Interviu cu Dan Negru

 Află cum muncește, cum se odihnește, cum slăbește, cum g

separator
ândește și cum critică Dan Negru, într-un interviu oferit pentru UNICA.MD 

Dacă ai fi ținut cont de sfaturile părinților, cine ai fi fost în viață?
Am făcut facultatea de Drept la îndemnul părinţilor, dar n-am profesat niciodată, apoi am făcut facultatea de jurnalism, dar nu mi-a fost de niciun folos în meseria mea.

DSC_0037_f_11

Părinții au curaj să te critice?
Fac televiziune la vârf, în prime-time din 1994, deci au trecut mulţi ani de când cei mai aprigi critici sunt părinţii mei, totuşi, erodarea timpului nu i-a oprit să rămână cei mai mari critici, împreună cu soţia şi, mai nou, cu cei mici. Aşa că de critici nu duc lipsă.
w560xh316_Dan_Negru_si_sotia

Un om de televiziune are timp pentru televizor?
Nu ratez niciun show de la tv şi, atunci când nu sunt acasă să le vad, le înregistrez şi le văd noaptea, aşa că sunt la curent cu tot ce mişcă în piaţa tv. Urmăresc inclusiv televiziunile din Moldova pe internet, chiar dacă televiziunea moldovenească din ultima vreme e sărăcăcioasă şi ieftină, probabil lovită de criză. Acum televiziunea din Moldova se aseamănă mult cu lucrurile chinezeşti care încearcă să copieze originalul. La Chişinău programele tv încearcă să imite ce se vede la Moscova sau Bucureşti, dar calea e lungă. Cu penele altuia te poţi împodobi, dar nu poţi zbura.
dan-negru-codruta

4147-180433-1Soţia dvs., fiind stomatolog, s-a împăcat ușor cu gândul că va trăi alături de un om de televiziune?
Când ne-am cunoscut, acum 13 ani, deja aveam un show la TVR care făcea audienţe mari şi deja prezentasem festivaluri ca Mamaia sau Eurovison, aşa că ştia la ce se înhamă. Singura ei legătură cu televiziunea e că în clinica stomatologică există televizoare. În rest, nu e deloc pasionată de lumea asta.

Ce calităţi admiri la soţia ta?
Răbdarea şi îngăduinţa de a sta lângă un om complicat aşa cum sunt eu.

Ai timp pentru Dara şi Bogdan?
Îmi găsesc întotdeauna. Am zile pline de filmare, dar întotdeauna după ele urmează şi altele de relaxare. Joc baschet mult şi cresc roşii şi castraveţi în grădină. Am o mare grădină de zarzavaturi pe care o îngrijesc.

dan gradina

Şi apoi am norocul să-mi petrec viaţa între doua oraşe, Timişoara, oraşul meu natal unde mi-au rămas parinţii şi unde am câteva investiţii şi Bucureştiul,  unde locuiesc în mod curent. Aşa că plecarea la Timişoara o iau ca pe o vacanţă cu cei mici şi invers, plecarea la Bucureşti e de asemenea o relaxare.

dan dan-negru dan-negru-daria1

Munca îți permite să ai un stil de viață sănătos?
Am un stil de viaţă sănătos doar când stau în Bucureşti sau în Timişoara, adică acasă. În hoteluri sau restaurante, oricât m-aş strădui stilul sănătos dispare. Fac sport, saună, înot şi evit mâncărurile catastrofale. Ţine mult şi de educaţie, în România stilul sănătos de viaţă începe să prindă contur, aşa cum în Germania sau Elveţia el există demult şi cum în Moldova e aproape inexistent. Ţine de civilizaţie şi educaţie.

dan2

Despre vicii…
Internetul e un mare viciu pe care-l am, şi telefonul mobil în egală măsură. Sunt vicii pentru că au devenit dependenţe în viaţa mea, dar mi-e imposibil să renunţ la ele.

Despre minciuni…
Nu am minţit niciodată, asta e cea mai mare minciună pe care am spus-o vreodată.

text: Victoria Sănduţă

Frații lor nu vor să fie persoane publice!
Articolul anterior
Poze cu Sophia Loren din tinereţe până în prezent
Articolul următor
Alte articole interesante