Găsește-ți partenerul perfect!

A apărut un software care calculează 

separator
cu o precizie de 95%  care este partenerul de viață ideal și ce calități trebuie să posede acesta.

Algoritmul, pus la punct de cercetătorii de la Universitatea Iowa, compară profilul oamenilor contactaţi online de un anumit utilizator, pentru a stabili profiluri similare, apoi scanează lista, pentru a identifica persoanele care au cea mai mare probabilitate de a răspunde.

Lista cu persoanele abordate online pentru întâlnire nu numai că include profilul acestora, oferind indicii despre preferinţele utilizatorului – ceea ce se cunoaşte sub denumirea de „gusturi” -, ci include şi persoanele care au cele mai multe şanse de a răspunde invitaţiei, pe baza „gradului iniţial de atractivitate” a utilizatorului.

Pentru a concepe formula, cercetătorii Kang Zhao, Xi Wang, Mo Yu şi Bo Gao au analizat motoarele de recomandare pe care le folosesc în prezent site-urile de întâlniri.

Utilizatorii au fost rugaţi să completeze chestionare despre trăsăturile lor de personalitate şi despre criteriile pe care le caută, iar site-urile produc o listă de parteneri potenţiali.

Echipa de cercetare a combinat ulterior aceste informaţii cu motoarele de recomandare a contactelor comune, folosite de site-uri precum Facebook şi LinkedIn.

Aceste motoare caută legături şi prieteni comuni, pentru a recomanda persoane care pot fie să fie cunoscute, fie să reprezinte o legătură utilă.

Pentru a testa exactitatea algoritmului, cercetătorii au folosit un set de informaţii preluate de pe un site de întâlniri, frecventat în 196 de zile de 47.000 de utilizatori. apoi au scanat datele obţinute în primele 98 de zile, pentru a descoperi gusturile şi gradul de atracţie a utilizatorilor şi au selectat persoanele care au trimis cinci sau mai multe mesaje. Conform informaţiilor obţinute, rata de răspuns a fost de aproximativ 95%.

Ulterior, cercetătorii au utilizat instrumentele de filtrare folosite pe site-uri precum Wuaki – un magazin online cu filme – şi de distribuitori online, cum ar fi Amazon, pentru a descoperi preferinţele utilizatorilor.

One.ro

Și tu faci asta! 5 greșeli care îți distrug jeanșii!
Articolul anterior
Nu arunca cojile de nuci! Sunt un adevărat miracol pentru sănătate
Articolul următor
Alte articole interesante