Viața secretă a Andreei Esca: „Toată copilăria mea am auzit despre oameni bolnavi de cancer”

Prezentatoarea TV a mărturisit că în copilărie a fost marcată de poveștile oamenilor bolnavi de cancer și și-a promis încă de pe atunci că, dacă va avea vreodată posibilitatea, va ajuta aceste persoane.

Mama mea a fost asistentă medicală la Institutul Oncologic și toată copilăria mea am auzit nu povești cu zâne și cu ilene cosanzene, ci povesti cu oameni bolnavi de cancer. Drept urmare, am considerat ca, in momentul in care am ajuns sa pot sa fac ceva pentru a fi cat mai putini oameni care sa dispara dintre noi din cauza acestei maladii, chiar sa fac ceva. Femeile nu trebuie sa se neglijeze, trebuie sa mearga la un control medical anual. Orice fel de boala, descoperita din timp, se poate trata mai bine. Iar daca vine vorba despre cancerul mamar este demonstrat ca, daca este descoperit intr-o faza incipienta, se poate trata in 98% dintre cazuri”, a declarat Andreea Esca pentru cancan.ro.

ae4887449-mediafax-foto-victor-ciupuliga

„Sunt ipohondră”
Andreea Esca a recunoscut că, văzând toate aceste cazuri, a ajuns chiar să fie ipohondră. Vedeta își face analize foarte des pentru că îi este teamă să nu se îmbolnăvească.

„Eu imi fac toate investigatiile medicale destul de des pentru ca sunt ipohondra. Mamografie la doi ani si Babes Papanicolau o data pe an. Nu e atat de greu sa mergi o data pe an la doctor, nu trebuie ca femeile sa se gandeasca ca nu pot merge ca are nevoie copilul de ele, sau mama, sau sotul, in ziua aceea. Din contra, trebuie sa se gandeasca ca cei dragi au nevoie de ele sa fie sanatoase si sa le fie alaturi cat mai multa vreme. Chiar si pentru cei care nu au posibilitati financiare sau locuiesc foarte departe de un oras, exista o unitate mobila a Fundatiei Renasterea care merge prin sate uitate de lume tocmai pentru ca aceste femei sa aiba acces la aceste investigatii”, a mai spus vedeta.

În ceea ce privește cariera, Andreea Esca a mărturisit că îi este foarte greu să apară pe sticlă în momentele în care nu este tocmai bine în viața persoanală. „E foarte greu sa nu ai voie sa plangi, sa nu ai voie sa suferi. Mama mi-a spus sa ma gandesc bine daca vreau sa fac asta, pentru ca va fi ca un rol de actor, ca pe oameni nu-i intereseaza cum sunt eu acasa, daca sufar sau nu. Nu stiu daca voi fi pe sticla si la 80 de ani, deocamdata imi place foarte mult ce fac si nu ma vad facand altceva. Nu m-am gandit niciodata sa ma reprofilez. Nu mi-am facut niciodata planul pe mai mult de doua zile”, a mai spus Andreea Esca.

Sursa

Nu am mâncat nimic toată ziua și era cât pe ce să rămân fără rochie pe mine
Articolul anterior
Dana Borisova s-a măritat în secret!
Articolul următor
Alte articole interesante