Designerul Antonella Gobjila: “Niciodată nu voi crea o ținută din fibre sintetice”

E modestă, pe alocuri secretoasă, dar creează ținute pe care fiecare tânără și le-ar dori în garderobă. Antonella Gobjila nu a vrut să ne destăinuie planurile sale de viitor, însă ne-a asigurat că va munci mult până când hainele ei vor ajunge pe cele mai cunoscute podiumuri. Află cum tânăra de doar 21 de ani a reușit să creeze brandul Bobbin, care a devenit popular într-un timp record.

separator

 • unicamd unica.md Știu că ai studii în medicină. Cum și de ce ai decis să te reprofilezi într-un cu totul alt domeniu?
 • Antonella De când eram micuță îmi plăcea să mă îmbrac frumos și îmi schimbam hăinuțele tare des, mama nici nu reușea să le spele. (zîmbește) Îmi doream de mult o afacere care să-mi aducă plăcere, îmi era clar cu ce o să mă ocup și care sunt pașii pe care urmează să îi întreprind. A trebuit să aleg între două focuri – medicină și design, iar ultimul m-a atras prin creativitate și cred că mă reprezintă mai mult.

14721470_927895964021617_140303330154257034_n

 • unicamd unica.md Cum ai reușit să atingi un succes atât de mare la doar 21 de ani?
 • Antonella Nu pot zice că am atins mari succese deoarece mai am mult de lucru până când colecțiile mele vestimentare vor ajunge la cele mai populare defileuri de modă! Am către ce tinde! Până acum, am fost condusă de ambiție, curaj, tupeu, creativitatea, încăpățânare!

 • unicamd unica.md Se spune că femeilor le este mai greu să se dezvolte la noi în țară. Tu ce părere ai?
 • Antonella Părerea mea este că femeilor le este mai ușor să se dezvolte datorită feminismului, zâmbetului și pentru că sunt înconjurate de bărbați care le ajută cu drag! Nu încerc să mă mențin pe aceeași poziție, nici nu vreau asta, deoarece îmi doresc să ating culmi mai înalte! 

13344611_587996564694038_2531794257704146439_n

 • unicamd unica.md Ce tipuri de ținute pot găsi femeile în magazinul tău?
 • Antonella Frumoase! (zâmbește)

 • unicamd unica.md Ai în colecții haine foarte moderne. Te inspiri de undeva atunci când le creezi?
 • Antonella Când eram la început de drum, pentru nimeni nu era un secret că mă inspiram, iar acum le fac de una singură. Este cea mai grea etapă în crearea unei rochițe! Mai mult, am văzut cum altcineva se inspiră din creațiile mele. Mă bucur!

14725598_931615843649629_7816856814048039414_n

 • unicamd unica.md Ce tipuri de stofă folosești și de unde o cumperi?
 • Antonella Optez pentru materiale calitative și naturale! Niciodată nu voi crea o ținută din fibre sintetice. Majoritatea cumpărăturilor le fac în Italia, Milano. La alegerea stofelor mă ajută sora mea, care este stabilită acolo.

14961353_659674777526216_314600417_n

 • unicamd unica.md Prețurile sunt accesibile pentru orice femeie din Moldova?
 • Antonella Prețurile sunt pentru femeile care se iubesc!

 • unicamd unica.md Creezi și ținute la comandă sau clientele pot alege doar din ceea ce este în magazin?
 • Antonella Creez doar căciuli, fulare și mănuși la comandă! Iar la articolele vestimentare pot face anumite schimbări, în funcție de preferințele clientelor. Tipul dantelei, lungimea și culoarea o decid ele!

14141494_900836406727573_5689510462193358461_n

 • unicamd unica.md Poți să trăiești în Moldova doar din design? Sau te mai ocupi cu ceva?
 • Antonella La moment trăiesc doar din plăcerea pe care mi-o aduce Bobbin, dar am grijă ca acest job să-mi aducă și finanțe în cel mai apropiat timp.

 • unicamd unica.md Poți să le oferi câteva sfaturi femeilor din Moldova? Pentru ce haine ar trebui să opteze și pe care ar fi bine să le arunce din garderobă?
 • Antonella Răspunsul meu va fi scurt: optați pentru haine comode! Nu aruncați hainuțele care nu vă plac, DONAȚI-LE celor care au nevoie de ele!

14729347_928440137300533_592872194869049347_n

 • unicamd unica.md Ce surprize ne pregătește brandul Bobbin în viitorul apropiat?
 • Antonella Rămâne de văzut! (zâmbește)

#usideschise cu Tania Cerga: despre relația cu tata, Andrei Glavan, fiica, oamenii și muzica

De-a lungul anilor a suferit zeci de transformări: a trecut de la un stil muzical la altul, însă un lucru a rămas stabil – dragostea de a cânta propriile piese, muzica care și-o scrie singură. Nu a fost un drum ușor, a avut multe obstacole de-a lungul timpului – însă optimistă de fire, nu se oprește în dorința ei de a se dezvolta. Tatiana Cerga, invitata Aurei la emisiunea #usideschise a acceptat să-și deschidă ușile sufletului și ne-a povestit: despre cum și-a restabilit relația cu tata, prin ce a cucerit-o Andrei Glavan și ce înseamnă pentru ea libertatea!

#stilunic cu Gabi Marcu:”Era mult mai bine dacă ieșeam desculț din casă?”

Știe să se îmbrace bine, nu investește mulți bani în haine scumpe – dar optează pentru încălțăminte comodă. Sunt doar câteva din secretele vestimentare aflate de Nicoleta Adam de la colegul său, prezentatorul Gabi Marcu.


În cele 24 minute de emisiune vă promitem mult zâmbet, un nou stil pentru Nicoleta și vei vedea ce provocare a acceptat să îndeplinească Gabi la ediția aceasta #stilunic!

#Podcast cu scriitorul Vladimir Beșleagă: ”Sistemul sovietic a omorât talent…”

Vladimir Beșleagă, născut în regiunea transnistreană Adolf și botezat Vladimir, într-o perioadă zbuciumată, a trecut în cei 90 de ani prin mai multe cumpene, dar a reușit să sfideze moartea. Fost deputat în primul legislativ ales în mod democratic, consideră Republica Moldova ”un stat falit” chiar de la nașterea sa. Despre Mircea Druc, Mircea Snegur, Dumitru Matcovschi, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore Vieru etc. aflați date inedite de la invitatul nostru. Mulțumim pentru asigurarea coloanei sonore compozitorului și interpretului Sergiu Țurcan, pentru gazdă, Teatrului Național Alexei Mateevici și pentru vinul de excepție, selectat cu grijă, Maestro Wine.

Vă invităm la un dialog cu eseistul, jurnalistul, prozatorul, scriitorul Vladimir Beșleagă, care consideră că dincolo de credință este națiunea, dincolo de moarte este viață, dincolo de o carte este o altă carte și trăirile altui scriitor.

Cristina Şişcanu este însărcinată!
Articolul anterior
Teste de sarcină pozitive, la vânzare pe internet. În ce scop erau folosite?
Articolul următor