O nouă ediție a Taberei de Detox cu Galina Tomaș și Dinu Dabija

Dragi cititori, suntem bucuroși să vă anunțăm, că în curând începe o nouă ediție a Taberei de Relaxare și Detox cu Galina Tomaș și Dinu Dabija. Cea de-a 9-a ediție va avea loc în perioada 5 – 7 iulie 2019, la Pensiunea Turistică Eco Vila Orhei, de la Orheiului Vechi.

separator

Ce veți face timp de 3 zile ? Vă veți restarta funcțiile vitale ale organismului prin detoxifiere și multă mișcare.

Alături de nutriționista Galina Tomaș și coordonatorul proiectului, Dinu Dabija, ca de fiecare dată, vor fi și partenerii fideli Nutribullet Moldova. Aceștia vor prepara pe loc cele mai proaspete sucuri, supe din legume și fructe cu adaos de Apa Kangen – care asigură absorbția tuturor vitaminelor și microelementelor în organism, fiind hrana maximă a celulei și detoxifierea profundă. Iar atmosfera din sânul naturii va oferi atmosferă de relaxare și revigorare, emoții pozitive și amintiri frumoase.

Activitați de care veți avea parte:

➡Consultație personală cu Galina Tomaș – doctor în ştiinte medicale, nutriţionistă, magistru în sănatate publică şi sport, fondator UNICA Sport, unica.md, Centru Online de Nutritie si Sport galinatomas.com
➡ Detox cu sucuri pe bază de apă Kangen
➡ Hidratare cu apă antioxidantă-alcalină și microstructurată Kangen
➡ Antrenamente sportive cu cei mai profesioniști instructori (metoda Unica, Yoga, Pilates, Aqua)
➡ Drumeție și sfaturi de la Maestru internațional al sportului, instructorul Unica Sport, Dinu Dabija
➡ Seminare susținute de cei mai buni specialiști și invitati speciali
➡ Master Class-uri
➡ Salină
➡ Bazin
➡ Saună
➡ Masaj (opțional)
➡ Relaxare și conectare cu natura

Prețurile:

2 zile – 119 euro

3 zile – 149 euro

Tabăra de Relaxare și Detox cu Galina Tomaș și Dinu Dabija este un proiect minunat dedicat SĂNĂTĂȚII TALE!!! Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de facebook al evenimentului –  https://www.facebook.com/Tab%C4%83r%C4%83-de-Detox-cu-Galina-Toma%C5%9F-132584113966446/  sau să sunați la nr. de tel. 0 (61) 04 15 15.

ATENȚIE – locuri limitate, pentru o mai bună comunicare dintre organizatori și participanți!

Ghinion pentru un om de afaceri care și-a cumpărat avion și l-a distrus la primul zbor singur

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a finalizat ancheta și a publicat raportul final de investigație în cazul accidentului de aviație civilă ce a avut loc în 15 mai 2020 în zona localității Vurpăr, județul Alba din România, scrie adevarul.ro.

Un om de afaceri, pilot începător pe o aeronavă de mici dimensiuni, s-a prăbușit imediat după decolare, la primul zbor singur.

Potrivit documentului, în ziua accidentului, pilotul împreună cu un pilot instructor, au efectuat cinci zboruri de antrenament pe terenul de decolare-aterizare de la Vurpăr.

„După aproximativ două ore de la finalizarea acestor zboruri, pilotul a depus plan de zbor pentru a se deplasa la Timişoara. Înaintea decolării a verificat aeronava, cantitatea de combustibil din rezervoare și, în jurul orei 16.30 LT, a decolat în vederea executării zborului planificat. În timpul rulajului pentru decolare, aeronava nu a menținut axul pistei, aceasta a deviat către marginea din stânga pistei, pilotul forțând desprinderea de la sol.

După desprindere, aeronava a urmat o traiectorie curbulinie spre stânga ajungând la un moment dat, pe o direcție de zbor opusă celei în care a decolat. În timpul zborului, aeronava a avut iniţial o traiectorie în urcare după care a evoluat în coborâre până a lovit taluzul șoselei din partea de nord est a terenului de zbor și a intrat în contact cu solul. În urma impactului, aeronava a fost distrusă. Pilotul a părăsit aeronava în siguranță și nu a necesitat îngrijiri medicale”, se precizează în raportul AIAS.

Conform datelor transmise de Administrația Națională de Meteorologie de la cea mai apropiată stație meteorolgică situată în Sebeș, la ora producerii accidentului, vântul a fost în rafale cu viteza medie de 6,9 m/s, din direcția VSV și viteza maximă la rafală de 8,8 m/s .

