Irina Madan: “Și o ușă ruginită poate deveni sursă de inspirație pentru mine”

Irina Madan este designerul care impresionează publicul prin felul ei unic și original de a crea. De hăinuțele ei se poate îndrăgosti orice femeie. Pe lângă faptul că muncește enorm, aceasta mai depune și mult suflet în ceea ce face, nu în zadar rezultatele eforturilor sale sunt pe măsură.

separator

ghgku

 • unicamd unica.md

  La ce vârstă ai descoperit pasiunea față de creațiile vestimentare?

 • Irina

  Dacă fac o retrospectivă, îmi dau seama că multe  lucruri care mi s-au întâmplat m-au adus aici, la regăsirea de sine. Nu a fost o descoperire care a venit îndată, ci treptat. În copilărie am desenat în fiecare seară la masa de bucătărie și am cusut haine pentru păpuși din ciorapi sau tricouri vechi. De atunci, am purtat în suflet visul meu și  abia la vârsta de 19 ani am făcut prima școală de pictură. 

 •  

 • unicamd unica.md

  De ce ai ales să pictezi hainele pe care le creezi?

 • Irina

  Mă regăsesc total în hainele pe care le creez și depun energie și suflet în fiecare piesă. Nu îmi imaginez să fac altceva în viață, nu aș fi motivată.

hhhj

 • unicamd unica.md

  Ce te inspiră cel mai mult în meseria ta?

 • Irina

  Cel mai mult mă inspiră culorile din natură. Lucrurile mici îmi pot oferi inspirație mare. De exemplu, o ușă zgârâiată sau ruginită mă va inspira în alegerea gamei de culori a unei piese pe care o voi crea ulterior. De obicei, multe imagini pe care le văd mi se întipăresc inconștient în minte. Culorile acestor imagini se adună apoi pe pânza pe care o pictez.

 • unicamd unica.md

  Cum se desfășoară procesul de muncă?

 • Irina

  Prima etapă e desenul pe stofa albă de bumbac. Toate lucrările mele au fost pictate pe alb sau, foarte rar, albastru senin. Următoarea etapă e pictura propriu-zisă cu pensule, culori și paletă. După ce este uscată suprafața pictată, croiesc detaliile vestimentare. Apoi, fac proba, brodez manual și abia la sfârșit cos haina în ansamblu.

fddt

 • unicamd unica.md

  Ai  cliente și din alte țări?

 • Irina

  Am livrat haine în mai multe țări: România, Germania, Anglia, SUA, Canada, Franța.  În mare parte, clientele mele sunt din Republica Moldova și România. Acum câteva luni am avut o comandă deosebită – o doamnă originară din Statele Unite a comandat o rochie roșie cu trandafiri etnici românești.

 • unicamd unica.md

  Planifici să te extinzi și peste hotare?

 • Irina Vreau foarte mult să mă extind și peste hotare, acesta e unul din obiectivele mele de bază.

hjjh

 • unicamd unica.md

  Deși ești un om al creației, ți se mai întîmplă să simți că ești în pană de idei?

 • Irina

  Se întâmplă uneori să nu am o stare tocmai potrivită pentru a picta, dar nu obișnuiesc să fiu în pană de idei, din contra, ideile aleargă haotic în mintea mea și trebuie să le structurez, exlud sau gândesc mai bine.

  Ideile cele mai frumoase vin, de obicei, foarte spontan și trebuie să le notez imediat în agendă, pentru că le pot uita în câteva secunde.

 • unicamd unica.md

  Cât timp îți ia realizarea unei colecții de haine?

 • Irina

  Realizarea unei colecții de haine îmi ia, de obicei, 2-3 luni.

hjkhkj

 • unicamd unica.md

  Pentru ce femei publice de la noi ai creat ținute?

 • Irina

  Am creat ținute pentru Nicoleta Nucă și Cristina Gheiceanu.

fsdfd

 • unicamd unica.md

  De când ai început să profesezi ca designer, te-ai gândit vreodată să te reprofilezi într-un alt domeniu de activitate?

 • Irina

  Designul vestimentar și arta sunt două domenii în care mă regăsesc total. Nu aș putea face altceva. Am muncit mult pentru a învăța să pictez și nu vreau să pierd vocația mea.

 • unicamd unica.md

  Când lansezi o nouă colecție?

 • Irina

  Lucrez de ceva timp la o colecție de paltoane. Vreau mult să iasă așa cum mi-o imaginez, de aceea nu mă voi grăbi și o voi lansa în câteva luni.

irina

 

,,Nu mai există iubire în cuplu?”. Marina Cârnaț dezvăluie cum reînviază relația cu partenerul de viață

Se știe că orice relație de cuplu nu este numai unt și miere, iar o relație împlinită și fericită nu are o rețetă exactă. Există însă câteva lucruri pe care le poți face ca să îți îmbunătățești relația cu partenerul de viaţă. Ce este de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp? Vloggerița Marina Cârnaț, una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de la noi în mediul online, dezvăluie cum reaprinde flacăra iubirii în cuplu.

