Dragoste la… 40 de grade!

E vară şi este cald, foarte cald… Pe aşa o caldură nu te poţi gândi decât la vacanţă şi la mare, la mare şi la vacanţă…


Valentin Pescaru,
Psiholog, psihoterapeut, sexolog
http://psihologultau.net

Iar la mare creşte cheful de distracţie şi de… sex. Creşterea dorinţei sexuale vara este cauzată, printre altele, de acţiunea razelor solare, extrem de intense, care stimulează producţia de hormoni de diferite feluri la maximum, hormoni responsabili de foarte multe lucruri printre care şi dorinţa sexuală. Briza mării, apa acesteea, prin mineralele pe care le aduc şi respectiv le conţin contribuie şi ele la îmbunătăţirea stării de sănătate, a tonusului general şi la creşterea stării de bine. În mod natural creşte consumul de legume şi fructe ceea ce duce la o vitaminizare/energizare mărită a organismului.

Dacă la acestea adăugăm faptul că la mare ţinutele sunt extrem de sumare spre… deloc, avem şi o stimulare vizuală extrem de puternică, deci drumul spre „pierzanie” este deschis…

Studiile arată însă că, odată cu vacanţa, cu marea, creşte şi înclinaţia către aventură (asociată în mod obişnuit cu vacanţa), către relaţiile pasagere, de o noapte sau de un concediu, cu consecinţe mai mult sau mai puţin plăcute. Dar aceleaşi studii arată că mai creşte şi numărul actelor sexuale cu risc de sarcină, căci încălziţi de soare şi de pasiune, partenerii uită să mai folosească măsurile anticoncepţionale potrivite.

Dorinţa crescută de sex stă şi la baza comportamentelor mai neobişnuite, care forţează uneori limitele, tinzând către exhibiţionism: sex în apa mării, pe plajă, în locuri publice etc. Transformarea fanteziilor în realitate este un lucru pe cât de plăcut pe atât de necesar şi sănătos, dar aceasta nu ar trebui să atenteze la regulile bunului simţ, conform cărui sexul se face în intimitate şi mai puţin cu „spectatori” care de multe ori pot fi copii. În afară de asta, cine a experimentat prezenţa nisipului sau algelor în interiorul zonelor intime nu va repeta experienţa prea curând. Nisipul nu este un lubrifiant prea bun…

Beneficiile sexului pentru sănătate sunt arhicunoscute, în afară de asta este minunat şi nu se aseamană cu nicio altă plăcere „pământeană”, dar când adăugăm în scenă o mulţime de grade… celsius pot apărea situaţii complicate. Dacă mai abuzăm şi de grade… alcoolice, problemele sunt clare: de la indispoziţii, la ameţeli, dureri de cap, scăderi sau creşteri bruşte de tensiune, leşinuri etc. Atunci când este foarte cald hipertensivii trebuie sa fie foarte atenţi cu efortul necesar pentru un act sexual, căci creşte enorm riscul atacului cerebral sau al infarctului miocardic.

Să vedem însă şi partea frumoasă a lucrurilor: tocmai datorită unei stimulări complexe a organismului şi a creşterii dorinţei sexuale, concediul de vară la mare este recomandat cuplurilor în care pasiunea a cam scăzut – băile de soare, în mare, masajul cu diverse uleiuri, plimbările romantice în apus sau la lumina lunii, relaxarea, însoțită de un pahar de vin pot face minuni în cuplurile în care monotonia a cam ucis pasiunea…

Şi cum vara se face simţită, iar marea pare să fie din ce în ce mai aproape, vă doresc vacanţă placută! şi „Nu plecaţi la drum fară prietenul cel mai bun”… prezervativul…

Întreabă doctor@unica.md

Adresează o întrebare specialistului nostru, vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Noutate în Moldova! A fost deschis primul magazin cu detergenţi la kilogram

Luând în considerare că în ultima perioadă tot mai multe persoane se străduie să reducă consumul de plastic inutil, să reutilizeze recipientele și să folosească produse cât mai calitative dar la un preț atractiv: în Chișinău a fost deschis primul magazin atipic. Este unul mai deosebit și care a căpătat o încredere în rândul multora datorită faptului că poți găsi produse de curăţenie în sistem vrac și mai și ești încurajat să îți aduci propriile recipiente. Este un concept răspândit din Italia, de unde a și venit idee de a deschide așa magazin. În reportaj poți vedea varietatea de produse și plusul de ce să ajungi la ei!

,,Nu mai există iubire în cuplu?”. Marina Cârnaț dezvăluie cum reînviază relația cu partenerul de viață

Se știe că orice relație de cuplu nu este numai unt și miere, iar o relație împlinită și fericită nu are o rețetă exactă. Există însă câteva lucruri pe care le poți face ca să îți îmbunătățești relația cu partenerul de viaţă. Ce este de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp? Vloggerița Marina Cârnaț, una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de la noi în mediul online, dezvăluie cum reaprinde flacăra iubirii în cuplu.

„CE SĂ FAC DACĂ NU MAI EXISTĂ IUBIRE?
Ce e de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp?
Fetelor, dragostea nu are termen de valabilitate, aceasta e nemuritoare, e necondiționată, e veșnică!

