Este posibilă prietenia pură între un bărbat și o femeie fără să apară atracția fizică?

Una dintre întrebările pe care și le-au pus foarte multe persoane de-a lungului timpului a fost aceea dacă bărbații și femeile pot avea o prietenie sinceră, fără să se nască între ei sentimente de atracție sau dragoste.

separator

Acum, știință pare să fi găsit răspunsul definitiv.

Un grup de experți de la Universitatea din Wisconsin, Statele Unite, a efectuat studiul Benefit sau Burden în 2012, numit „Atracție în relații de prietenie între sex”, în care au analizat prietenia a 88 de perechi de prieteni bărbați și femei.

Studiul a constat în a pune fiecărei persoane o serie de întrebări (mai întâi separat și apoi în fața prietenului) pentru a-și determina nivelul de atracție dintre ei.

Atracția lor a fost clasificată în trei categorii: „fără atracție”, „atracție moderată” și „atracție extremă”.

Rezultatele sugerează că atât bărbații, cât și femeile care sunt prieteni au percepții foarte diferite despre legătura lor. În timp ce femeile cred că nu există nicio atracție pentru prietenii lor de sex masculin, bărbații simt o atracție mai mare pentru prietenele lor.

De exemplu, când bărbații au avut o atitudine legată de interesul sau atracția lor sexuală, prietenele lor de sex feminin au interpretat-o ​​că un semn al relației și prieteniei lor bune. În cazul bărbaților însă, atunci când femeile au avut atitudini blânde și amabile (un produs al prieteniei lor), bărbații au ajuns să o interpreteze că un semn al atracției sexuale.

În orice caz, este întotdeauna cel mai bine să clarificăm intențiile fiecărei persoane în cazul unei relații de prietenie cu o conversație cinstită și matură. Tu ce părere ai despre acest aspect?

sursa

Descoperire șocantă în nasul unui copil
Articolul anterior
Studiu: coronavirusul poate rămâne în nasul și gâtul copiilor săptămâni întregi, chiar dacă nu au simptome
Articolul următor
Alte articole interesante