fi sănătatea mintală, nivelul veniturilor, viața socială etc. Acest lucru demonstrează că femeile de orice dimensiune și statură pot fi mulțumite cu partenerul potrivit.

sursa

Maioneza din comerț, un cocktail de chimicale! Nu o cumpăra dacă are aceşti aditivi, menţionaţi pe etichetă
Articolul anterior
Şocant! Savanţii americani au descoperit că, de fapt, chimioterapia sporeşte creşterea tumorală
Articolul următor