Durerea în corp este reală după desparţirea de persoana iubită?

Asociem despărţirile dureroase de persoanele iubite cu durerea emoţională, însă aceasta nu se produce doar la nivel psihic. Durerea în corp este reală după despărţirea de persoana iubită!

separator
cum-treci-peste-despartireDespărţirile sunt solicitante nu doar pentru starea noastră emoţioanală, ci si pentru corp. Atunci când un om se simte atras de o altă persoană, atracţia nu se produce doar la nivel mintal, psihic, emoţional, ci şi la nivel chimic în organism. Pe parcursul unei relaţii de cuplu, se creează un echilibru chimic specific, care este însă distrus în momentul despărţirii de persoana iubită.

Nu doar că mintea şi sufletul persoanei care a trecut printr-o despărţire dureroasă tânjesc după fostul partener de cuplu, dar se produce şi un dezechilibru chimic în organism care transmite mesaje creierului ce, la rândul lui, induce durere fizică, reală, în corp.

O despărţire dureroasă accentuează producţia de feromoni în circuitele din creier atât la femei, cât şi la bărbaţi. Restabilirea echilibrului chimic este ca un fel de “cură de dezintoxicare”, necesită timp şi prezintă perioade de sevraj. Însă intreruperea legăturii cu fostul partener, distanţarea fizică de acesta ajută în procesul de dezintoxicare.

Mai mult, o despărţire dureroasă declanşează o teamă la nivel de supravieţuire în amigdală, acea parte a creierului responsabilă de gândirea în situaţii critice, de raţionamentele rapide în situaţii de criză. Acesta este motivul pentru care o persoană care suferă din dragoste poate avea un comportament bizar, chiar iraţional după despărţire. Totul ţine de chimia din creier!

Sursa

Petr Chernyshev, soțul Anastasiei Zavorotnyuk, total schimbat din cauza suferinței care i-a marcat familia
Articolul anterior
Gările auto din țară vor fi renovate și dotate cu săli de așteptare, camere pentru mame și copii și alte utilități
Articolul următor