Zina Marian face săpunuri artizanale, bile efervescente, lumânări din ceară de soia și alte produse naturiste

Zina Marian este mămica a două fetițe, Sorina și Daria, care mereu au nevoie de atenție. Însă, noaptea femeia face adevărate minuni. Pentru că este îndrăgostită de tot ce e natural, tânăra mămică combină diverse tipuri de uleiuri, unt, dar și alte ingrediente secrete, pentru a obține săpunuri artizanale.

separator

17474592_352871031780689_501323933_n

 • unicamd unica.md Când și de ce v-ați apucat să faceți săpun artizanal?
 • Zina Am început să mă informez despre acest extraordinar proces aproximativ acum un an, când fetița mea mai mică împlinise un anișor și eu căutam o activitate în care să mă regăsesc și să evoluez, să mă dezvolt. Apoi, după vreo jumătate de an de informare, sau mai bine zis de inițiere în domeniu, care este destul de vast, am început să practic această îndeletnicire.

 • unicamd unica.md  Cum v-a venit ideea?
 • Zina Dintotdeauna am acordat o atenție deosebită la tot ce e natural, iar cumnata mea este cea care a venit doar cu o idee, și eu am îndrăgit-o din start.

17156031_343804456020680_8231705419873418950_n

 • unicamd unica.md Aveți și un job stabil sau vă ocupați doar cu asta?
 • Zina Nu am un job stabil, deoarece am două fetițe mici acasă, cea mai mare merge la grădiniță, are 5 ani și cu cea mică, de aproape 2 ani, stau acasă, și ca să ne fie mai vesel, mai primim în ospeție, ocazional, sau pe câteva ore pe zi, câte un copilaș, doi, de aceeași vârstă cu Daria, ale mămicilor care mă cunosc și au încredere în mine. Iar pe lângă timpul acordat creșterii fetițelor mele și a serviciilor de bonă la domiciliu, încerc să găsesc timp și acestei îndeletniciri.
16426006_330136070720852_7996991460622789506_n16508948_330089040725555_4816662992370510114_n

 • unicamd unica.md  De unde aveți cunoștințe în domeniu?
 • Zina Am citit foarte mult pe internet, bloguri, cărți în română, engleză și încă mă mai informez, sunt multe lucruri interesante pe care vreau să le studiez.

 • unicamd unica.md  Ce conține un săpun artizanal?
 • Zina La baza unui săpun artizanal stau uleiurile vegetale cum ar fi cel de cocos, care practic este indispensabil într-un săpun, deoarece pe lângă proprietățile de emoliere și hrănire a pielii, el oferă săpunului duritate și proprietatea de curățare, de asemenea un săpun poate conține și ulei de măsline, migdale, orez, unt de cacao, unt de shea, unt de babasu. Pentru culoare, un săpun natural poate conține de la argilă de toate culorile, pigmenți minerali până la pudră din diverse plante, iar pentru miros, dar și pentru un plus de proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antiseptice se folosesc uleiurile esențiale.

15977529_316741178727008_6666900704211017709_n

 • unicamd unica.md Ce forme și mirosuri putem găsi la dvs.?
 • Zina

  Am și forme mai mari, și mai mici. De la flori, inimioare și steluțe până la fluturași, buburuze și altele în funcție de sărbătorile care vin.

  Am încercat foarte multe mirosuri, dar acum planific să mă opresc la câteva, adică vreo 15 feluri, care îmi par mie mai bune, mai frumoase și a căror combinații sunt pe placul tuturor. Câteva din ele ar fi lavanda, bergamota, paciouli, lemongrass, portocala, scorțișoara, bradul și rozmarinul.

16939569_343804366020689_6611641984373802_n17022142_341771532890639_8827656734966350583_n

 • unicamd unica.md  Cumpără moldovenii săpun artizanal?
 • Zina Moldovenii încă nu sunt obișnuiți să cumpere pentru ei, mai mult le oferă în dar celor dragi, considerând că este un cadou deosebit și original. Eu tare sper că lumea va înțelege că ingredientele folosite într-un săpun natural sunt într-adevăr benefice, iar cele din comerț, afectează atât pielea, cât și oraganele interne.

