Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!

De câteva zile Sofia Vicoveanca alături de orchestra ”Lăutarii” lucrează la un nou CD.  Acesta va cuprinde cântece neatinse, neștiute și nevăzute până acum. Piese pline de dramă și amar din nordul Bucovinei. Se lucrează fără pauze și prea multe repetiții. Numai ieri artista a înregistrat 18 piese.

separator

Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!
Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!_MG_3658 Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!

Legenda muzicii populare a venit în Moldova pentru că aici se lucrează mai calitativ.

Sofia Vicoveanca nu acceptă plagiatul! Și din groapă n-o să-i lase să fure!

“Cei mai tineri zic deseori că noi, cei mai în vârstă, le încurcăm. Dar n-am ce face, trebuiau să se nască înaintea mea. E adevărat, nu se mai face folclor, dar măcar să aleagă piese, dar să nu fie luat un fragment dintr-un cântec sau altul de-al meu și să facă un cântec nou„.

Munca este cea care o menține în formă, iar frumusețea nu este despre ea! Să fie totuși secretul frumuseții faptul că nu bea cafea și nici nu știe să țină țigara în mână?

Trebuie să muncim, pentru că nimic nu pică din cer. Iar despre frumusețe, nu sunt și nici nu mă consider o femeie frumoasă.”

Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!

Are 205 costume populare, dar care nu mai pot fi îmbrăcate.

”Nu-mi cumpăr haine populare, nici nu le cos. Toate ținutele sunt anticariat. Din păcate, sunt prea vechi ca să le mai port. Așa că le păstrez în casa bătrânească de la țară.”

Am un fiu și sunt mămucă a două nepoate, de 11 și 14 ani.

”Fiul meu este operator de film în televiziunea română. Avem o relație foarte strânsă, dacă îl visez înseamnă că are o problemă și el simte momentul când mă apasă ceva.”

Artista adoră mâncarea tradițională moldovenească. ”Astăzi am mâncat clătite cu smântână, zeamă de găină și am gustat o combinație alimentară nouă: brânză cu smântână, mămăligă și un cotlet.”

Nicolae Botgros o cunoaște pe interpretă de când s-a născut…

Când am deschis ochii în muzică, am auzit-o pe Sofia Vicoveanca cântând. Această pasăre măiastră, cum o numim noi, a știut să îmbine buciumul munților din Bucovina cu doinele și baladele. Până acum, am mai lucrat cu ea la două CD-uri, iar al treilea va fi mult mai interesant”.

Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!_MG_3667_MG_3665_MG_3672_MG_3661
_MG_3659_MG_3655_MG_3654Exclusiv: Sofia Vicoveanca a revenit în Moldova!

Text: Sorina Țurcanu

Fiica Roxanei, fană Ionel Istrati!
Articolul anterior
Ylianna Danko: “Poartă paltonul cu stil inspirându-te din look-urile street style!”
Articolul următor
Alte articole interesante