Gabriela Ciubară: ”M-am gândit la sănătatea copilului meu, nu la poftele mele.”

De obicei femeile frumoase sunt pretențioase… iar femeile gravide sunt sensibile… Ea este de un calm debordant chiar dacă este și frumoasă, și însărcinată în 38 de săptămâni. A acceptat provocarea noastră și a rezistat cu brio ședinței foto. Este vorba despre unul din cei mai cotați make-up artiști de la noi – Gabriela Ciubară.  

separator

Cum ai reușit să nu adaugi foarte mult în timpul sarcinii?

M-am alimentat corect, nu am ținut cont de poftele mele, m-am gândit în primul rând la copil, la ceea ce este bine pentru el. M-am străduit să mânânc sănătos, ca bebelușul să se dezvolte normal. Am evitat dulciurile, ciocolata, cafeaua care nu sunt recomandate în această perioadă, înlocuindu-le cu sucurile de fructe și ceaiurile din plante, în final am adăugat 13 kg.

În această perioadă ai renunțat la ceva cu greu?

Da. La hainele mele… Abia aștept să revin la kilogramele inițiale.

Ai avut o sarcină ușoară?

Am fost activă toată perioada de sarcină, bebelușul este destul de cuminte, iar eu îmi practic meseria fără întrerupere. Cred că aș fi mai stresată dacă aș sta acasă. Sper să pot reveni rapid la muncă după naștere.

Ce metodă de naștere ai ales?

Am optat pentru cezariană, deoarece pe Darius (primul copil) l-am născut prin intervenție chirurgicală, deși nu mi-am dorit acest lucru, a fost necesar. Acum este mai periculos să aleg nașterea naturală, nu vreau să mă supun niciunui risc.

Multă lume crede că în viață trebuie să alegi cariera sau familia, pentru că nu le poți stăpâni pe ambele. Tu ce ai ales?

Pe ambele, am noroc de un soț care se implică foarte mult în creșterea și educarea copilului, mă ajută foarte mult. Așa cum nu am dormit eu nopțile în primii doi ani de viață ai lui Darius, nici Mihai, soțul meu, nu a dormit.

De fapt, este ceea ce mi-am dorit: un soț deștept care să mă susțină în tot ceea ce fac și pentru care familia înseamnă nu numai dragoste, dar și implicare în menținerea ei.

Ți-ai pregătit trusa pentru naștere?

Da. Trebuie doar să mă decid în ce zi să se nască bebelușul. Dar parcă nu aș vrea să influențez destinul copilului, alegându-i eu data când să vină pe lume.

Ai ales un nume pentru copil?

Nu. Știi numele se leagă foarte mult de persoană și trebuie să-l vedem mai întâi ca să ne putem decide ce nume va purta. Așa a fost și cu Darius.

Darius știe că va avea un frățior?

Darius are 4 ani, nu știu cât de mult înțelege ce i-am spus. Dar i-am povestit despre frățiorul care în curând va veni acasă.

Ți-ai dorit băiețel sau fetiță?

Ne-am dorit o fetiță, chiar și primul copil, dar nu-l schimb pe Darius nici pe o sută de fete. Probal așa va fi și cu al doilea copil, îți dorești în primul rând să fie sănătos. Iar cu fetița mai vedem… Îmi doresc să revin rapid la kilogramele inițiale, am să apelez la ajutorul Galinei Tomaș…

Acorzi o mare atenție întreținerii siluetei?

Natura mamă m-a înzestrat cu o silueta care îmi place și de care trebuie sa am grija.

Îți este frică de bătrânețe?

Dacă mă întrebai cu 10 ani în urmă, îți răspundeam că da, acum însă când poți minți vârsta prin grija față de corp, îți răspund că nu. Rămâne important doar cum îmbătrânești, iar eu îmi doresc să îmbătrânesc frumos, mă refer la suflet.

P.S. Până am pregătit materialul protagonista noastră a și născut pe data de 30 ianuarie un băiețel de 3,4 kg. Între timp a găsit un nume pentru el – Traian. Se simte fericită și împlinită. Ce poate fi mai frumos decât o mamă care își ține copilul în brațe!!!Noi, echipa unica.md, îi urăm sănătate și fericire, iar copilului îi dorim un destin frumos!

Text: Snejana Țugui
Style: Anna Artiuhova
Foto: Ala Melnic

Brand Mania

mun.Chisinau, str.Alecu Russo, 24
tel.: +373-22-422042
mob: +373-79-015170

Salon de mobilă INDO
Adresa: Moldova, Chisinau, Bernardazzi, 75
Tel: +373 79 909 606: +373 22 99 49 69
E-mail: indo@indo.md
http://www.facebook.com/AsIndomd
http://www.allmoldova.com/ro/furniture-design/furniture-design/indo/index.html
Beauty House Salon (Make-up Artist Gabriela Ciubară)
Adresa: str. București 98 (Lazo), Chişinău
Tel: +373 22 840404

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Povestea celui mai mare om de pe pământ
Articolul anterior
Piftiuţe de sfeclă roşie cu sos de smântână dulce
Articolul următor