Gabriela Ciubară: ”M-am gândit la sănătatea copilului meu, nu la poftele mele.”

De obicei femeile frumoase sunt pretențioase… iar femeile gravide sunt sensibile… Ea este de un calm debordant chiar dacă este și frumoasă, și însărcinată în 38 de săptămâni. A acceptat provocarea noastră și a rezistat cu brio ședinței foto. Este vorba despre unul din cei mai cotați make-up artiști de la noi – Gabriela Ciubară.  

separator

Cum ai reușit să nu adaugi foarte mult în timpul sarcinii?

M-am alimentat corect, nu am ținut cont de poftele mele, m-am gândit în primul rând la copil, la ceea ce este bine pentru el. M-am străduit să mânânc sănătos, ca bebelușul să se dezvolte normal. Am evitat dulciurile, ciocolata, cafeaua care nu sunt recomandate în această perioadă, înlocuindu-le cu sucurile de fructe și ceaiurile din plante, în final am adăugat 13 kg.

În această perioadă ai renunțat la ceva cu greu?

Da. La hainele mele… Abia aștept să revin la kilogramele inițiale.

Ai avut o sarcină ușoară?

Am fost activă toată perioada de sarcină, bebelușul este destul de cuminte, iar eu îmi practic meseria fără întrerupere. Cred că aș fi mai stresată dacă aș sta acasă. Sper să pot reveni rapid la muncă după naștere.

Ce metodă de naștere ai ales?

Am optat pentru cezariană, deoarece pe Darius (primul copil) l-am născut prin intervenție chirurgicală, deși nu mi-am dorit acest lucru, a fost necesar. Acum este mai periculos să aleg nașterea naturală, nu vreau să mă supun niciunui risc.

Multă lume crede că în viață trebuie să alegi cariera sau familia, pentru că nu le poți stăpâni pe ambele. Tu ce ai ales?

Pe ambele, am noroc de un soț care se implică foarte mult în creșterea și educarea copilului, mă ajută foarte mult. Așa cum nu am dormit eu nopțile în primii doi ani de viață ai lui Darius, nici Mihai, soțul meu, nu a dormit.

De fapt, este ceea ce mi-am dorit: un soț deștept care să mă susțină în tot ceea ce fac și pentru care familia înseamnă nu numai dragoste, dar și implicare în menținerea ei.

Ți-ai pregătit trusa pentru naștere?

Da. Trebuie doar să mă decid în ce zi să se nască bebelușul. Dar parcă nu aș vrea să influențez destinul copilului, alegându-i eu data când să vină pe lume.

Ai ales un nume pentru copil?

Nu. Știi numele se leagă foarte mult de persoană și trebuie să-l vedem mai întâi ca să ne putem decide ce nume va purta. Așa a fost și cu Darius.

Darius știe că va avea un frățior?

Darius are 4 ani, nu știu cât de mult înțelege ce i-am spus. Dar i-am povestit despre frățiorul care în curând va veni acasă.

Ți-ai dorit băiețel sau fetiță?

Ne-am dorit o fetiță, chiar și primul copil, dar nu-l schimb pe Darius nici pe o sută de fete. Probal așa va fi și cu al doilea copil, îți dorești în primul rând să fie sănătos. Iar cu fetița mai vedem… Îmi doresc să revin rapid la kilogramele inițiale, am să apelez la ajutorul Galinei Tomaș…

Acorzi o mare atenție întreținerii siluetei?

Natura mamă m-a înzestrat cu o silueta care îmi place și de care trebuie sa am grija.

Îți este frică de bătrânețe?

Dacă mă întrebai cu 10 ani în urmă, îți răspundeam că da, acum însă când poți minți vârsta prin grija față de corp, îți răspund că nu. Rămâne important doar cum îmbătrânești, iar eu îmi doresc să îmbătrânesc frumos, mă refer la suflet.

P.S. Până am pregătit materialul protagonista noastră a și născut pe data de 30 ianuarie un băiețel de 3,4 kg. Între timp a găsit un nume pentru el – Traian. Se simte fericită și împlinită. Ce poate fi mai frumos decât o mamă care își ține copilul în brațe!!!Noi, echipa unica.md, îi urăm sănătate și fericire, iar copilului îi dorim un destin frumos!

Text: Snejana Țugui
Style: Anna Artiuhova
Foto: Ala Melnic

Brand Mania

mun.Chisinau, str.Alecu Russo, 24
tel.: +373-22-422042
mob: +373-79-015170

Salon de mobilă INDO
Adresa: Moldova, Chisinau, Bernardazzi, 75
Tel: +373 79 909 606: +373 22 99 49 69
E-mail: indo@indo.md
http://www.facebook.com/AsIndomd
http://www.allmoldova.com/ro/furniture-design/furniture-design/indo/index.html
Beauty House Salon (Make-up Artist Gabriela Ciubară)
Adresa: str. București 98 (Lazo), Chişinău
Tel: +373 22 840404

Povestea celui mai mare om de pe pământ
Articolul anterior
Piftiuţe de sfeclă roşie cu sos de smântână dulce
Articolul următor
Alte articole interesante