Lilu: “Ştiu că voi avea un băieţel şi că el va fi un geniu!”

Tânără, talentată, carismatică şi mereu pozitivă, aşa o poţi vedea în fiecare dimineaţă, la emisiunea matinală pe care o prezintă, pe Lilu. La 25 de ani

separator
este împlinită, atât pe plan sentimental cât şi profesional.

A muncit mult până să ajungă acolo unde este, dar şi talentul a jucat un rol important în lumea în care a decis să se afirme. Află, în exclusivitate, din materialul de mai jos cine este alesul inimii ei şi când moderatoarea se vede în rochie de mireasă.

Cum ai descrie cariera ta jurnalistică?

Zborul unui pui de hulub speriat și micuţ – aşa a fost la început cariera mea. După care am prins puteri în aripi şi am învățat să zbor. Uite aşa îmi văd eu carieră, asemănătoare unui zbor, pentru că eu tind să fiu mereu la înălțime. Zborul este o plăcere nemaipomenită, atât în realitatea, cât şi în somn. Aşa că trebuie să “învăţăm” cu toții să zburăm.

Care e cel mai mare avantaj care l-ai simţit imediat după apariţia ta la TV?

Nu am simţit nici un avantaj. Poate recunoaşterea şi respectul pe care l-a simţit familia mea în sat. Oricum, sunt foarte respectată în satul nostru, doar atunci când am început să apar pe ecran toată lumea se mândrea de faptul că fata de la MuzTv şi fata de la JurnalTv,  e fată din satul nostru. Şi cel mai mult mă bucur pentru părinţii mei, pentru că pot fi cu adevărat mândri de mine. Şi mai e ceva, cel mai mare beneficiu pe care l-am simţi fiind o persoană publică, a fost atunci când o vânzătoare mi-a făcut reducere la încălţăminte, doar pentru că urmăreşte zi de zi “Deşteptarea”.

Ştim cu toţii că eşti o fashionistă înrăită, ai simţit vreodată nevoia să apelezi la sfaturile vreunui stilist?

Niciodată! Cred că oamenii care apelează la stilişti sunt cei ce ar trebui să afișeze o imagine perfectă, cum ar fi politicienii sau femeile cu o carieră impozantă. Mie îmi place fashion-ul, dar nu sunt o persoană obsedată de trenduri sau tendinţe. Pe mine mă poţi vedea atât în adidaşi cât și în cizme sau pe tocuri. Sunt un om cu foarte multe idei vestimentare pe care, câteodată, nu reuşesc să le realizez, darmite să mai cer sfatul altcuiva. Nici măcar reviste de modă nu răsfoiesc, am acasă una, cumpărată în martie, pe care am deschis-o abia acum, în mai. Am primit doar un singur sfat de la verişoara mea, stilist în Timişoara, să mă duc să-mi cumpăr haine de la second hand.

Eşti adepta frumuseții naturale sau ai accepta să recurgi la bisturiu?

Sunt prima din prezentatoarele de la JurnalTV, care îşi dă machiajul jos, pentru că ţin foarte mult la frumuseţea naturală.

Nu cred că aş apela la bisturiu, pentru că bine mersi mama natură m-a înzestrat cu de toate. Poate pe la 40-50  de ani, când vârsta îşi va spune cuvântul, voi apela la vreun specialist, dar până atunci nu pot înţelege cum fetele care au o frumuseţe naturală deosebită, apeleză la diferite metode chirurgicale, cu ajutorul cărora mai tare se urâţesc, decât se fac frumoase.

Lilu este…

Comunicabilă, cred că prin asta mă deosebesc de mulţi alţii. Am foarte multă energie pozitivă pe care mereu vreau s-o împart, pentru că asta ar fi şi scopul nostru pe pământ, să fim cât mai buni cu oamenii. Şi prin energia pe care pot s-o ofer, primesc la rândul meu multă energie, astfel lumea devine mai frumoasă şi mai bună. Responsabilă, pentru că faptul de a te trezi la 5 dimineaţa de aproape un an, e o mare responsabilitate şi nu am crezut că sunt în stare de asta.  Punctuală, pentru că la rândul meu nu-mi place să aştept pe cineva, am învăţat lucrul ăsta şi sunt întotdeauna la fix acolo unde trebuie să fiu. Încă o calitatea ar fi, că nu sunt invidioasă pe alte femei.

