Florile de primăvară – medicament emoțional

Cercetătorii au descoperit că multe persoane sunt influențate pozitiv de mirosul unei flori sau de plimbările în aer liber atunci când reînvie natura. “Depresiile, procesele de conștiință și frica își găsesc remediu în flori și natură”, a spus medicul britanic Edward Bach.

separator
Florile de primăvară - medicament emoțional

Acum în prag de primăvară este momentul ideal să oferi un buchet de flori persoanei dragi. Dacă te afli într-o situaţie oarecum dificilă şi nu știi ce flori să-i oferi: îţi recomandăm să le alegi pe cele mai potrivite cunoscând semnificația fiecăreia.

Ghiocelul este simbolul speranţei, consolării şi alinării. Ghioceii dăruiţi reprezintă un simbol al unui prieten gata să ţi se alăture în momente grele din viaţă.

yellow-tulip-with-red-tulipsDăruită, laleaua semnifică rezistenţa sentimentelor, în ciuda timpului şi a diferitelor obstacole, precum şi lipsa compromisului.

Narcisele sunt de obicei un mesager al celor timizi. Narcisa înseamnă foarte multă bucurie, prietenie, stabilitate şi respect.

Asemeni ghiocelului, violetele sau toporaşii simbolizează reînnoirea adusă de primăvară, dar şi patimile şi triumful iubirii. Când soţul sau prietenul îţi oferă violete înseamnă că dragostea lui e profundă şi foarte puternică.

lacramioare01O floare extrem de gingaşă şi pură este lăcrămioara. Dacă primeşti un buchet de lăcramioare de la persoana iubită, înseamnă că iubirea lui e pură şi sinceră. În vechime, băieţii şi fetele culegeau buchete de lăcrămioare pentru că exista credinţa că aceste flori au darul de a aduce noroc în dragoste.

Florile care îţi pot reda zâmbetul în dimineţile posomorâte de primăvară, zambilele, sunt simbolul bucuriei sau al tinereţii. Zambilele sunt asociate cu amabilitatea, tandreţea şi nu în ultimul rând cu bunătatea.

NDZmYzc5OTM3ZTllZTczZjI1MzRmYTEwNmU0MTBhMGfoto_71984Brânduşa este  floarea care simbolizează sentimente puternice şi devotament, legături strânse atât de dragoste, cât şi de prietenie. Bărbatul care dăruieşte unei femei brânduşe nutreşte pentru aceasta o dragoste puternică şi pasională.

Semnificaţia culorii florilor

Roşul, galbenul, oranjul sunt considerate culori calde în flori, iar albastrul şi violetul, culori reci.

Floriile roşii simbolizează dragostea de viaţă, libertate, pasiune. Roşu închis emană seriozitate şi destoinicie, pe când roşu-deschis- multă voinţă şi independenţă.

Roz este culoarea tinerelor, culoarea prospețimei, a suavității. Dacă îți dorești să surprinzi pe cineva oferindu-i un buchet de flori roz, sigur vei fi răsplătit cu un zâmbet, deoarece denotă sinceritate, gânduri bune și amintește de copilărie.
Florile galbene  simbolizează fericirea, splendoarea şi măreţia.
Florile portocalii aduc fericire, căldura, vitalitate și de asemenea exercită o influență foarte bună asupra dispoziției umane.

Violet este asociat cu lux, noblețe și integritate.
Dacă vorbim despre dragoste, florile violet simbolizează sentimente profunde și serioase.

Florile albastre sugerează pe o parte infinitul și pe de altă parte speranță și încredere.

Florile albe semnifică puritate morală, inocență, satisfacție și respect. Oferind flori albe unei persoane îi vei transmite: “Îți multumesc“, “Iartă-mă“, “Ești o mamă/soră/prietenă adevarată“.

Dar dincolo de semnificaţia lor,  nu trebuie să aşteptăm neapărat o zi festivă pentru a dărui şi admira florile, uneori o floare, face cât o mie de cuvinte…

Text: Victoria Sănduţă

Ținute în nuanțe de verde smarald! (30 foto)
Articolul anterior
La 22 de săptămâni – se gândesc deja la un nume de fetiţă!
Articolul următor
Alte articole interesante