 • unicamd unica.md Planificați să faceți și alte produse de îngrijire?
 • Zina

  Da, am planuri mari și sper să le realizez. La moment, pe lângă săpun, fac și bile de baie efervescente, sare de mare cu uleiuri vegetale și esențiale, lumânări din ceară de soia, care nu sunt produse de îngrijire, dar ne relaxează, având efect natural de aromaterapie.Vreau să fac și creme, scraburi, măști , ba chiar și praf de spălat haine, soluție de spălat vesela, tot din ingrediente naturale. După cum am spus, îmi place tot ce e natural și de un an de zile am descoperit că într-adevăr natura ne oferă atâtea posibilități, doar că trebuie să știm să le valorificăm.

  Aș vrea să le transmit fetelor mele și tuturor oamenilor dragostea pentru tot ce e natural și frumos. Cred că fiecare din noi putem schimba lumea puțin câte puțin, doar dacă vom conștietiza că totul depinde de noi!

16807268_337284740005985_8672310862433939867_n

Ce le enervează cel mai mult pe femei în dormitor, în afară de sforăitul bărbaților

Un obicei din dormitor al bărbaților le enervează pe femei mai mult decât sforăitul acestora. Mai exact, femeile sunt deranjate de faptul că iubiții lor trag toată pătura sau tot cearșaful de pe ele atunci când dorm, evident.

Continuare Cordelia Profit înainte să mă duc să dorm somn Uneori uneori cruce Pietriș

Un sondaj efectuat pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți, citat de zadovoljna.hr, a concluzionat că sforăitul este depășit de „furtul de pături”, potrivit alephnews.ro. Mai exact, femeile sunt deranjate de faptul că iubiții lor trag toată pătura sau tot cearșaful de pe ele atunci când dorm, evident. Așadar, acesta ar fi cel mai deranjant obicei inconștient în dormitor.

În același top, sforăitul se plasează pe locul al doilea, iar agitația constantă este pe locul al treilea.

Ce îi deranjează pe bărbați, în schimb, la partenerele lor? Potrivit studiului citat, ei au spus că se simt cel mai mult deranjați atunci când o femeie mănâncă în pat.

În același studiu, 17% dintre femeile căsătorite au declarat că nu au nimic împotrivă să doarmă ocazional separat de partenerul lor, deoarece se odihnesc mai bine, în timp ce doar 8% dintre bărbații căsătoriți sunt de aceeași părere.

Pentru unii, mișcarea intestinului se întâmplă ca un ceas. Dar alții care trăiesc cu sindromul intestinului iritabil, cu constipație , sindromul intestinului leneș , boala inflamatorie a intestinului sau alte afecțiuni gastro-intestinale lucrurile nu funcționează atât de ușor. Deci, de ce să nu lăsăm gravitația să-și facă treaba?

Medicii recomandă dormitul pe partea stângă noaptea pentru a preveni arsurile la stomac și pentru a permite gravitației să mute deșeurile prin colon. De asemenea este recomandată o pernă fermă între genunchi pe care să o îmbrățișați pentru a vă sprijini coloana vertebrală, potrivit healthline.com.

Un beneficiu important al dormitului pe partea stângă este sporirea sănătății creierului. În comparație cu somnul pe spate sau stomac, dormitul pe partea stângă vă ajută corpul să elimine ceea ce se numește deșeuri interstițiale din creier. Această curățare a creierului vă poate ajuta să reduceți riscul de a dezvolta Alzheimer, Parkinson și alte boli neurologice.

Greșelile care duc la rupturi sentimentale, în funcție de zodie. Cum își sabotează nativii șansa la iubire

Fiecare nativ al zodiacului are anumite defecte care stau în calea fericirii de cuplu. Trăsăturile bine cunoscute ale unor semne zodiacale, precum impulsivitatea Berbecului, neseriozitatea Gemenilor, orgoliul Leului sau răceala Capricornului, pot diminua posibilitățile romantice și pun bețe în roate relațiilor de iubire.

Horoscopul dragostei. Care este bărbatul vieții tale în funcție de zodie

Berbec

Pur și simplu te îndrăgostești de bărbații care se poartă rău cu tine. Ai auzit vreodată de relații toxice? De acest tip de legături te faci vinovată.  Continui să intri în relații toxice care sfârșesc prin a-ți rupe inima și a-ți distruge spiritul. Te simți tot mai afectată,  de fiecare dată când ieși dintr-o nouă relație otrăvitoare. Trebuie să începi să te îndrăgostești de bărbații care sunt potriviți pentru tine, care te iubesc cu adevărat și te protejează, ne sfătuiește divahair.ro.  

