Irina Bivol la fel de îndrăgostită ca pe vremuri!

Două ore în compania ei au trecut, spre dezamăgirea mea, foarte repede. Aveam prea multe de discutat: cafeaua preferată, fiica pe care o iubește atât de mult încât și-ar dori să-i dedice tot timpul și toate secretele din lume, mama despre care vorbește cu nesaț, bădeașca Anatol, iubitul care-i umple viața…Daa, e ca în bancul cu femeile care au stat zece ani la pușcărie, și tot mai aveau subiecte nediscutate la eliberare. Vrei să o cunoști mai bine pe femiea pe care ai admirat-o de atâțea ani de pe ecranele televizoarelor? Ai acum ocazia să asiști la o discuție între fete!

separator

„Aș dori să am o relație cu Cătălina la fel de sinceră și apropiată cum e prietenia dintre mine și mămica.

Nu vreau să par banală, dar am o familie extraordinar de frumoasă și unită. Acest lucru îl datorăm părinților, îndeosebi mamei. Tatăl, cizmar de profesie, era mai mult preocupat de îndestularea familiei. Mama în schimb era foarte apropiată de noi.

Suntem 3 surori și bădeașca, așa îl răsfățam noi pe Anatol. Apropo, el și acum îmi zice domașca, sunt niște cuvinte pe care le păstrăm încă de la grădiniță.”

Irina și Anatol Bivol vin dintr-o familie de meșteșugari din Cojușna. Oameni stimați în sat pentru că  încălțau și îmbrăcau nu doar mahalaua. Mama a fost croitoreasă, de meserie, iar tata a fost cel care i-a confecționat manual prima pereche de pantofiori  de scenă.

„Și acum îmi amintesc că erau din lac alb cu o dantelă aurie. Tata  împrumutase tehnologia de la niște cizmari evrei foarte iscusiți. Tare mi-au fost dragi și i-am purtat până s-au ros de tot.

Până în prezent hainele și încățămintea ce o cumpărăm este trecută foarte riguros prin ochiul profesionist al părinților.

În acești pantofiori am ieșit pentru prima dată în scena mare. Eram în clasa a patra când Anatol mă invitase să interpretez câteva piese pe scena Colegiului de Medicină, acolo își făcea studiile.


Am plecat de copil de-acasă, din dorința de a face școala de pictură. Posibil din acest considerent întotdeauna am purtat în inimă dorul casei părintești și aleanul mamei. Apropo, mama mi-a fost și este prima și cea mai de încredere prietenă.

Mi-aș dori să am o relație atât de frumoasă cu fiica mea cum o am cu mămica. Deși este din altă generație, nu am avut ce să-i ascund și ca unei prietene cele mai bune îi destăinuiam toate tainele.

Cătălina  încă nu conștientizează că mama e cea mai apropiată prietenă.  Mi-aș dori să fie mai apropiată și mai deschisă cu mine.

Chiar și acum, trecând prin experiențe mai grele în viață, mama a fost cea care m-a susținut și la bine, și la rău. A suferit enorm când am divorțat, dar a fost cea care m-a ajutat să depășesc orice dificultate.”

Este una din puținele femei din scena de acasă care inspiră încredere și o inocență copilărească pe care nici timpul, dar nici încercările vieții, din fericire, nu i-au putut-o șterge din priviri.

Atunci când credea că nu-și va mai putea reface niciodată viața, soarta i-l adusese pe El.

„Mi-am dorit enorm să cunosc în această viață un singur bărbat, să fiu căsătorită o dată în viață exact după modelul părinților care au făcut deja 50 de ani de când sunt împreună. Dar n-a fost să fie.  Nu se merită să stai în căsătorie doar de dragul unei tradiții, dacă nu ai parte de înțelegere. La doar 27 de ani deja rămăsesem singură cu fiica.

Divorțul era inevitabil. Nu consider că m-am căsătorit prea devreme, problema era că nu aveam experiență de viață.  Prima dragoste a dus la căsătorie. În timp însă rutina zilnică  și incompatibilitatea de caractere au șters orice urmă de sentiment.

După divorț, aproape zece ani am fost singură, încercând să-mi refac viața.  Au fost încercări care nu s-au soldat cu un sfârșit reușit. Am avut momente în care mi-am zis că probabil asta e  crucea care trebuie să o duc. După o decepție mare, ajunsesem iarăși în brațele mamei cu lacrimi în ochi. Și mama mi-a zis că probabil asta e încercarea ce mi-a dat-o Dumnezeu. Atunci renunțasem la gândul să-mi refac viața. Nu acceptam să ies la nicio întâlnire. Eram categorică cu bărbații ce mă curtau.

Atunci a apărut în viața mea Alex.

Ne-am cunoscut absolut întâmplător. Era ultima zi de naștere ce am organizat-o cu prietenele.  Atunci îmi făcusem cadou o mașinuță.  În acea dimineață  am făcut tranzacția, iar cel care îmi explicase detaliile tehnice avea să-mi devină iubit.

Nu știa cine sunt, eram deghizată foarte bine sub un chipiu.

Am rămas mirată să-i aud vocea după o săptămână. Mă felicitase cu 8 martie și îmi ceruse permisiunea să mă invite la o cafea.

Nici până acum nu-mi pot explica cum de-am acceptat, a fost destinul.

Atunci când mă resemnasem cu gândul că viața nu-mi mai rezerva nimic frumos, atunci când credeam că sunt la o vârstă la care nu mai pot începe o nouă relație, soarta îmi pregătise această surpriză.

Acum sunt foarte împlinită. Prietenele îmi sugerează să mai concep un copil. Îmi  este oarecum frică. Important este că fiica l-a acceptat pe Alex în viața ei și ăsta e cel mai frumos lucru ce mi s-a întâmplat în ultimii ani.”

Text: Olga Chirică

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Cum gândeşte şi iubeşte Sasha Lopez!
Articolul anterior
Fii frumoasă la trecerea dintre ani!
Articolul următor