Nicolae Calancea – fotbalistul care stârnește admirația fanilor și fanteziile fetelor!

El este portarul care nu va admite nici un balon în poarta sa, atât timp cât microbiștii îl vor trata cu respect și încredere. Este portarul unei singure echipe, omul fidel unei singure idei – de a se realiza prin fotbal, și bărbatul unei singure femei  care, după 9 ani de zile, încă mai așteaptă să fie cerută în căsătorie.

separator


Portarul echipei “Zimbru”, Nicolae Calancea, a decis să-și lase inhibițiile pentru o discuție face-to-face cu UNICA.

”Întotdeauna am crezut în ideea că fotbalul va face un om puternic din mine. Deși, tatăl meu întotdeauna a fost sceptic că voi avea un viitor luminos, stând în poarta terenului de joc.

Și-a dorit enorm să fac studii, or, fotbalul m-a furat din start de pe băncile școlii. Nu-mi făceam timp pentru învățătură, ceea ce genera multe discuții aprinse în familie.”


Dintr-o familie plină de 7 copii, doi au fost tentați să nu se supună voinței tatălui. Într-o zi fratele mai mare Timofei l-a convins să meargă pe terenul de fotbal. Locuiau în apropierea ”Zimbru”-lui, așa că tentația era mare. Avea doar 7 ani și deja avea o idee fixă să se facă fotbalist de clasă.

”Din păcate, trebuie să recunosc că tatăl a avut dreptate. Fotbaliștii din Moldova nu sunt remunerați nici pe departe ca cei din afară. Cel mai bine vândut fotbalist din Moldova rămâne a fi Sandu Iepureanu care a fost cumpărat cu aproape 1 mln de dolari, din câte știu. Eu am încercat să transform un hobby în job. Deși nu o singură dată mi-am câștigam existența din munca pe șantier, niciodată nu am renunțat la visul de a juca într-o echipă din Italia, Spania sau Germania. Este aproape imposibil să ating așa înălțimi. În prezent suntem mai mult curtați de antrenorii din Rusia, Ucraina, Azerbaijan mai nou, Suedia.


Cea mai dură amendă în fotbal a fost de 500 de dolari, în cazul meu. Am dat dovadă de neseriozitate încălcând disciplina. Nu m-am odihnit corect în timpul liber. Adevărul este că servisem alcool. În general amenzile sunt inevitabile dacă nu te conformezi regulamentului. Avem  dreptul să servim cel mult două beri după antrenamente, dar nu știu dacă este corect să vorbesc despre asta în presă.”

În afara celor 3-4 ore de antrenament un sportiv de 26 de ani nu-și poate dori mai mult decât un prânz alături de iubita sa. Lilia nu știa prea multe despre fotbal în momentul când l-a cunoscut. Nici acum nu a devenit o microbistă înrăită. Vine doar la meciurile în care joacă și iubitul ei. Este alături de Nicolae de 9 ani de zile, iar în scurt timp îndrăgostiții vor să-și oficializeze relația.

Portarului de la ”Zimbru” nu-i place să-și scoată pe paginile de reviste viața personală. Încă nu s-a acomodat cu faptul că este o persoană publică.

”Nu-mi place mediatizarea. Uneori am impresia că aș fi un clovn la care arată cu degetul toți copiii pasionați de fotbal, care mă recunsoc în stadă. Îmi place să-mi servesc cafeaua în liniște.”

Text: Olga Chirica
Style: Anna Artiuhova
Make-up, Hair: Daniela Cosniceanu
Foto: Ala Melnic

Zima Letto
Adresa: str. Cuza Voda 49/1, Chişinău
Tel: +373 22 664613
Site: http://www.zimaletto.md/
ZIMBRU
Adresa: Str. Butucului 1, Chişinău
Telefon: (+373 22) 77-24-00
Fax: (+373 22) 77-15-53
E-mail: zimbru@zimbru.md, pressof@zimbru.md
Web: http://www.zimbru.md

Tom Cruise, acuzat de fosta soție Katie Holmes că e homosexual!
Articolul anterior
Lenuța Burghilă a scăpat de 14 kg cu Unica Sport!
Articolul următor
Alte articole interesante