Diana Dumitru aduce inovații în educație și cercetări valoroase în spațiul Nord-American

Născută în satul Mereni, Anenii Noi, aduce excelență în cercetare, istorie și predare. Diana Dumitru, cercetătoare și profesoară la Universitatea din Toronto, revine pe o scurtă perioadă la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” în calitate de conferențiar la Catedra Istorie și Științe Sociale, de unde a și pornit în lumea mare acum 17 ani.

separator

diana1

Foto: facebook.com/Diana Dumitru

Cu mai multe facultăți de istorie acumulate în SUA, la Universitatea Carolina de Nord, și deținând o bogată experiență de predare despre regimurile totalitare la Universitatea din Toronto, entuziasmul Dianei Dumitru e să aducă o schimbare în sistemul de educație din Moldova.

“Orice experiență adusă din afara țării este o contribuție esențială și ar aduce la dezvoltarea unei mase critice, care și-ar dori să schimbe sistemul și ar avea o viziune unde să fie canalizată noua expertiză. Prezența acestor oameni fortifică motivația de a porni aceste schimbări”, menționează Diana Dumitru, conferențiar la Catedra Istorie si Științe Sociale, într-un interviu pentru Moldova Times.

dianaok

Timp de jumătate de an, se poate mândri cu unele realizări, pe care le consideră un pas începător ca să-i încurajeze pe studenții de la universitate să gândească mai critic și să se bucure de un nivel de educație mai calitativ, similar cu oprotunitățile de care se bucură tinerii cercetători din America de Nord.

“Am dezvoltat o nouă revistă cu care ne mândrim și ne dorim să devină un produs la fel de calitativ ca și cele citite în America de Nord, unde vom publica texte de calitate și unde vom promova profesionalismul în cercetările istorice”, a mai adăugat Diana Dumitru.

Diana Dumitru

Așa cum în mediile academice internaționale, conferințele și prezentările marilor cercetători aduc o valoare în sine pentru publicul studios, acest suflu i-a reușit să-l aducă și la Chișinău, unde studenții au avut marele noroc să dialogheze cu profesori de talie înaltă, invitați de la diverse universități americane, valoroși pentru Universitatea Pedagogică “Ion Creangă”.

Absolvind o universitate americană, unde studiile sunt evaluate de către însuși studenți și unde participarea acestora la evenimentele lansate de universitate sunt cotate de către profesori, Diana Dumitru a încercat să aplice și în Moldova un model similar.

Citeşte în detalii povestea Dianei Dumitru pe www.moldovatimes.com.

Autor: Natalia Ghilaşcu

Gheorghe Grâu a ajuns din nou în stradă
Articolul anterior
Un om al străzii a salvat viețile copiilor care se aflau în centrul atacului din Manchester
Articolul următor
Alte articole interesante