Scrisoare pentru viitoarea mea noră: “Niciodată să nu îmi iei rolul de mamă”

O mamă a trei băieți a hotărât să le scrie o scrisoare viitoarelor nurori. Aceasta le spune cât de importante sunt și cât de mult ţine la ele, chiar dacă încă nu le cunoaște.

separator
Cum-reușești-să-nu-te-superi-pe-soacră

“Cineva m-a întrebat recent ce fel de bărbați îmi doresc să ajungă fiii mei atunci când vor crește. Cred că mă gândesc la asta în fiecare zi.

Chiar dacă mă uit la băieții mei și încă îi văd copii, iată că nu mai cresc copii. Eu cresc bărbați. Bărbați care într-o zi vor deveni tați și soți – unul dintre cele mai importante roluri pentru un om. E treaba mea ca mamă să îi cresc astfel încât să își îndeplinească aceste roluri cât mai bine. Mi-am asumat această responsabilitate și trebuie să mă ocup de ea în fiecare zi.

Așadar…

Pentru viitoarea mea noră,

Am câteva lucruri pe care vreau să i le spun. Această scrisoare nu va acoperi tot însă, din fericire, vom mai avea timp de vorbit și în viitor.

Eu nu te cunosc încă, însă te iubesc. Te iubesc atât de mult pentru că, într-o zi, și tu îmi vei iubi fiul. Iar el îți va răspunde cu aceleași sentimente.

Va veni o zi în care acest băiat murdar, prostuț și nebun va fi al tău. El va fi întotdeauna al meu, însă tu îmi vei lua locul în foarte multe feluri.

Într-o zi mâna ta o va înlocui pe a mea. Ochii tăi îi vor aduce liniștea de care are nevoie, iar inima ta va fi casa lui.

Pe tine te va săruta de noapte bună.

Cu tine va împărtăși visele sale.

Tu vei fi cea care îi va oferi alinare când va fi speriat.

Tu vei deține inima lui. Aceeași inimă ce bate aproape de pieptul meu în fiecare noapte.

Într-o zi, draga mea, acea persoană importantă din viata lui vei fi tu.

Întotdeauna am crezut că voi avea o fiică. Acum știu că acea fiică vei fi tu. Vreau să știi că mă rog pentru tine în fiecare zi, la fel cum mă rog și pentru fiii mei.

 

Acum, tu ești totul pentru părinții tăi, la fel cum fiii mei sunt totul pentru mine. Mă rog la Dumnezeu să fii iubită. Ajutată și încurajată. Mă rog să fii învățată să te iubești mai întâi pe tine deoarece fără acea dragoste puternică, nu vei fi la fel de pregătită să îi iubești și pe ceilalți cu ușurință. Mă rog să fii învățată în fiecare zi că ești un dar de la Dumnezeu. Mă rog să știi întotdeauna că atunci când Dumnezeu se uită către tine, te vede ca pe o prințesă.

Îmi cresc copilul pentru ca într-o zi să te vadă la fel.

Mă rog să înțelegi cât de importantă ești și să te respecți…. Sper că ești învățată să îi respecți pe ceilalți. Mă rog să nu îți fie teamă să spui ceea ce simți și să nu îți ții sentimentele și părerile în frâu. Bărbații au nevoie de o astfel de femeie în viața lor.

Vreau să știi că deși voi face o grămadă de greșeli, mi-am luat angajamentul de a-mi crește copilul pentru a te respecta. Nu voi fi în niciun fel responsabilă pentru frumusețea sau defectele lui. Mama mea m-a învățat asta.

El este liber; are propria gândire și propriile sentimente. Le vei descoperi atunci când vei ajunge să îl cunoști. Și, într-o zi, îl vei cunoaște mai bine decât oricine altcineva din lume. Oferă-i spațiul de a fi el însuși, iar eu îl voi învăța să facă același lucru pentru tine.

El nu te va completa. Și nici tu nu îl vei completa pe el. Numai Dumnezeu poate face asta. Dar mă rog să vă ajutați reciproc și să vă încurajați unul pe altul pentru a fi mai buni împreună decât sunteți pe cont propriu.

Îți promit să te las în viețile noastre. Îți promit că voi fi acolo pentru a-ți împărtăși secretele mele și tot ce știu despre el pentru ca tu să îl iubești și mai mult. Când va veni acea vreme, voi avea încredere în tine cu toată inima mea așa cum tu vei avea încredere în el. Îmi cresc fiul pentru a-l ajuta să înțeleagă valoarea inimii unei femei. Aceasta este de neprețuit și, odată ce a fost distrusă, nu o va mai putea face cum a fost înainte.

Acesta nu este întotdeauna un lucru rău, dar nu vreau ca fiul meu să fie cel care îți frânge inima. De asemenea, vreau să-ți amintești că nu poate fi cel care să-ți vindece inima. Din nou, numai Dumnezeu poate face asta. Dar eu îl voi educa astfel încât să te prețuiască și să-ți merite dragostea. Îl voi crește în așa fel, încât să înțeleagă cât ești de valoroasă. Să te respecte așa cum și tu îl respecți.

Mă rog ca fiul meu să te conducă bine în viață și să fie mândru că primește dragostea ta. Mă rog să te servească, însă tu niciodată să nu profiți de sacrificiul lui.

Mi-am luat angajamentul de a-mi transforma fiul într-un bărbat independent. Niciodată să nu îmi iei rolul de mamă – vreau ca eu să-mi fac treaba bine. Vreau să-l învăț să aprecieze femeile și să știe cât de speciale suntem.

Îți promit că în fiecare zi îmi voi învăța fiul aceleași lecții. Promit să-i arăt cum să aibă grijă de el. Cum să-și spele hainele, cum să gătească și să nu aștepte ca tu să faci totul. Promit să-i dezvolt sensibilitatea și, în același timp, să-i întăresc puterea. Să îl învăț cum să te prindă atunci când vei cădea… și să nu-ți dea drumul decât atunci când vei fi bine. Să te iubească. În totalitate. Să te vadă pentru ceea ce ești și nu pentru ceea ce îi poți oferi.

Sunt foarte mulți ani până când ne vom întâlni. Însă în fiecare zi mă voi ruga pentru tine. Te voi iubi. Și când te voi întâlni, te voi iubi și mai mult decât te iubesc. Pentru că îmi iubesc fiul. Iar tu vei deveni fiica mea.”

sursa 

După 18 ani, a fost făcut public testamentul Prințesei Diana!
Articolul anterior
Îngrozitor! Sute de femei se desfigurează cu un dispozitiv de mărire a buzelor
Articolul următor
Alte articole interesante