Din contra, apreciez foarte mult frumuseţea şi feminitatea unei femei încât pot să merg pe stradă şi să îi spun unei femei că este foarte frumoasă, îmi place cum arată sau cum este îmbrăcată –  pentru că noi suntem toate aceeaşi materie şi trebuie să ne iubim unele pe celelalte.

Ce apreciezi şi urăşti la un bărbat?

Apreciez cel mai mult la un bărbat aptitudinea de a înţelege, a suține și completa o femeie. Noi suntem un tot întreg, eu asta am apreciat cel mai mult la bărbatul vieţii mele, faptul că mă înţelege şi mă susţine. Un bărbat trebuie să contribuie la realizarea viselor femeii care îi este alături. Iar dacă e să vorbim despre ce urăsc cel mai mult la un bărbat, atunci există un singur lucru pe care nu îl pot accepta și înțelege – bereaaaa!!!! Zici că-s butoaie sparte bărbaţii ăştia, pot consuma bere de dimineaţă până seara.

Care crezi că este cea mai stilată apariţie feminină şi masculină din spaţiul nostru public?

Îmi place foarte mult Sanda Filat. Este o adevărată lady şi cred că femeile din Moldova aşa ar trebui să arate. Din categoria femeilor simple, o apreciez pe Doina Ciobanu, o blogheriţă şi o fată cu bun simţ, aşa cum trebuie să fie o femeie.

În ceea ce privește bărbaţii din sfera publică, aici e o mică problemă, pentru că foarte puţini dintre aceștia ştiu să-şi creeze o imagine bine definită. Îl apreciez însă, pe Igor Stribiţchi din trupa Akord. Mi se pare că în ultimul timp este foarte arătos, doar că, poate, ar mai trebui uneori să lase acasă geaca din piele.

Cum obişnuieşti să îţi petreci timpul liber?

Îmi place să mă refugiez acasă, pentru că acolo am oaza mea de linişte, un balcon pe care l-am vopsit de curând într-un albastru senin şi pădurea de lângă mine completează decorul perfect pentru odihnă şi încărcare de energie. Cel mai mult îmi place să-mi petrec timpul liber dormind, pentru că recuperez orele de nesomn din timpul dimineţii. Şi încă ceva, citesc foarte mult.

Acum la 25 de ani, l-am descoperit, altfel pe Dostoievski iar cartea “Fraţii Karamazov”, este minunată și face parte din categoria celor pe care le-aș reciti de mii de ori. Mai nou am şi un câine, care este bebeluşul familiei noastre, pe care îl ador şi nu obosesc să-l alint.

Ai prieteni în showbiz?

Da, foarte mulţi. La noi showbiz-ul nu este atât de dezvoltat, încât să spui că toţi se vorbesc de rău. Chiar am prieteni în această sferă, am mers la mare cu 2 ani în urmă cu Cristy Rouge, Angelica Sârbu şi Diana Rotaru. Îmi sunt foarte apropiate şi cred cu tărie că întodeauna o femeie are ce învăţa de la celelalte surate.

Cum stă Lilu la capitolul dragoste?

Este foarte fericită. Fericirea este starea mea de acum, spre care am tins dintodeauna. Sunt împreună cu bărbatul pe care îl iubesc de 3 ani şi îl consider omul vieţii mele. Este vorba de Călin Roşca – cel care mi-a fost coleg la MuzTv şi la JurnalTV. Ne-am cunoscut în media şi aşa a început povestea noastră de dragoste. Este un băiat foarte talentat şi un om care mă iubeşte enorm.

Pe la ce vârstă te vezi cu pirostriile puse?

Sincer, deja mă consider o femeie împlinită, cu un iubit minunat şi un căţel pe care îl ador. Îmi doresc foarte mult la 27 de ani să am un copil, pentru că mă simt cu adevărat pregătită. Şi ştiu că voi avea un băieţel şi că el va fi un geniu.

Ce trebuie să ştie publicul tău despre tine?

Trebuie să ştie că sunt adevărată şi sinceră, că nu mint niciodată şi că emoţiile mele sunt cel mai bun lucru pe care îl impart cu toți cei care mă apreciază.

Text: Cristina Mihalachi

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Căpşuni festive!
Articolul anterior
Lilia Ojovan: “Ştiu că voi avea un băieţel şi că el va fi un geniu!”
Articolul următor