Consider că e foarte important să înțelegi ce înseamnă pentru tine, de fapt, a iubi. Personal, atunci când iubesc, o fac necondiționat, chiar dacă persoana greșește, dragostea mea este acolo și eu o demonstrez prin acțiunile mele. Cum îmi demonstrez dragostea? Corect, dăruind tot ce am mai de preț pentru persoana pe care o iubesc (părinți, soț, copii…).

Dragostea nu poate exista fără respect. Când iubești, automat îți onorezi soțul. Lipsa de respect este împotriva dragostei! Sunt convinsă, cu cât mai mult respect arăt soțului, cu atât se aprinde mai mult flacăra iubirii. Așadar, cu timpul dragostea nu dispare sau nu se schimbă în alt sentiment, ci datorită acțiunilor mele specifice, aceasta este mereu încălzită și devine tot mai mare!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 306354225_393651269578047_999227850790030428_n.jpg

CÂTEVA IDEI PENTRU TINE care ne ajută să înțelegem cum să reaprindem flacăra iubirii:

Mulțumește-ți soțul nu doar pentru rezultatul final, ci pentru toate eforturile sale!
Admiră-l, nu tăcea, ci complimentează-l și observă doar ce e mai bun în el! Apreciază-l…Fă partea ta cea dreaptă și bună!
Povestiți-vă unul altuia despre dorințele voastre cele mai profunde și cele mai ciudate vise!
Pentru ca relația voastră intimă să nu se plictisească, adaugă puțină romantică și spontaneitate!
Aveți un restaurant preferat, unde v-ați cunoscut sau unde aveți amintiri plăcute? Nu căutați date speciale, mergeți acolo acum.
Începe să te uiți la virtuțile soțului tău și nu atrage atenția la defectele lui!
Sunați-vă unul pe celălalt pentru a afla cum decurge ziua și scrieți mesaje palpitante!
Înlocuiește monotonia cu ceva impulsiv: micul dejun într-o cafenea, weekend-uri în afara orașului împreună, copiii la bunici etc.
Ce faci azi pentru a trezi dragostea în căsnicia ta? Ieri a fost frumos, dar astăzi este o nouă zi!
 Întreabă-ți soțul tău cum înțelege el că îl respecți și îl iubești? „, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Cum să faci dragoste ca el să nu te mai uite niciodată. Tot ce trebuie să ştii

Iată ce trebuie să faci în pat pentru ca el să nu te mai uite niciodată!

Simte-te bine în pielea ta!

Este normal să ai emoții înainte să te culci cu un bărbat, mai ales dacă te afli la primele partide de sex, însă este extrem de important ca tu să te simți bine în pielea ta. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând, uită de toate complexele fizice pe care le ai și gustă din plin momentele erotice petrecute alături de el. În al doilea rând, nu face anumite lucruri din obligație, altfel nu te vei simți confortabil încercându-le, iar el își va da seama că nu ești prea încântată. Bărbatul cu care faci acest pas trebuie să fie unul care te respectă și care te face să te simți în siguranță alături de el.

Stabilește o conexiune specială!

Nu trata momentul respectiv ca pe o simplă partidă de sex, chiar dacă așa pare inițial, ci fă tot ce îți stă în putință pentru ca el să se simtă legat de tine și după aceea. Fii atentă la nevoile lui, privește-l mereu pasional în ochi și ascultă-i respirația. Citește pe corpul lui ceea ce îi place să îi faci, fără ca el să îți spună. Astfel, va simți că tu ești femeia de care are nevoie lângă el pentru totdeauna. Nu te neglija în timp ce faci dragoste, dar nici nu îți concentra atenția doar asupra orgasmului. Poate că el te va dezamăgi în anumite momente, dar ai grijă să fii blândă cu el. Încurajează-l, fii seducătoare, caldă și deschisă. Își va da repede seama că nu va mai găsi altă femeie ca tine.

Atinge-l cu senzualitate!

Cucerește fiecare centimetru de pe corpul lui. Contactul fizic joacă un rol important în relațiile intime, așa că ar trebui să ții cont de acest lucru. Mângâie-l mult, strânge-l de mână și fă-l să uite de toate femeile cu care a mai fost înaintea ta. Corpurile voastre trebuie să se atingă în permanență, pentru a crește nivelul de intimitate și pentru a crea o legătură specială.

Vorbește cu el despre ceea ce simți!

Ultimul sfat, dar nu cel din urmă, îl reprezintă comunicarea. Momentul vostru intim nu trebuie să fie un act mecanic, ci unul în care te dăruiești trup și suflet. Spune-i ce simți atunci când ești cu el, ce senzații îți oferă, folosindu-te de senzualitatea șoaptelor. Încurajează-l și pe el să facă același lucru. Lasă-l să se deschidă în fața ta. Dacă nu îi este ușor să facă acest lucru, cere-i să te strângă de corp în funcție de intensitatea plăcerii pe care o simte. Acest truc va face minuni.

sursa: www.realitatea.net

Află ce tip de ten ai şi cum trebuie să-l îngrijeşti!
Articolul anterior
De-aia a înșelat-o? Fosta nevastă a lui Arnold Schwarzenegger, plină de celulită și îi atârnă pielea!
Articolul următor