„CE SĂ FAC DACĂ NU MAI EXISTĂ IUBIRE?
Ce e de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp?
Fetelor, dragostea nu are termen de valabilitate, aceasta e nemuritoare, e necondiționată, e veșnică!

Consider că e foarte important să înțelegi ce înseamnă pentru tine, de fapt, a iubi. Personal, atunci când iubesc, o fac necondiționat, chiar dacă persoana greșește, dragostea mea este acolo și eu o demonstrez prin acțiunile mele. Cum îmi demonstrez dragostea? Corect, dăruind tot ce am mai de preț pentru persoana pe care o iubesc (părinți, soț, copii…).

Dragostea nu poate exista fără respect. Când iubești, automat îți onorezi soțul. Lipsa de respect este împotriva dragostei! Sunt convinsă, cu cât mai mult respect arăt soțului, cu atât se aprinde mai mult flacăra iubirii. Așadar, cu timpul dragostea nu dispare sau nu se schimbă în alt sentiment, ci datorită acțiunilor mele specifice, aceasta este mereu încălzită și devine tot mai mare!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 306354225_393651269578047_999227850790030428_n.jpg

CÂTEVA IDEI PENTRU TINE care ne ajută să înțelegem cum să reaprindem flacăra iubirii:

Mulțumește-ți soțul nu doar pentru rezultatul final, ci pentru toate eforturile sale!
Admiră-l, nu tăcea, ci complimentează-l și observă doar ce e mai bun în el! Apreciază-l…Fă partea ta cea dreaptă și bună!
Povestiți-vă unul altuia despre dorințele voastre cele mai profunde și cele mai ciudate vise!
Pentru ca relația voastră intimă să nu se plictisească, adaugă puțină romantică și spontaneitate!
Aveți un restaurant preferat, unde v-ați cunoscut sau unde aveți amintiri plăcute? Nu căutați date speciale, mergeți acolo acum.
Începe să te uiți la virtuțile soțului tău și nu atrage atenția la defectele lui!
Sunați-vă unul pe celălalt pentru a afla cum decurge ziua și scrieți mesaje palpitante!
Înlocuiește monotonia cu ceva impulsiv: micul dejun într-o cafenea, weekend-uri în afara orașului împreună, copiii la bunici etc.
Ce faci azi pentru a trezi dragostea în căsnicia ta? Ieri a fost frumos, dar astăzi este o nouă zi!
 Întreabă-ți soțul tău cum înțelege el că îl respecți și îl iubești? „, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Și-a părăsit soția și copiii pentru amantă. După 8 ani a realizat un lucru devastator

Un bărbat a ales să își facă o nouă familie alături de amantă, părăsindu-și soția și cei doi copii. Cu timpul, bărbatul a realizat că a făcut o mare greșeală, dar după 8 ani a cunoscut ce înseamnă să fii părăsit de persoana iubită. Ce s-a întâmplat cu soția lui?

Cum se manifesta depresia la barbati diferit fata de femei?

În viață orice om greșește, dar câteodată greșelile pot aduce multe suferință, mai ales persoanelor din jur. Este povestea unui bărbat care și-a părăsit familia pentru a fi cu amanta, pe care susține că a iubit-o foarte mult. Cu două luni înainte de a împlini 10 ani de căsnicie, acesta și-a părăsit soția și cei doi copii. A cunoscut-o pe Eva pe Facebook, iar chimia dintre ei a fost extrem de puternică.

Lipsea tot mai des de acasă, iar momentele petrecute alături de Eva erau minunate. În tot acest timp, soția sa își petrecea timpul cu copiii, avea grijă de casă și se ocupa de tot ce ține de familia ei. După ce s-au despărțit, el s-a mutat împreună cu amanta în alt oraș, iar fosta soție a rămas cu custodia copiilor.

„Eram insurat, imi cunosteam soţia de 15 ani. Am parasit-o cu doua luni inainte de aniversarea a 10 ani de la nunta.
Eram parintii a doi copii minunati, care acum sunt adolescenti, atunci aveau 7 respectiv 9 ani.Calatoream cu serviciul, stateam la 3 hoteluri pe saptamana. Asa am ajuns sa o intalnesc pe Eva*.Credeam ca sotia nu ma mai iubeste. M-am convins singur de faptul ca nu ii pasa de mine sau de nevoile si dorintele mele, imi dorea doar salariul.De fiecare data cand vorbeam mi se parea ca ma cicaleste si ca se plange de ceva. Ea de fapt cauta atentia mea: un weekend doar noi doi, un film la cinema, o cina in oras – tot ceea ce faceam eu cu Eva* in timp ce imi abandonasem familia.” 

