Diana Dumitru aduce inovații în educație și cercetări valoroase în spațiul Nord-American

Născută în satul Mereni, Anenii Noi, aduce excelență în cercetare, istorie și predare. Diana Dumitru, cercetătoare și profesoară la Universitatea din Toronto, revine pe o scurtă perioadă la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” în calitate de conferențiar la Catedra Istorie și Științe Sociale, de unde a și pornit în lumea mare acum 17 ani.

separator

diana1

Foto: facebook.com/Diana Dumitru

Cu mai multe facultăți de istorie acumulate în SUA, la Universitatea Carolina de Nord, și deținând o bogată experiență de predare despre regimurile totalitare la Universitatea din Toronto, entuziasmul Dianei Dumitru e să aducă o schimbare în sistemul de educație din Moldova.

“Orice experiență adusă din afara țării este o contribuție esențială și ar aduce la dezvoltarea unei mase critice, care și-ar dori să schimbe sistemul și ar avea o viziune unde să fie canalizată noua expertiză. Prezența acestor oameni fortifică motivația de a porni aceste schimbări”, menționează Diana Dumitru, conferențiar la Catedra Istorie si Științe Sociale, într-un interviu pentru Moldova Times.

dianaok

Timp de jumătate de an, se poate mândri cu unele realizări, pe care le consideră un pas începător ca să-i încurajeze pe studenții de la universitate să gândească mai critic și să se bucure de un nivel de educație mai calitativ, similar cu oprotunitățile de care se bucură tinerii cercetători din America de Nord.

“Am dezvoltat o nouă revistă cu care ne mândrim și ne dorim să devină un produs la fel de calitativ ca și cele citite în America de Nord, unde vom publica texte de calitate și unde vom promova profesionalismul în cercetările istorice”, a mai adăugat Diana Dumitru.

Diana Dumitru

Așa cum în mediile academice internaționale, conferințele și prezentările marilor cercetători aduc o valoare în sine pentru publicul studios, acest suflu i-a reușit să-l aducă și la Chișinău, unde studenții au avut marele noroc să dialogheze cu profesori de talie înaltă, invitați de la diverse universități americane, valoroși pentru Universitatea Pedagogică “Ion Creangă”.

Absolvind o universitate americană, unde studiile sunt evaluate de către însuși studenți și unde participarea acestora la evenimentele lansate de universitate sunt cotate de către profesori, Diana Dumitru a încercat să aplice și în Moldova un model similar.

Citeşte în detalii povestea Dianei Dumitru pe www.moldovatimes.com.

Autor: Natalia Ghilaşcu

#usideschise cu Radu și Ana Sârbu: perioadele de glorie, frica de necunoscut, obstacolele din relația de 25 de ani

Radu Sârbu și soția sa, Ana în întâlnirea cu Aura din București au vorbit despre viața în cuplu, carieră, trecut și copii. Greșelile pe care le facem toți în relația cu celălalt, cum să depășim momentele dificile dar și cum trecutul OZONE și-a pus amprenta în prezentul lor.

Văzut cuminte de public, dar cu caracter de soție – Radu Sârbu ne dezvăluie traseul său muzical și personal, iar Ana povestește cum din o femeie foarte geloasă a devenit una puternică, sigură pe ea și independentă!

Fie că te uiți singur sau alături de partenerul de viață, nu rata n episod de #usideschise ce îți poate schimba relația în bin!

Sfaturile, picanterii din propria lor relație și obstaclele întânite sunt doar câteva din direcțiile ce le vei simți în acest interviu.

Vadim Cușnir. LUPTA cu feministele este doar un PR sau o necesitate? | #podcastunic 01

Ce înseamnă să fii omul căruia îi exploadează capul de idei noi? Se transformă acest lucru într-o sursă extrem de valoroasă de inspirație sau este mai degrabă o povară imensă? Și, de fapt, cine este, dincolo de Vadim Cușnir – omul de afaceri și veșnicul CONTRA, Vadim Cușnir OMUL?

Cu declarații pipărate și umor specific, Vadim Cușnir – povestește despre afacerile din Moldova față de cele din România, feministele, “menirea lui” pe lume și eșecurile din viață. Deși fiecare dintre noi are propriul drum către succescu siguranță poți descoperi cel puțin câteva lecții în podcastul de azi, pe care credem noi că te vor ajuta să le folosești drept sursă de inspirație în călătoria ta către schimbare.

Dă play și ascultă această discuție!

#usideschise cu Marcel Pavel: pierderea mamei, copil la 50 ani, pericolul pentru carieră

„Dacă nu îți cunoști valoarea, este greu să te faci respectat”, mărturisește invitatul emisiunii #usideschise, Marcel Pavel.
Este oare necesară dependența exclusiv de topuri sau ține mai degrabă de autenticitate, de a fi pur și simplu tu însuți prin muzica cu care reușești să ajungi la sufletele oamenilor? S-a lansat la 40 de ani, “deloc târziu” spune chiar el, dar încă îi reușește să rămână un artist relevant într-o lume în continuă schimbare.
Cum a fost drumul către succes, ce compromisuri a făcut și care sunt principiile sale etice – sunt doar câteva din subiectele discutate în cadrul interviului.

Gheorghe Grâu a ajuns din nou în stradă
Articolul anterior
Un om al străzii a salvat viețile copiilor care se aflau în centrul atacului din Manchester
Articolul următor