Dragostea poate fi sărbătorită în orice zi!

Ziua dragostei poate fi oricând. Dacă ai sentimente profunde faţă de partenerul tău, cu siguranţă nu ai nevoie de anumite motive sau zile speciale, pentru a-ţi exprima dragostea.

separator

Sau dimpotrivă, dacă  vrei să ieşi din rutina zilnică şi să petreci momente frumoase cu iubitul, atunci ziua îndrăgostiţiilor îţi oferă ocazia să fii specială – romantică, tandră şi iubitoare.


Oxana Revenco,
psiholog-consultant

Sf. Valentin este o sărbătoare împrumutată ca şi Halloween-ul, neavând legătură cu noi și cu tradiţia noastră creştină, asta pentru că poporul nostru are o sărbătoarte asemănătoare numită Dragobete, deşi puţini dintre noi țin cont de ea. Am început să facem o obişnuinţă din 14 februarie, deşi este mai degrabă o sărbătoare comercială. E un motiv în plus, ca cineva să câştige bani. Sărbătoresc mai mult adolescenţii şi tinerii. De aceea sunt şi multe superstiţii legate de Sf. Valentin:

 1. Dacă întâlnesc jumătatea în această zi, înseamnă că e pentru toată viaţa

  . De fapt, mulţi bărbaţi profită de naivitatea fetelor care cred în superstiţii care nu au nicio legătură cu realitatea.

 2. Dacă nu întâlneşti dragostea în această zi, înseamnă că vei fi singură toată viaţă.

  Este vorba de o legătură directă cu o zi din calendar, absolut incorectă şi eronată, dragostea poate fi întâlnită în orice zi, oriunde şi atunci când nu te-aştepţi.

 3. Intensitatea dragostei  este egală cu valoarea materială a cadoului

  . Idee total greşită.

 4. Dacă bărbatul uită semnificaţia acestei zile, înseamnă că nu mă iubeşte.

  De cele mai dese ori bărbaţii uită de semnificaţia anumitor zile. În acest caz îţi recomand să-i reaminteşti delicat sau dacă poţi, organizează singură sărbătoarea, ca să nu rămâi fără atenţie şi cadou.

Cum percep femeile, respectiv bărbaţii această sărbătoare?

Femeile au o structură emoțională mai romantică, sunt axate pe astfel de ocazii speciale şi au multe aşteptări legate de ziua îndrăgostiţilor. Sunt mai atente la detalii, pentru ele contează decorul, lumânările, surpriza… totul trebuie să fie perfect. În schimb,  pentru bărbaţi  este important să fie aproape de persoana dragă, indiferent de atmosferă, multora dintre ei le este chiar stresant să caute un cadou  cu ocazia acestei zile.

O sărbătoare a publicităţii!

De Sf. Valentin, cadoul nu este o necesitate, chiar dacă peste tot este intens promovată această idee. Un cadou trebuie să fie neaşteptat și individual, numai atunci putem vorbi de o surpriză.  Să aştepţi o ocazie specială, ca să-ţi petreci timpul alături de persoana dragă, pentru a-i oferi un cadou, apoi să bifezi în calendar, este inutil şi absurd. Dragostea nu se măsoară în zile sau în cadouri, un sentiment adevărat se manifestă zilnic şi nu neapărat prin  semne de acest gen.

Iubeşte, sărbătoreşte ziua îndrăgostiţilor, dacă îţi înviorează relaţia sau dacă îţi consolidează legătura cu persoana dragă. Dar nu obliga iubitul să facă în această zi minuni şi nici nu transforma gestul tău în fanfaronadă. În cazul, în care ai făcut unele pregătiri, rişti să strici ziua. Ar trebui, ca totul să decurgă de la sine,  în mod firesc şi atunci cu siguranţă îţi va reuşi surpriza şi Ziua Îndrăgostiţiilor va fi aşa cum îţi doreşti tu.

Text: Snejana Țugui

 

Oxana Revenco,

psiholog-consultant

str. M.Eminescu 42/1, Chișinău
MD-2012, Moldova
tel: +(373 22) 22 72 39
mob: +(373 69) 13 65 66
email: revenco@ego.md
www.ego.md  

Noutate în Moldova! A fost deschis primul magazin cu detergenţi la kilogram

Luând în considerare că în ultima perioadă tot mai multe persoane se străduie să reducă consumul de plastic inutil, să reutilizeze recipientele și să folosească produse cât mai calitative dar la un preț atractiv: în Chișinău a fost deschis primul magazin atipic. Este unul mai deosebit și care a căpătat o încredere în rândul multora datorită faptului că poți găsi produse de curăţenie în sistem vrac și mai și ești încurajat să îți aduci propriile recipiente. Este un concept răspândit din Italia, de unde a și venit idee de a deschide așa magazin. În reportaj poți vedea varietatea de produse și plusul de ce să ajungi la ei!

,,Nu mai există iubire în cuplu?”. Marina Cârnaț dezvăluie cum reînviază relația cu partenerul de viață

Se știe că orice relație de cuplu nu este numai unt și miere, iar o relație împlinită și fericită nu are o rețetă exactă. Există însă câteva lucruri pe care le poți face ca să îți îmbunătățești relația cu partenerul de viaţă. Ce este de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp? Vloggerița Marina Cârnaț, una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de la noi în mediul online, dezvăluie cum reaprinde flacăra iubirii în cuplu.