Taur

Pur și simplu, refuzi să ieși în afara zonei tale de confort. Ești încăpățânată, dominatoare și vrei să faci lucrurile doar în felul tău. Reticența ta de a-ți asuma riscuri și de a ieși  și de a depăși orizontul îngust, unde te simți în siguranță este motivul pentru care nu ai succes în dragoste. Trebuie să-ți dai drumul și să te arunci în vârtejul vieții, dacă vrei să găsești iubirea adevărată. Nu poți s-o descoperi dacă te izolezi în turnul tău de sticlă.

Gemenii

Îți alegi mereu relațiile în funcție de ce crezi că așteaptă ceilalți de la tine. Niciodată nu-ți urmezi cu adevărat inima, de aceea sfârșești adesea într-o stare de nefericire.  Dragostea nu este o asigurare de viață, ci un sentiment tulburător și magic, căruia trebuie să i te abandonezi. Încearcă să înțelegi ce vrei tu de la viață, nu-i mai lăsa pe ceilalți să-ți traseze direcțiile în iubire.

Rac

Ai tendința să fii prea generoasă și să-i lași libertate totală partenerului. Acest lucru duce, până la urmă, la erodarea relației de dragoste. Trebuie să înveți să și ceri, nu doar să dăruiești. Amintește-ți că orice fel de dezechilibru într-o relație o poate arunca, la un moment dat, în aer.  Trebuie să înveți să ai tu grijă de tine și să-i ceri persoanei iubite să răspundă nevoilor tale.

Leu

Mândria este cel mai bun atu al tău, dar și cel mai rău obstacol în calea fericirii tale. Te ferești să-ți arăți emoțiile, ca nu cumva să pari slabă și vulnerabilă. Cu toate acestea, reticența ta de a te deschide către persoana iubită este și motivul pentru care nu reușești să-ți menții relațiile.

Fecioară

Este vremea să-ți reduci așteptările, dacă vrei o relație de dragoste durabilă. Ai tendința să fii captivată de fantezii romantice și povești  de dragoste hollywoodiene. Trebuie să-ți menții realismul, care te caracterizează în toate celelalte domenii ale vieții. Nu  te poți aștepta să ai o poveste de dragoste perfectă. Persoana pe care o iubești are micile ei defecte și imperfecțiuni ca orice altă ființă umană. Dar simțul tău critic exagerat și tendințele perfecționiste sunt cele care distrug relația.

Balanță

Este vremea să-ți temperezi optimismul și să accepți faptul că unii oameni chiar pot să-ți facă rău. Perspectiva ta asupra iubirii este mult prea tolerantă, ai senzația că persoana de care te îndrăgostești este, în mod necesar, extraordinară. Dar unii bărbați sunt adevărați ticăloși, nu comori ascunse, care așteaptă să fie descoperite. Dacă vei continua cu această viziune nerealistă, sigur vei continua să suferi în dragoste.

Scorpion

Lipsa ta de încredere în ceilalți te împiedică să păstrezi o relație stabilă. Te bazezi numai pe tine, iar un partener poate fi rănit de faptul că nu-i acorzi niciodată suficientă încredere. Trebuie să înțelegi că în dragoste nu mai trăiești pe cont propriu, ci ești într-o profundă comunicare cu persoana iubită. Altfel, este vorba doar de o relație trecătoare, după care îți va rămâne mereu un gust amar.

Săgetător

Problema ta este că faci totul singură, iar iubitul tău se va simți la un moment dat neglijat și dat la o parte. Ești o persoană puternică, independentă și autosuficientă. Totuși, nu uita că ești doar o ființă umană supusă greșelii și că ai nevoie de căldura cuiva pentru a fi cu adevărat fericită. Dacă vei adopta acest gen de gândire și vei învăța să colaborezi cu partenerul, îți vei putea menține relația de dragoste, care se destramă mult prea ușor din cauza autonomiei tale excesive.

Capricorn

Ești mult prea influențată de ceea ce spun ceilalți despre partenerul tău, pentru a mai avea timp să-l privești cu propriii ochi și să-i vezi calitățile. Te interesează ce cred cei din jur despre relația ta, însă astfel ajungi să te îndepărtezi treptat de persoana iubită. Trăiește în interiorul relației, nu doar ca un observator, în afara ei. Altfel, nu ai nicio șansă să-ți găsești marea iubire.

