Mircea Snegur se va face cu un papion nou de revelion?

Primul preşedinte al ţării, Mircea Snegur, nu l-a supărat în acest an pe Moşu, aşa că e în aşteptare de surprize.

separator

Slăbiciunea preşedintelui sunt papioanele. Cei dragi ştiu de asta şi nu dau greş atunci când trebuie să-i facă un cadou. De regulă soţia întotdeauna îi cumpără lucruri utile. În anii precedenţi a primit cămăşi şi vestuţe. Evident, cel mai mare cadou ar fi revenirea acasă a nepotului Mircea care este student la o universitate din Riga. În acest an, de Crăciun pe stil nou, în familia lui Mircea Snegur a fost motiv dublu de sărbătoare. Unicul nepot a făcut 20 de ani. Spun că nu-l vor mai dezmierda cu „Mircică”. De dragul lui, bunelul a învăţat calculatorul. Aşa se felicită reciproc şi vorbesc când au timp de discuții.

L-am întrebat ce dorinţe vrea să i se împlinească în anul care vine. Pe când era mic i s-au întipărit în minte primele vise în care el conducea un avion. N-a avut niciodată pretenţii să devină cap de stat. El a visat să devină pilot. Maximum ce şi-a dorit a fost să aibă o maşină ca a preşedintelui comitetului raional pe care îl considera un zeu atotputernic.

“Copilăria mea nu se deosebea de cea a semenilor, era una grea de după război. Cele mai mari aşteptări erau legate de sărbătorile religioase. Familia mea a fost una devotată credinţei. Nu era seară în care tatăl să nu ne citească la lumina lămpii de gaz o cărticică de rugăciuni. Ţin minte că de sărbătorile de Paşti ni se cumpăra haine noi, iar de Crăciun ne umpleam buzunarele cu nuci, bomboane, colaci şi covrigi.”

În noaptea dintre ani Mircea Snegur va sărbători în cercul familiei. Speră că ambii copii vor fi acasă şi nu vor fi prinşi în deplasări. Pe masa festivă vor avea, neapărat, răcituri de cocoş şi sarmale pregătite după o reţetă specială a soţiei.

Text: Olga Chirica

Și-a amânat vacanța pentru a filma un videoclip
Articolul anterior
Miss Unica Sport 2012 în vizită la Jurnal TV
Articolul următor
Alte articole interesante