De ce femeia de 40 ani are mai multe atuuri, decât cea de 20?

Binînțeles, că orice vârstă are farmecul ei, însă s-a constat că femeia de 40 ani dispune de mai multe avantaje, decât cea de 20. Femeia matură este privelegiată prin faptul că are în spate un bagaj vast de experiențe, ce în timp i-a conturat personalitatea.

separator

19866763_1396213297160253_889535399_o

Când iubitul zice “dragă, îmi pare rău, m-am îndrăgostit de alta!”, femeia de 20 de ani ia batista și o umple de lacrimi. Apoi cântă 6 luni “Ce are ea și nu am eu”, bea 63673 sticle de vodka și se combină cu unu pe care să se răzbune. Femeia de 40 zice “mai dă-te, bă, d-aci!”, îi face păsăroiului bagajele, dă o petrecere cu prietenele și pleacă liniștită în vacanță.

Când o invită prietenii la party miercurea, femeia de 20 de ani se pregătește cu 2 zile înainte, își cumpără rochie, se epilează de 2 ori, anunță pe facebook, își dă checkin, selfie singură în baia clubului, selfie cu prietenele în club, selfie beată, selfie dimineața, bucurie pă melodie. Femeia de 40 de ani se gândește cu 2 zile înainte ce scuze să găsească ca să nu meargă, miercuri își face un sefie cu Theraflu, apoi își deschide o stică de vin și mulțumește Domnului pentru o seară liniștită.

Când se întoarce acasă de la muncă, o femeie de 20 de ani vine cu mâinile goale. Apoi comandă ceva de la chinezesc în timp ce mănâncă o felie rece de pizza de acum 2 zile și, aproape de 12 noaptea, iese la non stop că nu mai are hârtie igienică. Femeia de 40 de ani se întoarce cu 78 de plase și cumpărăturile pentru 2 săptămâni în avans.

Când o fluieră muncitorii de pe stradă, femeia de 20 de ani e rușinată și scârbită, mirată că există “astfel de oameni pe lume”. Femeia de 40 de ani se gândește “doamne, bine că m-au fluierat, că altfel trebuia să mă pun să slăbesc!”Când prietena cea mai bună se mărită, femeia de 20 de ani ține permanent în mână o batistă ca să-și șteargă lacrimile, e emoționată, bucuroasă și activ implicată în nunta amicei ba, mai mult, va fi cea care prinde buchetul miresei. Femeia de 40 de ani numără minutele celor 2 ore cât e politicos să fii prezentă la “masă și dans”, stă departe de buchetul miresei.

Când pregătește o cina romantică, femeia de 20 de ani o scaldă în detalii cu piept de pui împănat cu cașcaval și bacon, salată verde, soufle de broccoli, supă cremă de conopidă, baby morcovi, prăjitură de migdale și un vin pe care și-a dat tot salariul. Femeia de 40 de ani își suflecă mânecile, își pune șorțul și prăjește cartofi lângă niște coaste picante de porc, asezonate cu bere răcită în prealabil la congelator.

Când se întâlnește cu fostul pe stradă, femeia de 20 de ani stă să plângă de amintiri răscolitoare și de dor nebun. Își aduce aminte numa de cât de mișto era el și își spune cât de proastă a fost ea că l-a lăsat să plece. Femeia de 40 de ani încearcă doar să își stăpânească un “prost nu ești tu că ai fost cu mine, proastă sunt eu că am stat cu tine!”.
Femeia de 20 de ani nu omite să scrie a opta diferență, cea de 40 uită.

Și ca să n-o mai lungim, da, femeia de 40 de ani e mai concisă și mai practică. Știe să aleagă ce e mai bine pentru ea fără regrete și compromisuri majore. Unii numesc asta acreală. Eu cred că e doar libertate și încredere în sine, a scris bloggerița Corina Băcanu.

Sursa

Atenție! Canicula revine pe întreg teritoriul țării
Articolul anterior
Donează jucării copiilor cu autism!
Articolul următor