Ce a descoperit bărbatul după 8 ani

A trăit impreună cu Eva vreme de 6-7, dar la un moment dat relația lor se răcise, iar certurile devenise o obișnuință. Atunci, bărbatul și-a dat seama că îi este dor de fosta soție și de copii. În tot acest timp, mama copiilor lui devenise independentă, se ocupa singură de educația copiilor și petrecea timp nelimitat cu el. 8 ani de zile fosta soție a stat singură, fără să își refacă viața. Și-a dedicat toți anii aceștia copiilor.

„Dar am gresit. Mi-am dat seama ca am lipsit de la anii cei mai frumosi din viata copiilor mei. Imi lipsea faptul ca sunt stalpul familiei si imi lipsea timpul petrecut cu ei. Am abandonat lupta si am lasat-o pe sotie sa se ocupe singura de cresterea lor. Desigur, plateam pensie alimentara, dar lipseam la momentele importante din viata lor. Sotia se descurca greu, singura cu cheltuielile casei. Eu luam masa la restaurante selecte, in timp ce sotia mea se chinuia sa le ofere copiilor siguranta de a doua zi.Fosta sotie a stat singura timp de 8 ani. Avea intalniri, dar nu mergea mai departe. Faptul ca a fost singura atata timp, m-a facut sa cred ca nimeni nu o dorea si ca ii lipsesc anumite calitati, pe care niciun alt barbat nu le-a gasit la ea. De fapt, ea a stat singura pentru a se concentra pe copii.”

Un alt bărbat și-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de fosta lui familie

Ulterior a venit ziua în care merita și ea să fie fericită. Fosta soție și-a refăcut viața alături de un alt bărbat, în timp ce fostul soț, care o părăsise pentru amanta, era umbrit de gelozie. DIn păcate, bărbatul a privit cum un alt bărbat și-a luat asupra lui responsabilitatea de a proteja familia lui, familie pe care el o părăsise în urmă cu ani de zile. Cu toate astea, și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și le-a oferit un sfat celor care vor trece prin același lucru:

„„Astazi locuiesc singur si imi vad copii ocazional. Au crescut mari si ma judeca pentru ca i-am parasit. Cine ii poate invinui? Din toate calitatile Evei, una ii lipsea: ea nu era niciodata mama copiilor mei – dragostea mea adevarata.
Impartasiti povestea mea, de dragul familiei, iubiti si apreciati femeia de langa voi!”

sursa

Cuplurile în care soția este mai slabă decât soțul sunt cele mai fericite, potrivit unui nou studiu

Chiar dacă la prima vedere, afirmația oamenilor de știință ar semăna mai mult cu un stereotip, argumentele lor sunt cât se poate de convingătoare. Așadar, dimensiunea corpului poate juca un rol în relația de cuplu. 

Tinerii căsătoriți au completat întrebări de satisfacție o dată la patru ani, iar studiul a arătat, în medie, că în căsătoriile în care soția era mai slabă decât soțul, aceștia erau mai fericiți. Aceasta s-a bazat pe IMC-ul cuplului (indicele de masă corporală), care poate fi calculat folosind greutatea și înălțimea. Acest lucru nu înseamnă că este nevoie ca femeile să urmeze o dietă și exerciții fizice extreme, ci mai degrabă se referă doar la IMC în raport cu soții lor.

Percepția atractivității femeilor diferă de cea a bărbaților

Într-un alt studiu, bărbaților și femeilor li s-au oferit 100 de fotografii și li s-a cerut să evalueze cât de atrăgătoare au găsit persoana din imagine. Bărbații tindeau să fie de acord cu femeile pe care le considerau atractive, în timp ce femeile aveau rezultate mai variate.

Calitățile pe care bărbații le-au preferat și s-au dovedit a fi mai atrăgătoare au fost silueta subțire și seducția, în timp ce femeile au preferat bărbații subțiri și musculoși.

Femeile tind să prefere bărbații mai robuști datorită evoluției și tendințelor primare

Obiceiurile vechi mor greu. Datând din instinctele noastre de peșteră, femeile văd bărbații bine făcuți ca pe niște vânători puternici care le pot proteja și le pot oferi hrană. Acesta poate fi motivul pentru care, instinctiv și subconștient, femeile tind să fie mai atrase de bărbații mai înalți și mai bine făcuți.

Există întotdeauna excepții

În timp ce studiul a arătat că majoritatea cuplurilor au avut rezultate similare, au existat excepții, deoarece mulți alți factori joacă un rol masiv în ceea ce privește fericirea în căsnicie, cum ar fi sănătatea mintală, nivelul veniturilor, viața socială etc. Acest lucru demonstrează că femeile de orice dimensiune și statură pot fi mulțumite cu partenerul potrivit.

sursa

Pentru a doua oară consecutiv, moldovenii sunt campioni la dans sportiv
Articolul anterior
Tenul tău devine “insuportabil ” în timpul menstruaţiei? Vezi ce trebuie să faci pentru a-l menţine în formă!
Articolul următor