Sexul după naştere

După apariţia primului copil, majoritatea cuplurilor se confruntă cu o serie de probleme legate de intimitate. Femeile devenite mame se implică activ la creşterea şi educarea copilului,  în detrimentul exercitării rolului de „soţie”.

separator

Cauza este pusă pe seama nivelului scăzut de testosteron. Această insuficienţă persistă pe toată perioada alăptării, fapt ce generează scăderea libidoului. De aceea, femeile nu simt o dorinţă mărită de a avea contact sexual. În schimb bărbaţii din cauza lipsei actului sexual ajung deseori la frustrări ce tensionează viaţa de familie.

De obicei medicii recomandă o pauză de minim 6 săptămâni după naştere, dacă aceasta a avut loc pe cale naturală, pentru ca organismul femeii să se refacă complet şi să se evite apariţia complicaţiilor.

Femeile care au născut prin cezariană, trebuie să aştepte mai mult, deoarece incizia se reface mai greu, în aproximativ 2 luni.

Dacă după aceasta perioadă de aşteptare, contactul sexual produce dureri sau sângerări,  este necesar să amânaţi momentul.

Sfaturi pentru părinţi:

Încearcă să discuţi cu partenerul de viaţă!  Este nevoie să discutaţi despre posibilitatea de a face sex o dată sau de două ori pe săptămână, apoi intensificaţi ritmul pe măsură ce vă simţiţi mai bine.

-Rezervaţi-vă câteva ore de intimitate, în care să vă redescoperiţi unul pe altul. Angajaţi un babysitter sau rugaţi pe cineva de încredere să stea cu copilul şi ieşiţi împreună pentru a petrece acest timp.

-Implicarea activă a soţului în îngrijirea copilului .  Ar fi ideal ca şi soţul să se implice în îngrijirea copilului, pentru ca tu să ai mai mult timp liber pentru relaxare şi confort psihologic.

-Exerciţiile Kegel ajută tânăra mămică să revină mai rapid  la viaţa sexuală. Ele constau în contractarea muşchilor puboccigieni pentru câteva secunde şi apoi relaxarea lor. Practicate zilnic, aceste exerciţii au ca rezultat întărirea muşchilor pelvieni şi o satisfacţie sexuală mai mare.

 – Optaţi pentru o încuietoare la uşa dormitorului vostru pentru a evita micile „accidente”.

-După vârsta de 1 an copilul trebuie să doarmă întro cameră separată.

Odată cu naşterea unui copil, intimitatea cuplului are de suferit, dar dacă partenerii vor avea puţină răbdare şi vor echilibra rolul de părinţi cu cel de soţi vor trece cu uşurinţă peste aceste mici incovenienţe.

Pantofii stiletto nu mai sunt la modă!
Articolul anterior
Cum îşi învaţă copiii Jessica Alba să mănânce sănătos
Articolul următor
Alte articole interesante