Vărsător

Există un loc gol în viața ta și crezi că o altă persoană te va ajuta să umpli acest vid. Ceva din tine te face să te simți incompletă și speri că o relație potrivită va remedia lucrurile. Acesta este motivul pentru care te simți neîmplinită în fiecare relație în care te afli. Singurul mod în care poți umple acest gol din viața ta este să înveți să te descoperi și să te iubești pe tine însăți. Abia atunci dragostea adevărată îți va ieși în cale și te vei putea bucura de o relație de durată.

Pești

La fel ca Berbecul, faci greșeala să te îndrăgostești de același fel de oameni de fiecare dată. Ai același tip de persoană care te atrage, de aceea pierzi șansa de a găsi dragostea adevărată. Partenerii te rănesc și te manipulează, te abuzează și îți produc adevărate traume emoționale.

Trei zodii care se căsătoresc târziu. Iubesc libertatea

Trei zodii care își găsesc iubirea și se căsătoresc târziu. Potrivit lui Emily Newman, astroloagă și clarvăzătoare din SUA, există trei zodii predispuse la a se căsători târziu în viață, peste 40 de ani.

Idei pentru nunta de iarnă – Ghidul tau de nunta by StudioBlitz

Ele sunt zodiile care vor amâna data nunții cât pot de mult. Nu simt să o facă, le e teamă să o facă, se gândesc că iubirea va pieri odată cu actul semnat, au o mulțime de gânduri contra mariajului. Într-o statistică făcută de această astroloagă americancă, podimul zodiei ezitanților este ocupat de:

Berbec

Acest semn de foc are tendința de a se îndrăgosti foarte repede și de a se lăsa purtat de val. Cumva, încă de la începutul relației trece rapid prin toate fazele, pasiune, lună de miere, vâltoare. Ai crede că sunt așa de îndrăgostiți, de ai putea să-i duci la altar. Emily Newman atenționează că nici vorbă de așa ceva!

”Berbecul adoră să-și ia singur deciziile, nimeni nu-i poate impune ceva. Nu se grăbește, vrea să găsească partenerul/partenera perfect(ă). Acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care se căsătorește târziu în viață. Atât așteaptă perfectul, încât riscă să nu mai găsească nimic. Sau poate renunța la cineva foarte compatibil, doar gândindu-se că ar putea exista cineva și mai bun pentru el. Simte adesea că partenerul său vrea să-i fure libertatea. De aceea, Berbecul se va distra mereu. Primul semn al zodiacului mai este văzut și ca un copilaș al zodiacului. Înainte de a se gândi la căsătorie, e nevoie să se maturizeze, să înceteze să se poarte ca un copil.”, spune astroloaga Newman.

Gemeni

Au reputația de crai. Cu toate acestea, se implică serios în relațiile lor. Dar până la un punct, să nu aduci vorba de căsătorie. Mariajul este pentru ei o închisoare. Gemenii sunt foarte sociabili și au nevoie de interacțiunea cu alții/altele ca de aer, elementul care îi și guvernează.

Sunt atâtea posibilități în Univers! 8 miliarde de oameni pe Pământ. Cum să se rezume ei doar la o persoană? Și dacă te-ai căsătorit deja cu un Geamăn, fii pregătit(ă) și așteaptă-te la infidelități, sunt celebri pentru asta. Și pentru duplicitatea lor. Te vor minți cu zâmbetul pe buze. Așa că dacă nu vrei să suferi, mai bine stai liniștit(ă) și nu îi zori cu căsătoria.

Vărsător

Este un spirit liber, care nu se încrede prea des în oameni. Adevărul e că suflă și în iaurt, după ce a cunoscut câțiva. Deși pare detașat, este un sensibil care nu mai vrea să sufere. Iar iubirea e suferință. Căsătoria, ce să mai zicem? Un adevărat supliciu.

Este semnul de aer cel mai predispus la a îmbătrâni singur. Fiindcă e artist, e visător, iar iubirea ideală e doar cea pe care o plăsmuiește mintea sa. Este o zodie inteligentă, intuitivă, empatică, dar distantă. Greu vei face un Vărsător să te iubească sincer, complet. Și pentru asta tu va trebui să faci efortul, să-i demonstrezi că ești vrednic de iubirea sa. De căsătorie, ce să mai zicem? Mai răruț, că-i mai drăguț.

sursa

Mingea de fitness te poate ajuta să obții un abdomen plat! Iată câteva exerciții care fac minuni
Articolul anterior
O româncă de 90 de ani a câștigat medalia de aur la un campionat mondial de atletism!
Articolul următor