Pilotul a acționat comenzile prea rapid

„După aproximativ 70 de metri, pentru a evita ieșirea din pistă, acesta a forțat desprinderea aeronavei de la sol cu o viteză mai mică decât cea recomandată. Pilotul, după desprinderea aeronavei, a forțat urcarea cu o viteză apropiată de viteza limită pentru a trece peste obstacolul existent în stânga terenului (un gard). După depășirea obstacolului, pilotul a încercat efectuarea unui viraj dreapta pentru a pune avionul «cu botul în vânt», acționând manșa și palonierul. Fără a aștepta să-i crească viteza, a acționat rapid și succesiv comenzile stânga-dreapta, în speranța că aeronava va răspunde la comenzi și va putea efectua virajul spre dreapta”, se mai precizează în document.

Aeronava a lovit acostamentul șoselei, fiind distrusă în urma impactului. Comisia de anchetă a stabilit că pilotul a fost surprins de evoluția aeronavei și nu a conștientizat situația în care se afla, acționând comenzile de manșă și palonier într-o succesiune rapidă, fără a aștepta producerea efectului comenzilor acționate, situație care a determinat imposibilitatea recuperării aeronavei din viraj.

De asemenea, viteza vântului s-a mărit, cel mai probabil peste viteza limită admisă, iar greutatea și centrajul lateral al aeronavei s-au modificat, în sensul că zborurile anterioare s-au efectuat cu două persoane, iar la momentul accidentului în aeronavă era un singur pilot în postul de pilotaj stânga.

În final, s-a stabilit ca și cauză probabilă a producerii accidentului „pierderea controlului aeronavei în procedura de decolare, pe fondul aprecierii incorecte a condițiilor meteo existente și a eficienței diminuate a comenzilor primare de zbor la viteză redusă”. Pilotul a scăpat cu răni ușoare în urma accidentului.

50 de președinți, așteptați la Chișinău în luna iunie. Ce subiecte vor aborda

La Chișinău sunt așteptați 50 de șefi de stat din UE în luna iunie. Maia Sandu a anunțat principalele subiecte care vor fi abordate la summit-ul Comunității Politice Europene, scrie realitatea.md.

„Cu entuziasm, așteptăm să întâmpinăm cei 50 de șefi de state și guverne, precum și oficiali ai Uniunii Europene, în țara noastră. În calitate de gazdă, vrem să ne asigurăm că acest summit va fi un eveniment productiv și semnificativ, care să contribuie la identificarea soluțiilor la problemele cu care se confruntă Europa. Ne propunem ca summitul să se axeze pe probleme legate de pace și securitate; reziliență energetică și acțiuni în domeniul climei; precum și interconexiunile în Europa, pentru un continent mai bine conectat și mai stabil” afirmă Sandu.

Președinta a discutat despre organizarea evenimentului cu șeful Consiliului UE, Charles Michel. Conform ei, evenimentul reprezintă „ocazie deosebită” atât pentru Moldova, cât și pentru Europa.

Maia Sandu a punctat că evenimentul este încă un moment potrivit pentru a ne reitera angajamentul nostru ferm față de familia europeană. În opinia sa, acesta mai reprezintă și semnal puternic de sprijin diplomatic, de care ne bucurăm într-un moment dificil.

Fostul președinte Igor Dodon, trimis în judecată pentru fals. Detalii din anchetă

Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința ex-Președintelui Republicii Moldova, a soției acestuia și a unui medic de familie, care, de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare, anunță Procuratura Generală.

În actul nominalizat, au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora, copilul minor al ex-Președintelui ar avea nevoie de consultații la medici specialiști și, după caz, de a urma un tratament medical.

În cadrul investigațiilor efectuate de către procurori, a fost stabilit că ex-Președintele Republicii Moldova, în privința căruia era aplicată măsura preventivă „obligarea de a nu părăsi țara” într-o cauză penală examinată de Curtea Supremă de Justiție, a prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor.

Același document oficial fals, a fost folosit și de către soția ex-Președintelui Republicii Moldova, în privința căreia este aplicată o măsură preventivă similară într-un dosar cercetat de către procurori. Astfel, soția ex-Președintelui, prin intermediul avocaților, a prezentat documentul medical fals Procuraturii Anticorupție, solicitând încuviințarea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova și de a merge în România, invocând același scop.      

Conform acuzației înaintate de către procurori, ex-Președintele, soția acestuia și medicul de familie sunt învinuiți de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 361 alin. (2) lit. b) din Codul penal și anume: confecţionarea, deţinerea și folosirea de către două sau mai multe persoane a unui document oficial fals, care acordă drepturi.

Conform prevederilor legii penale, aceste fapte se pedepsesc cu amendă în mărime de la 27 500 la 47 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Ploile au făcut ravagii, la Șoldănești
Articolul anterior
O pildă înțeleaptă! Învațătorul i-a rugat pe elevi să scrie numele oamenilor, pe care îi urăsc…
Articolul următor