Mihai Mărgineanu: ”Mă iubește femeile” – și eu pe ele!

Original și inconfundabil, apreciat și iubit de public, fascinează prin acordul de chitară însoțit de versurile excentrice, interpretul Mihai Mărgineanu, te surprinde de fiecare dată când îi asculți muzica, pe versuri care conțin de cele mai dese ori cuvinte necenzurate.

Albumele interpretului sunt: Gore din Chitila (2005), Și îngerii beau vin (2007), Pe sub norii de hârtie (2009) și Zaritza (2012). A stârnit interes cu melodiile: ”Mă iubește femeile”, ”Jana Era Croitoreasa”, ”Femei, Femei”, ”Dragostea de țară”.

Povestitorul în versuri din serialul de comedie ”Las Fierbinți”, serial a cărui coloană sonoră inedită poartă marca Mărgineanu, te cucerește și te mobilizează să vezi cum e lumea rurală.

12

 • unicamd unica.md La  ce ați renunțat cel mai greu pentru o casnicie fericită?
 • Mihai M. Eu am o căsnicie fericită pentru că îmi iubesc nevasta. De renunțat, nu știu dacă am renunțat la ceva anume! Dar dacă mi se cerea expres să renunț la ceva, mă gândeam de două – trei ori mai atent la însurătoare.

1

 • unicamd unica.md Care este ”defectul” bărbatului Mărgineanu?
 • Mihai M. Pai n-avem prea mult spațiu să-ți înșir aici măcar o parte din defectele mele. Dar îți pot spune cele câteva calități pe care cred eu că le am: nu urăsc, nu invidiez și nu port pică. Mi se pare că avem prea puțin timp la dispoziție ca să îl ocupăm cu prostii d-astea de otrăvesc sufletul de om.
 • unicamd unica.md Ce vă fascinează de fiecare dată la soția dvs.?
 • Mihai M. Ăsta este secretul meu. Dacă află Andreea ce mă fascinează la ea, cu siguranță s-ar duce pe câmpii tot farmecul întâmplării.

2

 • unicamd unica.md Cum vă petreceți timpul în familie?

 • Mihai M. Eu sunt ahtiat să-mi petrec timpul cu copiii. Tocmai d-aia am facut o casă mare împreună cu alți șase prieteni buni de-ai mei, la marginea unei păduri, în care ne-am mutat toți, strângând astfel în curtea noastra 11 copii de aproape aceiași vârstă. În felul ăsta simplu ei cresc fericiți, zgomotoși și fanteziști.

 • unicamd unica.md Am citit într-un interviu că vă place să gătiți, care este mâncarea preferată?

 • Mihai M. Nu mai gătesc! Dar mă bucur enorm la o oală de sarmale bine făcute, grase și sărate, să mearga vinul. În ultimii ani am devenit un mare consumator de pește de orice fel.

 • unicamd unica.md ”Naturalețea” limbii române cântata de dvs. este o exprimare zilnică sau numai în cântec?

 • Mihai M. Sunt un fin cunoscător al limbii române și îmi permit s-o folosesc la puterea maximă. Și mai sunt de părere că un cuvint face mai mult decât o imagine. Numai că trebuie să folosești cuvântul potrivit. După cuvânt, trebuie ajustat tonul cu care-l folosești. Și aici stau bine, pentru că, cică, am ureche muzicală. Și după toate astea, trebuie să păstrezi echilibrul în funcție de locul și oamenii din locul respectiv.

 • unicamd unica.md Pornind de la ideea piesei ”Mă iubește femeiele”, ați avut ”fane” de care să nu puteți scăpa?

 • Mihai M. Am avut una și am rezolvat problema luând-o de nevastă!

3

 • unicamd unica.md Ați declat într-un interviu că ați depăsit teama de înălțime, care este senzația când nu mai simți sentimentul de frică?

 • Mihai M. Am depășit teama de avion, nu de înălțime. Eu de avion aveam o frică soră cu moartea. Evident, din ignoranță. Și astfel am hotărât să merg la cursurile Școlii de Piloți de avioan – Tuzla. E cea mai bună școală de aviație civilă din România. După sutele de ore de teorie, am urcat în avion, la manșă. Odată cu dispariția fricii, mi-a apărut o altă nebunie (că nu-i pot spune altfel) și m-am hotărit să merg cu studiul și instructajul de la PPL (privat pilot licente) până la CPL (comercial pilot licence). Adică, mai pe românește, îmi mai trag o meserie.

4

 • unicamd unica.md Aveți cumva în agendă fixată o întâlnire cu fanii de la Chișinău?

 • Mihai M. Nu m-a chemat nimeni la Chișinau. Dar dacă mă cheamă, vin imediat, pentru că mi-e un dor de soleanca și de vinu’ roșu pe care numai în Moldova îl bei. Nu uita că bunicul meu din partea mamei s-a născut în Chișinău și a fugit în țara mamă când Basarabia a fost alipită imperiului sovietic. Îl chema Toma și pentru că un funcționar de la primaria Botoșani i-a scris numele caligrafic, codița de la „a” a transformat numele familiei mamei mele în Tomov.

  Astfel că litri aia de sânge moldovenesc, care nu se fac apă, m-a facut ca s-o bag în familia mea pe Tania Popa, marea actriță a Naționalului bucureștean, cununând-o și botezându-i-l pe Slavic (ăla micu’!).

 • unicamd unica.md Câteva cuvinte pentru fanii din Basarabia.

 • Mihai M. Cea mai mare calitate a poporului nostru este că a durat peste mii de ani. Indiferent de granițe sau de voința celorlalți. Și nici nu avem de gând să dispărem în urmatoarele mii. Fiți fericiți!

A cerut mită de la un tânăr dependent de insulină pentru a-i reconfirma gradul de dizabilitate
Articolul anterior
De necrezut! Vezi ce face un angajat al unei mari companii de zbor cu bagajele călătorilor
Articolul următor
Alte articole interesante