O primăvară nervoasă…

Stare acută de primăvară? Explozie hormonală? Nemulţumire, iritaţie… şi ce poate fi mai oribil decât încercările de a ne schimba unul pe altul în scopul unei existenţe mai bune, atunci când pluteşte tensiunea în aer? Bărbaţi, încetaţi să mângâiaţi cu privirea în direcţia opusă şi voi femei încetaţi să oprimaţi bărbaţii!!!

separator

Ceban Tatiana,
Psiholog, consilier

La început de primăvară se remarcă schimbări comportamentale, deoarece organismul simte o uşoară tensiune. Există o oscilare între starea de bine şi nervozitate.

Pe de o parte avitaminoza, îngrăşatul cu câteva kilograme, dorinţa de a evada din rutină, nemulţumirea de sine şi de partener etc., ne „macină” nervii.

Pe de altă parte primăvara îmi aminteşte de eterna poveste de dragoste, deoarece fanteziile se transformă mai uşor în gânduri de iubire, am citit undeva. Specialiştii remarcă că anume în acest anotimp multe specii de mamifere se împerechează. Respectiv şi oamenii se îndrăgostesc ma uşor, datorită zilelor mai luminoase, care influenţează producerea de serotonină în organism şi care ne face să ne simţim mai bine.

Iar de aici porneşte totul… noi, femeile, ne canalizăm dragostea în rutină, ceea ce ne conferă o stare de nemulţumire pe care o răsfrângem asupra partenerilor noştri; ei, bărbaţii, explodează hormonal, focalizându-şi privirile la fustele scurte şi picioarele lungi…

Explicaţia e simplă, acţiunile sunt mai complicate.

Încearcă să te bucuri de primăvară!Nu lăsa nemulțumirile să-ți afecteze relația, comunică cu partenerul.

Nu atrage atenție la micile greșeli făcute de iubit și laudă-i de fiecare dată succesele.

Nu te lăsa pradă instinctelor, acționează înțelept.

Nu renunța la grija față de corpul tău și scapă de ideea că ”oricum este al meu”.

La 59 de ani arată ca la 25, fără operaţii estetice!
Articolul anterior
Exerciţii pentru abdomen şi coapse
Articolul următor
Alte articole interesante