„CE SĂ FAC DACĂ NU MAI EXISTĂ IUBIRE?
Ce e de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp?
Fetelor, dragostea nu are termen de valabilitate, aceasta e nemuritoare, e necondiționată, e veșnică!

Consider că e foarte important să înțelegi ce înseamnă pentru tine, de fapt, a iubi. Personal, atunci când iubesc, o fac necondiționat, chiar dacă persoana greșește, dragostea mea este acolo și eu o demonstrez prin acțiunile mele. Cum îmi demonstrez dragostea? Corect, dăruind tot ce am mai de preț pentru persoana pe care o iubesc (părinți, soț, copii…).

Dragostea nu poate exista fără respect. Când iubești, automat îți onorezi soțul. Lipsa de respect este împotriva dragostei! Sunt convinsă, cu cât mai mult respect arăt soțului, cu atât se aprinde mai mult flacăra iubirii. Așadar, cu timpul dragostea nu dispare sau nu se schimbă în alt sentiment, ci datorită acțiunilor mele specifice, aceasta este mereu încălzită și devine tot mai mare!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 306354225_393651269578047_999227850790030428_n.jpg

CÂTEVA IDEI PENTRU TINE care ne ajută să înțelegem cum să reaprindem flacăra iubirii:

Mulțumește-ți soțul nu doar pentru rezultatul final, ci pentru toate eforturile sale!
Admiră-l, nu tăcea, ci complimentează-l și observă doar ce e mai bun în el! Apreciază-l…Fă partea ta cea dreaptă și bună!
Povestiți-vă unul altuia despre dorințele voastre cele mai profunde și cele mai ciudate vise!
Pentru ca relația voastră intimă să nu se plictisească, adaugă puțină romantică și spontaneitate!
Aveți un restaurant preferat, unde v-ați cunoscut sau unde aveți amintiri plăcute? Nu căutați date speciale, mergeți acolo acum.
Începe să te uiți la virtuțile soțului tău și nu atrage atenția la defectele lui!
Sunați-vă unul pe celălalt pentru a afla cum decurge ziua și scrieți mesaje palpitante!
Înlocuiește monotonia cu ceva impulsiv: micul dejun într-o cafenea, weekend-uri în afara orașului împreună, copiii la bunici etc.
Ce faci azi pentru a trezi dragostea în căsnicia ta? Ieri a fost frumos, dar astăzi este o nouă zi!
 Întreabă-ți soțul tău cum înțelege el că îl respecți și îl iubești? „, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Cum să faci dragoste ca el să nu te mai uite niciodată. Tot ce trebuie să ştii

Iată ce trebuie să faci în pat pentru ca el să nu te mai uite niciodată!

Simte-te bine în pielea ta!

Este normal să ai emoții înainte să te culci cu un bărbat, mai ales dacă te afli la primele partide de sex, însă este extrem de important ca tu să te simți bine în pielea ta. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând, uită de toate complexele fizice pe care le ai și gustă din plin momentele erotice petrecute alături de el. În al doilea rând, nu face anumite lucruri din obligație, altfel nu te vei simți confortabil încercându-le, iar el își va da seama că nu ești prea încântată. Bărbatul cu care faci acest pas trebuie să fie unul care te respectă și care te face să te simți în siguranță alături de el.

Stabilește o conexiune specială!

Nu trata momentul respectiv ca pe o simplă partidă de sex, chiar dacă așa pare inițial, ci fă tot ce îți stă în putință pentru ca el să se simtă legat de tine și după aceea. Fii atentă la nevoile lui, privește-l mereu pasional în ochi și ascultă-i respirația. Citește pe corpul lui ceea ce îi place să îi faci, fără ca el să îți spună. Astfel, va simți că tu ești femeia de care are nevoie lângă el pentru totdeauna. Nu te neglija în timp ce faci dragoste, dar nici nu îți concentra atenția doar asupra orgasmului. Poate că el te va dezamăgi în anumite momente, dar ai grijă să fii blândă cu el. Încurajează-l, fii seducătoare, caldă și deschisă. Își va da repede seama că nu va mai găsi altă femeie ca tine.

Atinge-l cu senzualitate!

Cucerește fiecare centimetru de pe corpul lui. Contactul fizic joacă un rol important în relațiile intime, așa că ar trebui să ții cont de acest lucru. Mângâie-l mult, strânge-l de mână și fă-l să uite de toate femeile cu care a mai fost înaintea ta. Corpurile voastre trebuie să se atingă în permanență, pentru a crește nivelul de intimitate și pentru a crea o legătură specială.

Vorbește cu el despre ceea ce simți!

Ultimul sfat, dar nu cel din urmă, îl reprezintă comunicarea. Momentul vostru intim nu trebuie să fie un act mecanic, ci unul în care te dăruiești trup și suflet. Spune-i ce simți atunci când ești cu el, ce senzații îți oferă, folosindu-te de senzualitatea șoaptelor. Încurajează-l și pe el să facă același lucru. Lasă-l să se deschidă în fața ta. Dacă nu îi este ușor să facă acest lucru, cere-i să te strângă de corp în funcție de intensitatea plăcerii pe care o simte. Acest truc va face minuni.

sursa: www.realitatea.net

Angela Micușa: “Medicina este o artă, pe care nu oricine o poate practica!”
Articolul anterior
Making of februarie
Articolul următor