O tânără regizoare din Moldova, stabilită în Marea Britanie, are nevoie de susținere pentru realizarea unui scurtmetraj

Cătălina Ganea e o tânără regizoare din Republica Moldova pentru care filmul ocupă un loc aparte. Nu e o simplă tânără talentată și ambițioasă, e o visătoare pentru că a îndrăznit să se stabilească în Marea Britanie și să-și formeze propria Companie de producție la Londra. Acum își duce visul mai departe și lucrează la un scurtmetraj pe care vrea să-l promoveze în lumea cinematografiei de oriunde. Vrea să ajungă cu el la câteva festivaluri internaționale: Festivalul de Film din Svannah, Festivalul de film Sundance, Festivalul internațional de scurtmetraje din Londra… Pentru ca visul ei să nu se oprească în drum, are nevoie de toată susținerea nostră, a tuturor. Să-i alfăm povestea și intenția din reportajul marca unica.md.

separator

catalina1

Cătălina Ganea a absolvit Facultatea de Comunicare și PR la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. După ce a înțeles că are o predilecție aparte pentru film a decis să facă un Curs de master în regie de film la Universitatea Edinburgh Napier din Scoția. În timpul studiilor a lucrat la câteva filme de scurtmetraj, inclusiv la proiectul ei de absolvire – filmul “Over the Hill”. Acolo a învățat despre aspectele tehnice, creative și organizaționale necesare în domeniul cinematografic.

catalina3

După absolvire, tânăra regizoare originară din Republica Moldova, a lucrat la câteva filme de scurt  metraj și videoclipuri, în calitate de manager de producție și inginer de sunet. Cătălina a mai activat în calitate de asistent de producție pentru o companie din Edinburgh. Acolo a participat la procesul de pre-producere și filmare a unui documetar întitulat “Don’t Cut My Fringe”. De asemenea, a muncit și la crearea câtorva reclame comerciale. După experiența din Scoția, a decis să-și formeze propria companie de producție la Londra, pe care a intitulat-o „Inward Films”.

Acum muncește la primul scurtmeraj din cadrul companiei sale de producție. E vorba despre pelicula „Carapace” – un film despre identitate și singurătate. E un proiect de-a dreptul multinațional deoarece scenariul este scris de Raleigh Marcell, un  cunoscut  și apreciat scriitor din Savannah, Georgia (SUA). Acesta scrie atât scenarii de film, cât și piese de teatru, iar unele dintre piesele sale au fost realizate în peste 2.000 de școli, teatre și colegii din SUA, Canada, Australia și Turcia. Filmul, care este în limba engleză, va avea actori în rolurile principale din Marea Britanie, în timp ce echipa de creație va fi din România și Republica Moldova.

film1 film2 film3 film4

IMAGINI DIN FILMUL ”CARAPACE”

“Carapace” va fi filmat în această vară la Cluj-Napoca, un oraș vibrant și boem din România.

Deoarece Companie de producție „Inward Films” este la început de cale, realizatorii încearcă să facă rost de 10.000 de lire sterline, sumă care ar acoperi o parte din fondurile necesare pentru realizarea cu succes a filmului “Carapace”. Tocmai de aceea au demarat o campanie de strângere de fonduri pe Indiegogo, o platformă de crowdfunding. Oricine vrea să-i ofere un sprijin Cătălinei în realizarea visului ei, o poate face.

“Facem acest film din pasiune pentru arta cinematografică. Când am citit pentru prima oară acest scenariu superb, am fost atrasă în primul rând de personaje. Deși cei doi sunt atât de neobișnuiți, mulți oameni se pot regăsi în emoțiile lor. Strângerea de fonduri este, ca de obicei, cea mai mare provocare pentru orice film. Dar dorința noastră de a realiza acest film ne-a dat curajul să încercăm această metodă de finanțare”, ne-a spus Cătălina.

catalina2

“Carapace” este un film despre două persoane neobișnuite care se întâlnesc într-un parc. El pretinde a fi un profet excentric care a găsit o nouă religie. El își găsește „victima” într-o femeie care încearcă să treacă neobservată, dar nu reușește. Cei doi au o legătură specială, în ciuda diferențelor lor. Ei se plac reciproc, dar „carapacele” lor pot fi o barieră în calea unei relații. Carapace este un film unic, onest, amuzant și provocator. Are atât dramă cât și umor de calitate. Acesta atinge și unele subiecte serioase, cum ar fi religia, identitatea și singurătatea.

Pentru a afla mai multe despre acest film, puteți vizita pagina campaniei https://igg.me/at/carapaces, precum și site-ul companiei: www.inwardfilms.com.

Cine își dorește să ia legătura directă cu tânăra regizoare Cătălina Ganea, o poate face la adresa de e-mail: catalina@inwardfilms.com 

 

 

Cu ce înlocuim fondul de ten în sezonul cald
Articolul anterior
Rebeca Bularu transformă cărțile în opere de artă!
Articolul următor
Alte articole interesante